Grand Cherooke 4.7 Mi,5.2 Mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erolkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 87
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,967

Etiketler
Ynt: Grand Cherooke 4.7 Mi,5.2 Mi?

Bugün e devlet şifremi aldım ve takip ettiğim araçlarla ilgili sorgulama yaptım. Almaya çok yakın oldıgum 5,2 nin sahibiyle o kadar konuştum,araç sıkıntısız dedi. Ama sorgulamam neticesinde aracın üstünde vergi dairesinin hacizi çıktı..

Xperia Z

Diğer konuştugum offroad donanımlı 5,2 sahibide" bu araç yolda gezinir bu normaldir" dedi ama bana hiç normal gelmedi

Xperia Z

Hocam biz burada yazıyoruz ama kimse dinlemiyor maalesef. Fiyatlarına aldanmayın bu araçların temizi 30-35 bin TL den aşağı olmamalı, daha düşük satılan her araç risktir bunu kabul edin. Ayrıca piyasadan böyle bir araç almak gerçekten çok zordur, eğer size birisi araç tavsiye etmemişse kendi başınıza en az 15-20 araç gezersiniz sonra bir tane bulursunuz ki giden para da cabası. Ben size bir tane XJ bir tane de ZJ linki atacağım, ikisi de referanslı araçlardır, XJ olanı zaten hemen hemen sıfırlanmış bir araç.

Ayrıca XJ dar olayını da çok büyütüyorsunuz WJ,ZJ arasında 10 cm kadar bir darlık vardır, tamam çok geniş araç demiyorum ama gideceğiniz yer de arazi günlük şehir içinde de çocuklar çok rahat sığar biz 5 yetişkin araziye gidiyorduk, bagajı da yeterli. Bütçeniz dar, aracınız da biraz dar olsun varsın, yazık edersiniz bu son uyarım size, sonra pişman olmayın.

Pajero ve Disco 1 V8 diğer seçenekler, bunların harici maalesef başka bir araçta yok. Bu iki aracında kendine göre avantaj dezavantajları var elbette. Ama bunlara da bakarak kafanızı daha da karıştırmayın derim.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-jeep-cherokee-1996-sport-highotput-149585326/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-auto-08-den-off-road-donanimli-grand-cherokee-187944135/detay

Bu 2 ilanıda biliyorum.
Kare kasayı kendim arkaya rahat oturamadıgım için eledim..
Diğer arac güzel ama çok uzakta ;)

Xperia Z

A.aydın da 2 tane 4,7 var. O araçlar hakkında derin araştırma içine girdim. En azından önce den yetkili servislermiş ve bilinen bi yer. Herhalde orada yamuk olmaz :smiley:

Xperia Z

Tabiki öncelik a.aydındaki araçlar ama anlaşamazsak 2 araçdaha var bakacağım..

Xperia Z

Bugüne kadar 2 adet araç aldım Akgün Aydın servisinden. Hiçbirinde gram problem olmadı sürdüğüm yıllar boyunca. İçiniz rahat olabilir, her aracı satmazlar zaten orada.

Arkaşdaşlar 199-2001 arası 4,7 araçların çekişi fabrika çıkışlı %50 ön % 50 arka şeklinde mi yoksa yolun durumuna göre bu oranlar değişiyormu?

Xperia Z

Quadra-Drive II sistem var daimi 4 çeker pozisyonda ama anladığım kadarıyla %50 %50 değilde öne arkaya ihtiyaç kadar çekiş veriyor

http://en.wikipedia.org/wiki/Jeep_four-wheel-drive_systems#Quadra-Drive_II burada jeep modellerinin tüm çekiş sistemleri anlatılmış

Oncelikle merhabalar. Uzun suredir jeep grand cherokee 5.2 arac kullaniyorum. Suan kullandigim aracsa 97 us versiyon 5.2, daha onceden 96 eu 5.2 kullandim. Cok cesitli araclar kullandim ama size Sadece su kadarini soyleyebilirim tekrar dunyaya gelsem yine 5.2 alirdim. Korkmayin o kadar fazla. Cok korkulacak bir arac deil. Biraz fiyat konusu ve yakit konusu abartilmis. Yakit olarak ben ankara trafiginde brc lpg kitiyle agresif kullanmazsam 600 krs gecmiyor. Ama onceki aracim yani eu versiyon da atiker kit kullaniyordum onun yakiti biraz daha azdi. Tabiki bi japon grubuna gore fiyat farki var ama bir taraftada alinan belirli bi guc ve agirlik var. Vergi olarak 6 aylik 598 civarinda olmasi gerekiyor hatirladigim kadariyla. Onuda ayliga vurursaniz 100 tl eder ki bu zevk ve sahibine verdigi guven duygusu icin hic birsey. Ailenizi guvenle emanet edebilirsiniz gozunuz arkada kalmaz. Parcalari o kdr pahali deil. Nerdeyse siradan bir avrupa arac kadar. ( aracim duzenli olarak akgun aydinda bakimina girer) Temiz bir arac bulun uc asagi bes yukari ya alin yillarca sorunsuz binin ben sahsim adina tavsiye ederim. Hayirli alisverisler olur umarim. Unutulmamalidir ki
Bu araclarin atalariyla ikinci dunya savasi kazanilmistir :smiley:
Herkese iyi forumlar dilerim.

Ankarada LPGyi ucuza bulabiliyorsunuz diğer yerlerde düzgün yerlerde 2,7-3 TL aralığında, Ankarada yine servis ve servis ücretleri olarak çok alternatifiniz var, bir de offroad olarak düşünülerek yazılıyor burada yazılan birçok şey. Üst üste koyduğunuz zaman yekün yapıyor örneğin offroadda 6 bin mil yani 10 bin km XJ ve ZJ kullanım giderleri 10 bin TL ye yakın arada fark oluştuğun tecrübe ettik her türlü gider farkı olarak. Takdir edersiniz ki az para değil.Yoksa zevkler renkler olayına karışmadığımız gibi 5.2 kötü araba asla demeyiz, iş sadece bütçede bitiyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,682
Kayıtlı Üye Sayımız
166,528
Kaydolan Son Üyemiz
yusufkaptan41

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR