Grand Cherooke 4.7 Mi,5.2 Mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erolkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 87
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,967
Ynt: Grand Cherooke 4.7 Mi,5.2 Mi?

Çok bilinçsiz bir offroad yapıyorsunuz uyarı olarak söyleyeyim, dikkate alıp almamak size kalmış.

1-Hızla sürüp sonra sağa sola doğru dönüşler yapmayın araçları devirirsiniz.

2-O tür bataklık çamurlara özel olarak Suzuki de dahi olmak üzere girmeyin, zaten Subaru ile ucuz yırtmışsınız.Çünkü öyle yerlerdeki çamurun aracı ne kadar saracağını bilemezsiniz, genelde arazi şanzımanını Nissan Xtrail,Subaru gibi araçlar öyle yerlerde kırarlar. Aracınızı zorlamadan vinç ile aracınızı çektirin. Diyeceksiniz ki hiç mi zorlamayalım,eğlenmeyelim eğer girdiğiniz çamurda araç ileri gitmiyor ama geri geriye gidiyorsa biraz daha zorlayabilirsiniz, ama araç geriye de gitmiyorsa zorlamanın bir anlamı yok.( Ancak yeterli yükseltme,ön,arka diff kilidi ve extreme lastikli araçlar zorlayabilir öyle yerlerde)

http://www.youtube.com/watch?v=dlIikebmJTQ

3-İlla öyle bataklıklara gireceğim derseniz belli bir hız alıp kesmeden geçmeniz lazım ki bunun içinde motor gücü gerekiyor. Amerikanların farkı burada ortaya çıkıyor, motor hacmi bu tür yerlerde gerekli ileri gitmese bile ileri-geri yolu açar.

4-Videolardan gördüğüm kadarı bu tür eğlenmeyi seviyorsanız 3 inç yükseltme,arka diff kilit, aslında Extreme olsa iyi olur ama sizin orada asfalt yolunuz fazla etaplara gitmeden önce sanırım MT lastik ( ama karda,buzda pek işe yaramaz diyeyim) bir XJ ile heryere gidersiniz.Başlangıç olarak 2 inç gibi mütevazi şekilde yükseltilmişte alabilirsiniz tabi.

O çıkan veya delinen hortumda eğer o çamur gibi yerde fazla kaldı ve zorladı ise ondan olmuştur. Arazi şanzımanının tam altına kalın bir saçtan şanzıman koruma yaptırsın sanayide. Onu takarsa hortumları,arazi,ana şanzıman ve ön şaftı her türlü darbeden korur.Ama tamamen kapatmasın sakın, yoksa şanzıman yağı soğutamaz, el kadar genişlikte yeterlidir.

5-Son olarak, NİVA köy yolları arabasıdır,gerisi hikaye fazla yormayın her gezide çekerek getirirsiniz artık :smiley:

Etiketler

Bilgilendirme için teşekkürler.
Videodaki gibi hardoffroad bana göre değil.En azından o ortamlara giriyorsam kendi adıma aracı gözden çıkartmış olmam veya 2. bi aracımın olması gerekıyor..
Zaten gcherokee lere bakma nedenımde güç ve tork..Benım çamurda kaldıgım yere 4.0 larda girdiler.Hafif zorlandı ama aracın gücü sayesınde 1-2 ileri geri yapıp çamuru yardırarak çıktı...
Şanzıman soğutma borusu zaten bunun gibi bi çukura hızlıca girip çıktıktan sonra patladı cherokeenın..
Niva arazide iyi gibi..Ama ondada güç eksik :smiley:

Tahmin etmiştim borunun öyle kırıldığını. Dediğimi yapsın bir daha sorun yaşamaz. Ama büyük ihtimal yazın sıcaklarda arkadaşın radyatörde yetersiz kalacak,çift sıra radyatöre geçmek zorunda kalacak.

Grup ile gidince ister istemez sağa sola vurmak isteyeceksiniz, bir de kar yağınca bu istek daha da artacak.Artık bundan sonra karar size. Dediğim gibi fiyatlara çok aldanmayın, açın sorun. Ucuz olan her zaman kötü olacak diye bir şey yok, pahalı olanda ucuza göre şişirilmiş olacak diye bir şart yok ki şu anda genelde Jeep fiyatları ucuz onu da diyeyim, ben Suzuki almayı düşünüyorum bir yıl kadar sonra, Jeep ile karşılaştırınca yüksek hala da yükseliyor ondan tekrar Jeep'e döneceğiz sanırım.( offroadda kullanmayacağım ben,günlük 4x4 almak istediğimden Suzi).

Fakat ortalama donanımlı ve sizin aradığınız gibi sanayiye pek uğramasın türü XJ 30-35 bin den aşağıda zor diyebilirim. Onun haricinde hem günlük hem hafta sonu kullanabilirsiniz aracı.Karar sizi, kesin biçin karar verin. Zaten şurda 1 ay sonra sezona giriş yapılacak.

Niva köy yolu aracı, arazi de zoru gördü mü kırılır, gücü de eksik ayrıca zorladığında da yakıyor. Amacına göre kullanılırsa mükemmel bir araç ama offroad veya şuraya bir vurayım bakalım çıkacak mı aracı değil.

Suzukı xl-7 2.7 v6 larda bi ara gözüme takılmıştı.Ama arazide şasi uzunluğundan dolayı problem yaşabilecegımı düşündüğüm için vazgeçtim bakmaktan..
Gerçi şuanda aracım satılıkta aracımı satarsam cherokee ye bulaşacagım..
bütçemde zaten maxımum 35 cıvarı..O yüzden 5.2 ve 4.7 arasında çok gidip gelıyyorum çunku fıyatları yakın..
şu yıllara göre çekiş sistemi nasıldı bu araçlarda?
1997 5.2 de kullanılan sistemle 1999 5.2 deki aynımı
1999 4.7 de kullanılan sistemle 2001 sonrası farklı denıyor ama kimi yorumlarda 2000 den sonrakılerde farklı denılıyor.Bunları net olarak nerden öğrenebılırız ve bu farklar benım anlayacagım türden nelerdir?

Ben ortada zevk ve renk açısından genelde tartışılmaması gereken bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum, tartışılmaması gereken birşey olduğu halde yine de fikrimi söyliyeyim: O videoda ortada ne bir ağaç var, ve bir güzellik, sadece bir bataklık, araç ordan geçse ne olur... geçmese ne olur... ben bu mantıkla düşündüğüm için bu işlere hiç girmedim. Ha rav4 ile yaylaya giderdim kış ortasında, belediyenin yollara bakmadığı hiçkimsenin uğramadığı noktadan ötesine pek gidemezdi. Cherokee olsa gidecek miydi eh belki iyi bir yükseltme, aks kırmayı göze alacak bütçe vs ile giderdi (tabi yükseltmeden daha fazla kar yağmadıysa), ama orda durup yolculuk buraya kadar deyince de dünyanın sonu gelmiyor ne de olsa biryere varmaya çalışmıyorsunuz.

işte zevkler ve renkler farklı :smiley:
Ben o çamurum içine girip çıktıkça,aracı çamurda sürerken yan yan gidince araç vs ...acayip zevk alıyorum.Bizde Asıl amaç eğlenmek :smiley:

O zaman size bir defender lazım. Kasa alüminyum biryerlere sürtünce hemen paslanmaya başlamıyor "bir ara boyatırız" mantığına uyar. Şimdi yazık olur cherookeye orda onlar ciddi arazi kullanımından ziyade benzinin ucuz olduğu ülkelerde "motor neden 8 silindirli olmuyor ki olmaması için bir sebep mi var?" mantığı ile üretilen araçlar. bu aralar uluslar arası piyasalarda benzin fiyatı düşmüş abd'de benzin sudan ucuzmuş (haber aynen böyleydi), durum bu yani...

1999-2000 makyaj öncesi, 2001-2004 makyajlı olarak düşünebilirsiniz.( Ama bazen modeli eski olsa bile gümrükten çekme tarihinden dolayı aslında 2001 olan 2002 olarak yazabiliyor ruhsatta ,servisten teyit ettirirsiniz durumunu). Çekiş sistemi olarak ülkemizdeki versiyonlarda bildiğim kadarı ile hep aynı ( tekil ithalat ile geldiyse bilmiyorum). Çok başarılı bir çekiş sistemi vardır, forumda bulabilirsiniz kısaca ön,orta ve arka diff kilidi var gibi düşünebilirsiniz. Ama bunu offroad için çok iyi olarak düşünmeyin yoksa havalı veya mekanik kilitler offroadda daha iyidir, arazi gezileri için daha iyi diyebiliriz WJdeki sistemi.

Kasa olarak ölmez bir görüntüsü var ( XJ ile beraber), her dönem tarz olabilecek bir araçtır, açıkçası benim de çok beğendiğim bir araç. Ama 4.7 motorun MTVsi ( 4.0 lt olsa daha iyi olurdu), yakıt tüketimi ki özellikle günlük kullanımda şehiriçi, fiyat olarak temizinin ucuz olmaması gibi dezavantajları var.

40 bin TL civarına eş dosttan 150 bin km civarı 2.7 dizel bulursanız hiç düşünmeden alın derim. En mantıklı motor seçeneği WJ için o ülkemizde.

Dizel arac arazide avantajlımı dezavantajlımı?
2,7 dizel ve 4,7 benzinlilerin tork olarak birbirlerine yakınnherhalde.
Ama arazide aracın zorlandıgı durumlarda hangisi daha avantajlı olur?

Xperia Z

2001 sonrası quadrive, öncesinde ise quadtrack sistemi var diye yazılıyor. Bunların arasında belirgin fark nedir ve ne gibi avantajı veya dezavntajı var arazide ve Asfaltta?

Xperia Z

99-2000 modellerin hepsinde dediğiniz Quadtrack mı var mıdır bilgim yok. Quadtrack ile Drive aynı NV247 arazi şanzımanına sahipler yani alt yapı aynı,farkı Drive olanında ön ve arka da LSD diff kilidi var gibi düşünebilirsiniz, Elbette Drive olanı daha ileri bir sistem oluyor.

Dizel genelde avantajlı değildir, erken biter motor zorlamada offroadda. Ben onu tek araç kullanmak isteyip,Jeep almak isteyenler için söyledim, motor avantajından dolayı da MTVsi daha avantajlı tabi yakıt olarakta daha düşük ( ort 10 lt mazot ).

Boşuna tartışılıyor. İlk fırsatta 4,7 alınacak :smiley: çünkü gönlü kaymış bir kere... İnşallah temizi düzgünü denk gelir. Kalp kırıklığı tedavi edilemiyor çünkü...

Twitter : Overland_Tr
Instagram : overland_turkey

Boşuna tartışılıyor. İlk fırsatta 4,7 alınacak :smiley: çünkü gönlü kaymış bir kere... İnşallah temizi düzgünü denk gelir. Kalp kırıklığı tedavi edilemiyor çünkü...

Yani biz bu işte bir mantık olmadığını anlatmaya çalıştık ama ne yapalım olan olmuş bi kere :D

aracımı satmadanda fazla kaptırmayayım kendimi..Kalp kırıklığı sıkıntı yaratmasın bana :D
Ama seçenekler;
1999-2000 4.7
1997-1998 5,2
1999 dıscovery 4.0
Zaten bunlardan birinide mümkün oldugunca yetkılı servisten denk gelırse almaya çalışacagım.Yoksa sıkıntılı bi araca denk gelırsem araca bınmek bana zehir olabılır sizin anlatımlarınızdan anladıgım :smiley:

mrdnmz' Alıntı:

O yüzden diyorum ya pek araç tavsiyesi vermek istemiyorum diye, aslında vermeyecektim ama mesaj sayısı çok olunca yazdım. Ama bu son olacak gerçekten de sanırım :smiley: Çünkü dediğiniz gibi sanırım alınacak ama az da olsa tereddüt var işte orada forumun devreye girip psikolojik destek verip alması için yazılar yazmamız gerekiyor gibi hissediyorum.

erolkan' Alıntı:
aracımı satmadanda fazla kaptırmayayım kendimi..Kalp kırıklığı sıkıntı yaratmasın bana :D
Ama seçenekler;
1999-2000 4.7
1997-1998 5,2
1999 dıscovery 4.0
Zaten bunlardan birinide mümkün oldugunca yetkılı servisten denk gelırse almaya çalışacagım.Yoksa sıkıntılı bi araca denk gelırsem araca bınmek bana zehir olabılır sizin anlatımlarınızdan anladıgım :smiley:

Sizin aklınız 4.7 'de olduğundan böyle anladınız sanırım ama ben böyle birşey anlatmadım. Yani scooter bile alsanız sıkıntılı araca gelince herhalde binmek zehir olur bunun için buraya bu kadar yazı yazmaya bile gerek yok kime sorsanız söyler zaten.O kadar yazımın sonucu bu olduysa hiç yazmasam daha iyiydi diye düşünmedim değil şimdi :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,682
Kayıtlı Üye Sayımız
166,529
Kaydolan Son Üyemiz
Mustafacan Nişancı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR