Grand Cherokee Almak İstiyorum, Yardım !...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sobalye Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 374
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 82,471

Etiketler

Ynt: Grand Cherokee Almak İstiyorum, Yardım !...

grand cherokee 4.0 97 model doğru duydunuz keyifli bir araç ama parça bulabileceğim yerler hakkında bilgi verebilirmisiniz arkadaşlar

Parça konusunda sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum..... Motoru xj ile aynı.. şanzımanı nasıldır acaba? benim aracımdaki selectrac yani yine xj ile aynı şanzımanı kullanıyoruz... şanzımanı sıfırlarken yaklaşık 1 hafta beklemişdim ki makul bir süre bana göre... bugün ateşleme bobini değişti ve 5.2 lt ile aynı parçayı kullanıyormuşuz.... yaklaşık bir yıldır kullandığım aracımda parça sıkıntısı çekmedim... marş dinamosu , şarz dinamosu , krank sensörü , hararet müşürü gibi ömrünü tamamlamış parçaları değiştirdim... Sağlam,konforlu ve ekonomik bir araç almışsınız, hayırlı olsun... keyifle kullanın...

araç arka lmbalarda yol bilgisayarında hata veriyor bana usta bana watt değerlerinin tutmadığınıbu yüzden hata verdiğini söylüyor birde 130 dan sonra bir uğultu var araçta rahatsızlık verecek seviyede bu arada ben çanakkale de şehitler diyarında oturuyorum yani istanbulda değil arka stop çatlak değiştirmek için parça satan yer soruyorum yani telefon irtibatı ile yani bu arada şanzımanım sürekli dört çeker

Sürekli dört çekerse XJ ile aynı değil demektir, uğultunun sebebi ZJ.lerde kronik olduğu söylenen aks rulmanları ya da diferansiyeller olabilir. Ancak rulmandır büyük ihtimalle. Parça için servisler bölümünden yararlanabilirsiniz.

http://www.gezenbilir.com/index.php?board=251.0

sizin araç hem 97 model, hem zj, hemde 4.0 lt motora sahip, hemde sürekli 4 çeker ise bir yanlışlık var kanaatindeyim. bence dediklerini arasında 4.0 lt olması mümkün durmuyor. bu araçların 4.0 lt olana modelleri yani sıralı 6 silindir olan modelleri mutlaka 2 çeker ve 4 çeker ayrılabilen tiptedir. v8 ise sürekli 4 çekerdir. eğer herşey dediğiniz gibi ise hem zj kasa,hem 4.0 lt, hemde sürekli 4 çeker; ya aracınızın motoru değişmiş olabilir. yada aracınız v8 olup ruhsatta 4.0 lt olarak yazdırılmış olabilir. ben 3-5 sene önce bir tane araç almıştım. araç v8 ve 5.2 lt motora sahipti fakat ruhsatta ve trafikteki dosyasında 4.0 lt gözüküyordu.(vergiden dolayı mutlaka...) benden önce birileri yaptırmış heralde. bu sebeple eğer sürekli 4 çeker ise ön ve arka şaftın balanslarındanda olabilir. (tabiki bu uğultunun yanında araçta titremede var ise)

aynen katılıyorum...
zj kasa 4.0motor sıralı 6 silindirde 4*2 ve 4*4 secenekleri mevcut... bende de var.. sürekli 4*4 değiller...
bir yerlerde mutlaka yanlışlık vardır...

Serdar bey yanılmıyor.... aracı 4.0 motor 6 silindir ve Quadra-Track şanzımana sahip....

http://www.grandcherokeephotos.com/displayimage.php?album=4&pos=91 linkini vardiğim araçta aynı şanzıman sistemini kullanıyor...

valla öyle orjinal yani öyle motor şanzıman değişme falan da yok keşke 2 çeker özelliği de olsa ama malesef yok
bu arada bu araçta arka lambalar ikaz veriyor sürekli ama hepsi faal durumda acaba watt değerleri tutmama gibi bir nedenden kaynaklanıyo olabilirmi yada başka bir nedeni varmıdır

Benim aracımda da bu ikaz vardı bir ara uyduruk bir ampül takılmış olabilir kontrol ettirmen lazım.

Grand Cherokee Almak İstiyorum, Lütfen Yardım

merhaba 30 000 ytl ye kadar bütcem var arazi ve normal kullanıma uygun bir araç arıyorum mesleğim savcılık dolayısıyla türkiyenin değişik bölgelerini gezmem gerekiyor bu araçlar hakkında bilgi sahibi değilim yardımcı olursanız sevinirim.teşekkürler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR