Güney Doğu - Doğu - Gürcistan ve Karadeniz Turu (5055 km)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan muratsahin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 56
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 70,509
Ynt: Güney Doğu - Doğu - Gürcistan ve Karadeniz Turu (5055 km)

Murat hocam öncelikle ağzınıza sağlık, parça parça da olsa inanılmaz bir keyifle okudum yazdıklarınızı... Fotoğraflar ise birbirinden harika, ellerinize sağlık... Gittiğiniz her yerde insanların yüreklerine dokunmuş, onlardan biri olmuşsunuz. Bu arada Gürcistan'da elektriğin ucuzluğundan ve biraz da gösteriş merakından olacak Tiflis'te parlamento binasında bile neonlarla "Parlamento" yazıyordu :smiley: Ama genel olarak insanları oldukça sıcak ve misafirperver. Sovyetler zamanında yutulmak istenen bir ülke olduğu için tüm geçmişi ve hatta kendilerine özgü tarihi yapıları silinmiş malesef... Geçen hafta biz de 2 günlük bir Batum gezisi yapacaktık ama geçen yılbaşı olduğu gibi bu seferde aksilikler yüzünden giremedik :smiley: Neyse bu güzel yazı için tekrar teşekkürler...

Etiketler

Büyük bir keyifle belki 1 saattir okuyorum. Fotoğraflara bakıyorum. Geziye de, yazıya da imrendim. Ellerinize sağlık.

bu sitede bu güne kadar yayınlanmış en güzel gezi yazısı ve fotoğrafları (bence)...kıskanmamak mümkün değil.ziyafet için teşekkürler.

Sözümüzün bittiği yer. Bize alkışlamak kalıyor... Teşekkürler Murat arkadaşım.

Murat bir soru sormak istiyorum Şavşat Karagöl'ün işletmecisi Babo'mu hala (tanışma şansınız olduysa)...

Murat Bey,yine çok keyifli okudum gezi yazınızı...Garip hisler yaşadım gülümsedim,hüzünlendim...

Nefis fotoğraflara eşlik eden güzel yazınızla, okuyanlarında yüreğine dokunan bir çalışma olmuş..Emeğiniz ve paylaşımlarınız için çok teşekkürler....

Karşıya geçtikten sonra Siverek’e ve oradan da Diyarbakır’a kadar olan yol çok zevksiz. Dümdüz çorak yollardan geçiyoruz. Tarlaların kenarlarında taş bentler yapılmış. Tarlanın içindeki taşlar elle toplanarak (belki vardır makinası) tarlanın sınırına dizilmiş duvar gibi. Bazı yerlerde tarlaların ortasında da taş öbekleri var. Diyarbakır’da yemek molası veriyoruz. Zevksiz bir yolu teperek Mardin’e iniyoruz.
[/quote]

Murat bey Diyarbakır'ı neden pas geçtiniz? aslında büyük şehir konumunda olmasına rağmen tarihi dokusunu koruyabilen, kültürü ve coğrafi yapısıyla da ciddi anlamda dikkat çeken bir kentimizdir. Siverek Diyarbakır arasında geçilen Karacadağ volkanik yapısıyla yaz aylarında güzel manzaralar sunmasa da bahar ve kış aylarında özellikle ziyaret edilen bir bir bölgedir. Hele bir lezzetli suyu vardır ki yıllardır içmemiş olmama rağmen tadı hala damağımdadır. Tatmayanlara şiddetle tavsiye edilir. Yemek konusuna gelince doğu illerinin sofralardaki baştacı tabii ki kebap çeşitleridir, ve insanın diyetinin içine resmen .....Ama Diyarbakır'da bölgenin haklı ününe sahip, adı bölge dışına taşmış bir çok kebapçı vardır. Ne yalan söyliyeyim batılı biri olarak ömrünün 9,5 senesini Güneydoğu'da özellikle de 8 yılını Diyarbakır'da geçirmiş biri olarak biraz içerledim...

Haşmet Bey
3 yıl önce Diyarbakırda bir restorasyon işinde fotoğrafçı olarak çalıştım ve orada 10 gün kadar kaldım. Özellikle Ulu Cami ve Keldani Kilisesi gibi yerlerde epey gezindim, fotoğraf çektim. Kısa sürede çok yer görme telaşı ile daha önce gördüğüm yerleri bu gezide pas geçmek zorundaydım. Hiç içerlemeyin, çünkü öyle bir durum yok :smiley:

Aslında böyle bir cevap alacağımı biliyordum ama yine de hırtlığım tuttu affedin, ama bu arada gezi yazınızın ve fotoğraflarınızın güzelliğinden nutkum tutuldu. Böyle güzellikleri bizlere de yaşattığınız için teşekkür ediyoruz...
Ve tabii ki devamını bekliyoruz...

drares' Alıntı:
Aslında böyle bir cevap alacağımı biliyordum ama yine de....

hiç öyle şey olur mu. ben "vefa" duygusu olarak yorumladım. selam ve sevgiler

sereye' Alıntı:
Bizleri de gezdirdiğiniz, profesyonel çekimlerinizle oraları gösterdiğiniz için çok teşekkürler muratsahin

çok teşekkür ederim, bu hafta tiflis ve dönüş yolunu yazarak bitirmeyi umuyorum.

Duygularınızı bu kadar detaylandırıp, akıcıı bir dille yazmanız, enfes resimlerle süslemeniz ve içerisinde motor yolculuğunun olması, Kradeniz ve görmediğim yerleri barındırması, beni sırasıyla en çok mest edenlerdi..

Bir çırpıda hepsini okudum..
Paylaşım için teşekkür ederim.
Emeğinize sağlık!

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Geri