Grand Cherokee Zj 96-98 Arıyorum !

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kadirdaban Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 103
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,660
Ynt: Grand Cherokee Zj 96-98 Arıyorum !

Kadir Daban' Alıntı:
Merhaba,

Grand Cherokee Zj 5.2 96-98 Model sahibi tarafından kıymeti bilenen temiz kullanılmış bir araç arıyorum Lpg'li olup olmaması önemli değil...

Forumda bahsedilen sorunlu araçlardan olmasın yeter.

Temiz arıyorsan burda. Ben Range Rover alacağım, o nedenle satıyorum.
Bu arada forumu araştırırsan 18.000TL ye satın alan bir arkadaş var forumda 13.000TL masraf yaptı, sadece aracı yürütebilmek için. Dikkatli olmanı öneririm..

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-grand-cherokee-limited-zj-5.2-v8-full-155643913/detay/

Etiketler

umut067' Alıntı:
Bu arada forumu araştırırsan 18.000TL ye satın alan bir arkadaş var forumda 13.000TL masraf yaptı, sadece aracı yürütebilmek için. Dikkatli olmanı öneririm..

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-grand-cherokee-limited-zj-5.2-v8-full-155643913/detay/

Araca çok emek sarfedilmiş gerçekten güzel görünüyor. Fakat ben 1999 altı alacaksam en azından 97-98 modeldeki göğüs ve direksiyon makyajlı halini almak istiyorum. Kendi zevkimin haricinde içi dışı aydınlık (bej yada sarı deri döşemeler) bir arac olmalıki ailemde bindiği zaman anlasın. Sizi çok iyi anladım, para harcanıp 10 numara bir duruma getirilmiş ama göz zevkide herkeste farklı. İnanın bu arac 97 olsa içi bej olsa pazarlıga başlardım, teşekkür ederim tavsiyeniz için

Yeni oldugum için Özel mesaj gönderemiyor muyum acaba? bir mesaj gönderdim fakat giden kutusunda gözükmüyor. (Umut bey in arabası hakkında kendisine yolladım)

Aynen öyle maalesef, belli mesaja ulaşmadan özel mesaj gönderemiyorsunuz...
Bu arada ZJ kasada göğüs makyajı 96 modelden itibaren yapılmıştır, yani ilandaki araç da yeni tip ön panjur, ön göğüs ve direksiyona sahip.. Bilginize...

Kadir Daban' Alıntı:
Mutlaka bazı sıkıntılar çıkacaktı sonuçta 18 20 yaşlarında araçlardan bahsediyoruz.
Sizin soyediklerinize kısmen katılıyorum ağır off road yapmayacağım genellikle gezi olarak düşünüyorum ancak ileride ne olur bilemem bu güne kadar baktığım araçlar genellikle boş araçlar çünkü dediğiniz gibi dışardan ne yapılmış anlaşılmaz ve "her ne donanım eklemiş ise asla 0 km olmayacak" bu yüzden bütçemi Max. 20 bin tl ihtiyaç duyduğum donanımı kendim yapmak istiyorum bundan zevk alıyorum zaten Caterpillar iş makinesi yedek parça üretimi yapıyoruz bu yüzden sanayi ler çokta uzak değil bana....

Burada ki tek eksiğim bu çevre den tanıdığım olmaması ve araca yabancı olmam maalesef bunuda sizler ve yardımlarınız ile aşacağım işallah.

Mutlaka bazı sıkıntılar çıkacaktır ama bazı sıkıntılar dediğiniz çok büyük sıkıntılardan bahsediyorum yani ıvır zıvırdan değil yanlış anlaşılma olmasın.Bu araçların sıfırları 200 bin lira civarında 15-20 yaşında aracın 20 bine olması demek ne kadar değer kaybı da olsa yapılacak birşeyleri var demektir.Marş motoru,bilyeler,arazi zinciri vs vs liste uzar gider bu km ve yaştaki araçlarda değiştirilecek parçalarda.Forumda garaj bölümü var incelerseniz ve tarihlerine bakarsanız çoğu aracın tam hazırlanması 6-12 ay aralığını buluyor bazısı 2 seneyi bile aşabiliyor tam verimli kullanmak için.Her araziye gittiğinde bir yeri arızalanır sürekli geri dönmek zorunda kalırsınız tam hazırlanmazsa bu sizi araçtan da soğutur.Sanayi tecrübeniz olabilir doğrudur ama aracı yatırdıktan doğru düzgün kullanamadıktan sonra bir anlamı yok.Sizi anlıyorum biz de ilk aracımız toplarken biz toplayacağız yapacağız hevesindeydik ama şu an araç alsam hazır olanı alırım veya yarım hazır olanını alırım ( offroad donanımı örneğin yükseltmesi tam olmayan onu örneğin isteğine göre yaptırırsınız)

Ben size illa şu fiyattan aşağı araç almayın demiyorum yoksa 20 bine aldığınız araç atıyorum 30 bin km kullanırsınız hiçbir sorunda çıkmaz sadece riski fazla diyorum ki genelde de çıkıyor sorunlar.

Usta konusu sorun değil gerekli numaralar sizin ile paylaşılır ama en iyi ustaya gitseniz dahi sorunlarla boğuşacaksınız veya sorunsuz ustaya gitmek isterseniz ciddi paralar harcamak zorunda kalacaksınız.Ama şu var ben 20 bine alırım üste de 30 bine kadar bütçem var vakitte benim için sorun değil arazide kalmak arıza oldu mu çekici çağırırım derseniz sorun yok tabi.

LPG kısmına ise katılmayacağım eğer düzgün usta tarafından düzgün bir LPG tesisatı çekilmişse hiçbir sorun yaşamazsınız ve ciddi tasarruf edersiniz.Tesisatı çeken usta Jeep araçlarından anlasın yeter.Ben düzgün çekilmiş Jeepte offroadd dip gaz full rampa çıkarken dahi hiç gazdan atmayan arabalar gördüm.Benzinde mi LPGde mi anlaşılmıyor bile.

domino.tr' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba, ayrı bir konu mu açmam gerekir bilemedim fakat bende 97-98 5.2 veya 5.9 düşünüyorum LPG siz olması tercih sebebi fakat önemli olan satacak kişide aracın uzun süredir kullanılıyor olması ve tük eksiklerini dürüstçe söyleyebilmesi. Off road donanım istemiyorum hafif kartepe seyahatlerinde kullanacağım ve orjinal halini çok begendiğim için diri araç bakıyorum. İçi dışı tertemiz olmalı. Yardımcı olacaklara şimdiden çok teşekkür ederim

Merhaba, umarım aradığınız aracı bulabilirsiniz, benim listelediğim araçların neredeyse %98 bakıldı istediğiniz özelliklerde değiller maalesef temiz kullanılmış amerikan çok zor bulunuyor... :(

Bütçe olarak 25 üstlerinde güzel araçlar var onlara benim bütçem yok :(

umut067' Alıntı:

Sizin aracınızı zamanında incelemiştim hatta bir yerde hatırlamıyorum ama satmaktan vazgeçmiştiniz sanki ???
Aracınız maaşallahı var ama bütçem o kadar geniş değil :(
Ayrıca artık ist dışında araçlarla ilgilenmiyorum yoruldum şehir şehir gezmekten bir araç parası gitti :(

tenekekutu' Alıntı:
Mutlaka bazı sıkıntılar çıkacaktır ama bazı sıkıntılar dediğiniz çok büyük sıkıntılardan bahsediyorum yani ıvır zıvırdan değil yanlış anlaşılma olmasın.Bu araçların sıfırları 200 bin lira civarında 15-20 yaşında aracın 20 bine olması demek ne kadar değer kaybı da olsa yapılacak birşeyleri var demektir.Marş motoru,bilyeler,arazi zinciri vs vs liste uzar gider bu km ve yaştaki araçlarda değiştirilecek parçalarda.Forumda garaj bölümü var incelerseniz ve tarihlerine bakarsanız çoğu aracın tam hazırlanması 6-12 ay aralığını buluyor bazısı 2 seneyi bile aşabiliyor tam verimli kullanmak için.Her araziye gittiğinde bir yeri arızalanır sürekli geri dönmek zorunda kalırsınız tam hazırlanmazsa bu sizi araçtan da soğutur.Sanayi tecrübeniz olabilir doğrudur ama aracı yatırdıktan doğru düzgün kullanamadıktan sonra bir anlamı yok.Sizi anlıyorum biz de ilk aracımız toplarken biz toplayacağız yapacağız hevesindeydik ama şu an araç alsam hazır olanı alırım veya yarım hazır olanını alırım ( offroad donanımı örneğin yükseltmesi tam olmayan onu örneğin isteğine göre yaptırırsınız)

Ben size illa şu fiyattan aşağı araç almayın demiyorum yoksa 20 bine aldığınız araç atıyorum 30 bin km kullanırsınız hiçbir sorunda çıkmaz sadece riski fazla diyorum ki genelde de çıkıyor sorunlar.

Usta konusu sorun değil gerekli numaralar sizin ile paylaşılır ama en iyi ustaya gitseniz dahi sorunlarla boğuşacaksınız veya sorunsuz ustaya gitmek isterseniz ciddi paralar harcamak zorunda kalacaksınız.Ama şu var ben 20 bine alırım üste de 30 bine kadar bütçem var vakitte benim için sorun değil arazide kalmak arıza oldu mu çekici çağırırım derseniz sorun yok tabi.

LPG kısmına ise katılmayacağım eğer düzgün usta tarafından düzgün bir LPG tesisatı çekilmişse hiçbir sorun yaşamazsınız ve ciddi tasarruf edersiniz.Tesisatı çeken usta Jeep araçlarından anlasın yeter.Ben düzgün çekilmiş Jeepte offroadd dip gaz full rampa çıkarken dahi hiç gazdan atmayan arabalar gördüm.Benzinde mi LPGde mi anlaşılmıyor bile.

Alakanız için teşekkür ederim oldukça detaylı ve açıklayıcı yazmışsınız söylediklerinizin çoğunda haklısınız....

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-az-bulunan-off-road-aksesuarli-laredo-162549581/detay

bu araç uzun zamandır aklıma yatıyor ancak ist dışına çıkıp gidip te telefondaki söylene nin dışında çıkmasından bıkmış durumdayım bu yüzden hep uzak kaldım bu araca ancak belki araç hakkıında bilgisi olan biri vardır belki ? :smiley:

bide kare kasa 4.0 a bi bak arkadasim

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

oguzhan3434' Alıntı:
bide kare kasa 4.0 a bi bak arkadasim

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Kare kasalardan aklıma en yatanı bu araç
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-sifir-motor-sifir-masraf-off-road-a-ve-kamp-a-hazir-164148394/detay

Kadir Daban' Alıntı:
Kare kasalardan aklıma en yatanı bu araç
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-sifir-motor-sifir-masraf-off-road-a-ve-kamp-a-hazir-164148394/detay

İnanır mısınız bir kare kasa sahibi olarak kaç gündür bu ilana bakıp duruyorum. Fiyatı gerçekten çok makul, eğer yapabiliyorsanız bi' denemenizi öneririm. Her şeyden öte, çok temiz duruyor. Sahibinin dediği 31" lastik var ama 33" takılabilir kısmı ise bana sahibinin bu araç hakkında bilgili olduğunu gösteriyor. Eğer lastik olark 33 seçerseniz ayna mahrutiler, hatta diferansiyeller değişmeli çünkü. Sahibi bilerek sınırda tutmuş.

Bu arada eğer "bence" 20.000 üstüne çıkıyorsanız, kesinlikle 96 üstü olsun. Elbette temiz tutulanı veya düzgünce modifiye edilmiş olanları vardır, ama 96 öncesi sürdüğüm tüm ZJ'lerde ufak tefek de olsa sürekli bir elektronik sorun vardı. Ayrıca orta diferansiyel 96 öncesi çoğu ZJ'de kitlenmiyor bile, ki bu bir kere bile araziye çıkan bir insanın anlayabileceği bir handikaptır.

Bu arada ben bu "...." liraya alınıp "...." masraf çıkartan araçlar var yorumlarına katılmıyorum, bunlar biraz şansa giriyor. Ben 20.500'e alıp hiç masraf etmedim neredeyse, ama 25'e alınıp da 10.000 masraf edilenler de var. Genel olarak söyleyebileceğim aracı aldıktan sonra 2 yıl içerisinde 4000-5000 lira masraf çıkartabileceğini düşünerek hareket etmektir(sunroof, şanzuman, elektrik vs). Ancak yanıltmasın, XJ aracım 1.5 yılda 200-300 lira, ZJ aracım 1 yılda 500-600 lira ekstra anca masraf çıkarmıştı. Hala herkesin fırsatçı olmadığına bazen inanmak lazım :smiley:

bakas' Alıntı:
İnanır mısınız bir kare kasa sahibi olarak kaç gündür bu ilana bakıp duruyorum. Fiyatı gerçekten çok makul, eğer yapabiliyorsanız bi' denemenizi öneririm. Her şeyden öte, çok temiz duruyor. Sahibinin dediği 31" lastik var ama 33" takılabilir kısmı ise bana sahibinin bu araç hakkında bilgili olduğunu gösteriyor. Eğer lastik olark 33 seçerseniz ayna mahrutiler, hatta diferansiyeller değişmeli çünkü. Sahibi bilerek sınırda tutmuş.

Bu arada eğer "bence" 20.000 üstüne çıkıyorsanız, kesinlikle 96 üstü olsun. Elbette temiz tutulanı veya düzgünce modifiye edilmiş olanları vardır, ama 96 öncesi sürdüğüm tüm ZJ'lerde ufak tefek de olsa sürekli bir elektronik sorun vardı. Ayrıca orta diferansiyel 96 öncesi çoğu ZJ'de kitlenmiyor bile, ki bu bir kere bile araziye çıkan bir insanın anlayabileceği bir handikaptır.

Bu arada ben bu "...." liraya alınıp "...." masraf çıkartan araçlar var yorumlarına katılmıyorum, bunlar biraz şansa giriyor. Ben 20.500'e alıp hiç masraf etmedim neredeyse, ama 25'e alınıp da 10.000 masraf edilenler de var. Genel olarak söyleyebileceğim aracı aldıktan sonra 2 yıl içerisinde 4000-5000 lira masraf çıkartabileceğini düşünerek hareket etmektir(sunroof, şanzuman, elektrik vs). Ancak yanıltmasın, XJ aracım 1.5 yılda 200-300 lira, ZJ aracım 1 yılda 500-600 lira ekstra anca masraf çıkarmıştı. Hala herkesin fırsatçı olmadığına bazen inanmak lazım :smiley:

Evet araç sahibiyle görüşmüştük oldukça bilgili biri diye tahmin ediyorum bu aracı a dan z ye kendi toplamış hem zevk hemde ticaret için demişti... ancak xj hakkında nerdeyse hiç bilgim yok biraz bütçemi zorlayabilsem çok isterim görüntüsü de oldukça tatlı içide de dışıda gayet iyi...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-25-mayisa-kadar-ozel-indirim-offroad-donanimli-motoru-sorunsuz-160546194/detay

birde bu araç var fiyat uygun ancak masraflar belirtilmiş.

Kadir Daban' Alıntı:
Sizin aracınızı zamanında incelemiştim hatta bir yerde hatırlamıyorum ama satmaktan vazgeçmiştiniz sanki ???
Aracınız maaşallahı var ama bütçem o kadar geniş değil :(
Ayrıca artık ist dışında araçlarla ilgilenmiyorum yoruldum şehir şehir gezmekten bir araç parası gitti :(

Vazgeçmiştim ama aradığım aracı buldum, o yüzden uygun fiyata bırakabilirim, bütceni bana mesaj atarsan dönüş yaparım.

sayın domino.tr aracım Kocaeli Köseköy'de arzu ederseniz haberleşiriz.

0 532 325 65 36 , teşekkürler.

Tek tek arayıp konuşman lazım, telefonda denilenin dışında çıkması normal çünkü satıcı kadar dürüst alıcı da maalesef pek yok.Fakat telefonda bazı konuşmalardan durumu anlayabilirsiniz en azından sahtekar satıcıları.

Şimdi siz arabayı aldınız X fiyata Y lire masraf ettiniz elbette X+Y=Z liraya satamazsınız çoğu zaman ama X+Y/2=T fiyata satmakta hakkınız.Ama maalesef piyasada bu hakkı veren kişi yok gibi birşey.Bu durumda herkes işin kolayına kaçacağım diye uğraşıyor.

Aşağıda tarihleri eski olan bazı araçlar göreceksin araçların hiçbirşeyi yok bazısı yakından biliyorum bazısını uzaktan biliyorum.Zararına satıldıkları halde uzun süre daha satılamayacaklar.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-jeep-cherokee-1996-sport-highoutput-149585326/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-full..donanim-isil-isil-sifir-gibi-kare-kasa-162691398/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-orjinal-kazasiz-off-road-donanimli-1998-158442314/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-auto-08-den-tam-donanimli-hatasiz-grand-cherokee-5.2-v8-162856297/detay

Bu da alınıp projelik yapılacaklardan, yukarıdakiler gibi yapmak için 10-20 bin arası gideri

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-1992-high-output-limited-aut-orjinal-off-road-gormemis-149717131/detay

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri