Grand Cherokee Almak İstiyorum, Yardım !...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sobalye Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 374
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 82,460
RE: Grand Cherokee Almak İstiyorum, Lütfen Yardım

30 bin YTL civarında bir bütçe iyi bir arazi aracı almak için bence yeterli. Arazi ve şehir kullanımı için gereken modifikasyonlar çok farklı. O yüzden ne kadar araziye yaklaşırsanız o kadar asfalttan uzaklaşırsınız, ve ya tam tersi. Öncelikle tam olarak alacağınız araçla ne yapacaksınız. Keyif yada spor amaçlı kullanacaksanız XJ derim. Biraz daha konfor ve rahat için ZJ.

Etiketler

kullanım alanım daha çok asfalt ve hafif arazi şartları olacak ben bu araçların aslında tipine hastayım
çocukluğumdan beri hayalini kurduğum araçlar bunlar cherokee ve tahoe yi çok beğeniyorum ama görev yerlerim değişik olacağından tahoe ya biraz mesafeliyim

jeep' Alıntı:
30 bin YTL civarında bir bütçe iyi bir arazi aracı almak için bence yeterli. Arazi ve şehir kullanımı için gereken modifikasyonlar çok farklı. O yüzden ne kadar araziye yaklaşırsanız o kadar asfalttan uzaklaşırsınız, ve ya tam tersi. Öncelikle tam olarak alacağınız araçla ne yapacaksınız. Keyif yada spor amaçlı kullanacaksanız XJ derim. Biraz daha konfor ve rahat için ZJ.

aynen katılıyorum...
bende 94 zj var 4.0 motor sıralı 6silindir...
3.5" yükseltme ve 31" mt lastikler var...
bu sekilde ve bunu daha da geliştirerek (vinç tampon kilit sepet vs) dediğiniz rakamlara bir arazi canavarı yapabilirsiniz...
eğer istanbulda iseniz atilla ustaya danısın... özel oto maslak sanayide...
adres bilgilerine servisler bölümünden ulaşabilirsiniz...

ve en önemlisi suv grubu hakkında hiç bir bilgim yok açıkcası yardımınıza müthiş derecede ihtiyacım var

arkadaşlar bana en uygun hangisi olur sürekli yer değiştirmem gerektiğini de dikkate alırsak beni bilgilendirirseniz sevinirim

arazici' Alıntı:
ve en önemlisi suv grubu hakkında hiç bir bilgim yok açıkcası yardımınıza müthiş derecede ihtiyacım var

siz ne yapmak istediğinizi söyleyin bizde ne alacağınızı, ne özelliklerde alacağınızı söyleyelim. ne yapacağınızı söylerken detay bol olursa, almanızı tavsiye edeceğimiz aracın detayları o kadar ayrıntılı olur. Doğru yerdesiniz biraz sabırlı olarak istediğiniz aracı alacaksınız.

benim trabzonluyum almak istediğim araç bana karadeniz yaylalarında rahatça gezme konforu sağlamalı ayrıca asfaltta sehirlerarası yolda kullanıma uygun olmalı yani hafif arazi şartları stabilize yol gibi birde günlük kullanıma uygun olan bir araç arıyorum yada düşünüyorum fakat nelere dikkat etmem gerektiği konusunda çok bir bilgim yok o nedenle sorularınızla benim isteğimi açarsanız sevinirim ayrıca gazoff daki görüntüler harika özellikle de video

O zaman az kullanılmış araziye çıkmamış bir ZJ yi 94-97 arası 15-20 bin YTL arası bulabilir, AT lastik ile diğer temel bakımlarını yaptırıp sıralı sistem LPG ile bütçenizi yormadan uzun yıllar kullanabilirsiniz. Eğer normal stabilize beni kesmez ben 15-20 cm çamura giriyorum, 30 cm karda gideceğim, kayacıkların üzerinde gezeceğim derseniz. O zaman MT lastik, vinç ve az da olsa yükseltme ile yolda kalmazsınız. Yok Ayder den buzul göllere gideceğim derseniz, bu saydıklarımın üzerine diferansiyel kilitleri ve donanımlı bir partner araç daha bulmanız gerekecek.

göktuğ bey teşekkürler ilginiz için bu zj kasa ayırımını nasıl yapacağım birde araç alırken nelere dikkat etmeliyim malum bu işlerde hile hurda çok oluyor birde bu bahsettiğiniz araç için servis yedek parça sorunu yaşarmıyım

ZJ kasa kare kasa diye de anılır. Bakınca şekli farklıdır. Off road için daha az elektronik olduğu için birde modifiyeye daha açık olduğu için biraz daha tutulur. Diye biliyorum. Bayram sebebiyle cheroke ile ilgilenen arkadaşlar ortada yok. Ben CJ konusunda daha aydınlatıcı olabilirim gibi geliyor. Bir kaç güne kadar daha detaylı cevaplar alırsınız sanırım.

arkadaşlar hangi motor tipini tavsiye edrsiniz bana 4.0L ,5.2 v8 5.9 v8 yada 4.0 6 silindir birde özellikle 3.1 dizel hakkında ne dersdiniz

v8 ler grand larda var 6silindir cherokee lerde var
vergı, offroad kapasıtesi , offorad aksesuarları ve az yakması acısından 4 litre 6sılındır cherokee tavsıye ederım

jeep' Alıntı:
ZJ kasa kare kasa diye de anılır. Bakınca şekli farklıdır. Off road için daha az elektronik olduğu için birde modifiyeye daha açık olduğu için biraz daha tutulur. Diye biliyorum. Bayram sebebiyle cheroke ile ilgilenen arkadaşlar ortada yok. Ben CJ konusunda daha aydınlatıcı olabilirim gibi geliyor. Bir kaç güne kadar daha detaylı cevaplar alırsınız sanırım.

göktuğ bey kare kasa xj dir..
grand cherokee zj dir...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR