Grand Cherooke 4.7 Mi,5.2 Mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erolkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 87
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,967
Ynt: Grand Cherooke 4.7 Mi,5.2 Mi?

Evet Artvindeki biri beyaz diğeri koyu renk 5,2 offroad donanımlı araçlarada baktım.Zaten ılandan kalkmış o araçlar.Birde orada böyle offroad donanımlı satılık araç sayısı fazla gibi.Acaba araclar arazıde yorulup elden çıkarılmak için mi satılıyor,yoksa kar amaçlımı yoksa hobi mi?
Kar amaçlı desem zaten bu araçların standart fıyatları bellı ,yapmış oldukları offroad donanımının fıyatıyla satılan rakam arasında bence fazla kar yapamıyorlardır.Vede km olayı 200k nın üstündeydı diğer iki araçta.Bu aracta ise 330k..Aracı alıp elımde büyük masraf çıkarma olasılığı bana göre yüksek :smiley:

Etiketler

Araç tercihimde otomatık olması önemlı benim için..
Defender o yüzden elendi..
Pıkap türü düşünseydim Hilux yada Navaralar ilgimi çekıyordu..
Kare kasa 4.0 larda dediğim gibi 3 üyemizde var ve bana arka kısımları biraz dar geldi..Ama arazide gayet iyiler.Gerçi bi tanesinin şanzıman soğutma borusu delınıp,şanzıman yağı gibi bi yağ boşalınca, arazıden Subaruyla çekmiştim sanayı ye kadar :smiley:

Yani şu anki aracımı 4-5 cm yükseltebilsem araç değiştirme işine gitmeyeceğim..
Kendi aracımı getle 2.5 cm yükseltınce arka diff le yerden yükseklık 27cm cıvarında oldu..Ama daha fazla yükseltmede arka tekerleklere caster ayarı yapılamadıgı için sıkıntı oluşuyor..
Kare kaslarla kıyasladıgımda arada 3cm difffle fark var.Ama kare kaslarda yanlarda marşpiyeller olmadıgı için yandan yaklaşma açısı daha fazla ve motor gücünün verdiği torkla daha kolay çakıldıgı yerden çıkabılıyor..

Galerici o satan ve hazırlayan kişi ama dürüst esnaf, 330 bin km yazılan araç bildiğim kadarı ile doğru düzgün araziye girmedi diyebilirim, o üstündeki donanım da yapılalı fazla olmadı, yani uzun süre standart binilen araç.

Siz bu 330 binde, bunun fiyatı yüksek,bunun diğerinden niye 2 bin farkı var derseniz bu araçları alamazsınız hiç bulaşmayın derim. Hele arazide hortumun patlaması gibi sorunları da düşünüyorsanız. O hortum kolay kolay yerinden çıkmaz, ya çalıya ağaca taktırdı ya da cek kısmı çıkarır takarken bozuldu. Ama genel anlamda soruyorsanız bu yaştaki araçta sorun yaşamak istemiyorsanız borudur,contadır,radyatör hortumudur ne varsa değiştirmeniz lazım. Çok değil ark diff kilitli ve 3 veya 4,5 inç yükseltilmiş bir XJ ile araziye çıkınca Subaruyu gözünüz görmez bile,bu araçlar yetenekli araçlardır, yapabildiklerini gördükçe siz bile inanamazsınız.

Genel bilgi olarak sorarsanız, km düşürülüyor sebebi de bu istekler. 200 bin km ki o bile düşük, 300 bin km den düşük 96 model Jeep mi olur hiç? Size mantıklı geliyor mu? Ama insanlar mantıksızı istiyorlar,satıcılar da müşteri memnun olsun diye çekiyorlar kmyi geri. Km düşürme olayının arkasında sebep bu. O kadrana bakınca ve orada isterse araç 1900 model olsun 100 bin km görünce insanımızın içi huzur doluyor nedense. Satılık ilanlarına bakın, doğru düzgün 200 bin kmnin üzerinde araç göremezsiniz.

Neyse benden bu kadar, hayırlı olsun artık ne alırsanız aracınız, güle güle kazasız belasız kullanın.

Yani şu anki aracımı 4-5 cm yükseltebilsem araç değiştirme işine gitmeyeceğim..

Yükseltseniz de o arabanın derin karlı yerlere girebileceğini girse bile sürekli bu şekilde kullanılınca masrafsız bir çözüm olacağını sanmıyorum. Açıkçası bu araçlar traktör değil ve araba fabrikadan çıkmadan önce düşünülmemiş sınırları zorlamak ya masraflı oluyor ya da çeşitli sebeplerden pratik olmuyor. Hem masrafsız hem de pratik olsa zaten araba fabrikadan o şekilde çıkardı.

Anladıgım kadarıyla daha çok hesap kitap yapmam gerekecek aracı değiştirmeden önce :smiley:
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler..Ama takipteyim 5,2 leri :smiley:

Anladıgım kadarıyla daha çok hesap kitap yapmam gerekecek aracı değiştirmeden önce :smiley:
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler..Ama takipteyim 5,2 leri

Geçen yolda bir kitap aldım rastgele bir benzinlikten. Gılgamış destanının detaylı bir çevirisini yapmış adam. Normalde anlayamazsınız binlerce senelik kültür farkı yüzünden, saçma sapan bir şiir gibi gelir. Hikayenin başındaki adam bir eli yağda öteki balda bir sümer kralıdır ama rahat duramaz çeşitli olmayacak maceralara atılır boşuna kendini yorar, gider canavarlarla savaşır ölümsüzlüğü arar, yaşlanır derken sonunda herşeyi olduğu gibi kabullenir mutlu olur. Hani nur yüzlü beyaz sakallı tatlı ihtiyarlar var ya o ayar. Belki de böyle yapmalısınız :D Ha böyle yapmayacaksanız bence o almak istediğiniz araçların hazır yapılmışını alın boşuna yorulmayın, macera zor olacağa benzer.

Arazide kalmayacak araba yok.cok sikinti ise onune bir vinc alin.takoz ile kupayi yukseltin bi kac enat daha buyuk lastik takin.yolunuza devam edin.haa eski bir 5.2 kullanicisi olarakda sunu soyleyeyim.bol bol ekonomiye can verirsiniz.sanayideki usta kazanir yedek oarcaci kazanir tornaci kazanir lastikci kazanir petrol istasyonu kazanir yurt disindan lpg satan ulke kazanir.elektrik alan isletme devlete kazanir faura keser devlete yarar.siz ayaginizin altindaki dusuk hizlardaki torku hissedersiniz.sudan kacarsiniz camura girmeye korkarsiniz.eksoz sesi tatmin eder hoslanirsiniz.motor yikatmaya korkarsiniz vs vs liste uzar gider ama siz sadece tork ve eksoz sesiyle kalirsiniz :smiley: seneye yururluge girecek olan emisyon vergileri de cabasi :smiley:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Egzoz emisyon yasası veya ona benzer birşey devreye girse bile geriye dönük işletilmez, ayrıca o tür yasaların olduğu ülkelerde bazılarında klasik araç bazılarında başka ad altında bu tür araçları kullanmaya devam ediyorsunuz.O yüzden içiniz rahat olsun, sakın yok yere aracınızı satmayın.Bazı uyanıklar türeyecek bu yasa ( kaç senedir çıkacak deniyor çıkamadı ekonomik nedenlerden ötürü) çıkması zor ama çıkacağına yakın dikkat edin derim. Geriye yazılan herşeye katılıyorum tabi.

Evet arkadaşlar sizlerin yorumlarından anladıgım kadarıyla cherokee memura gelmez. Ben Forester ıma binmeye devam edeyin bari :D

Xperia Z

Evet arkadaşlar sizlerin yorumlarından anladıgım kadarıyla cherokee memura gelmez. Ben Forester ıma binmeye devam edeyin bari :D

Piyango bileti alın çıkarsa yenisini alırsınız :smiley: çıkmadığı sürece ben uzak durmayı düşünüyorum.

Bişey daha ilgimi çekti.
4.7 lerin fiyatları 5,2 lerle kıyaslandıgında neden daha uygun duruyor?

Çok düşünüyorsunuz ve aklınızdaki aracı silemiyorsunuz.Bu yüzden araç tavsiyesi etmek istemiyorum işte konumun başında dediğim gibi.Bizim ülkemizde insanlar mantığı ile karar veremiyor maalesef.O yüzden nasıl ki sınavda aklına gelen ilk soru işaretlenmesi gibi burada da aklına gelen ilk aracı aslında almak istiyor gerisi boş muhabbet oluyor.Sizinde ilk sıradaki 4.7 yazılmış, alın tecrübe edin bari ne diyelim.

Hepimizin bir bütçesi var ve yapmak istediği zevkler.Benim de gönlümden geçen aslanlar var. Nasıl ki aynı motora sahip bir Golf ile bir Mercedes C serisi arasında kişisel zevkler meselesi varsa, illa Mercedes almak şart değilse günlük kullanım için, offroad içinde aynı mantık geçerli.

XJ,ZJ,WJ,Toyota VX,Range Rover P38 vs vs üç aşağı beş yukarı aynı araçlardır.Kendi aralarında çekiş ve motor olarak az çok artı ve eksileri vardır ama ihmal edilebilir düzeydedir. Offroad içinde ( diff kilidi, hd akslar vs) yüklediğinizde de yine hemen hemen aynı sonuçları alırsınız.

Burada önemli olan bütçenize uygun olarak bu işten zevk mi almak mı yoksa sürekli ekipman denilen araç peşinde koşmak mı? Ülkemizde maalesef bu işten zevk alma yerine insanlar ya kafalarına taktıkları aracı alma peşinde ya da aracı ile hava atma peşinde koşuyorlar.Aylarca uğraşıyor araç yapıyor hop altı ay sonra satacağım diye uğraşıyor.Al o zaman paletli bir araç,bu doyumsuzluk sürekli niye? Son eski aracını özlemeye başlıyor. Offroad camiasında bu muhabbet çok vardır eskiden bende şu vardı özlüyorum keratayı.

Ne dedim diğer yazılarda bu iş bütçe işi, sırasıyla XJ, Defender ve Hilux ancak sizin bütçenizi kaldırabileceğiniz araçlar. Otomatik vites,biraz da konfor istiyorsanız da zaten geriye sadece XJ kalıyor. Diğer ikisi oldukça mekanik araçlardır.

4.7 niye pahalı niye diğeri ucuz birçok sebebi var ama ana fikir yukarıdaki yazımda da belli zaten, kaldı ki öğrenseniz de birşey değişmeyecek, 4.7 ler ucuzlamayacak tam tersine kafanız daha da karışacak.

Evet araç aklımda yer etti işin aslı..Arada böyle geziler yapıp biraz actıon yapmaya çalışıyoruz kendi çapımızda.Bu actıonlar sırasında aracımda eksıklığını hıssetıgım 2 önemlı konu var.Bunlarda biri yukselığın az oluşu ve Otomatık olmasından dolayı ,çakıldıgım yerden çıkarken şanzımana zarar vermemesı için kendını korumaya alıp devri 3000rpm üstüne çıkarmayınca çamurda batıp kalıyorum :smiley:
[youtube]http://youtu.be/gylmFgrrgN0[/youtube]
[youtube]http://youtu.be/-kUXcTjhPds[/youtube]

Aracım biraz daha yüksek olsaydı kenardan değilde derenın ortasına girerdim :smiley:
[youtube]http://youtu.be/vLcqek591Sw[/youtube]

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,682
Kayıtlı Üye Sayımız
166,528
Kaydolan Son Üyemiz
yusufkaptan41

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR