Grand Cherokee Almak İstiyorum, Yardım !...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sobalye Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 374
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 82,460

Etiketler
RE: Grand Cherokee Almak İstiyorum, Lütfen Yardım

İnsana mahsus bir olay zaten hata yapmak. Hata yaptığımız zaman insan olduğumuzu anlıyoruz. Düzelttiğiniz için teşekkür ederim.

Ynt: Grand Cherokee Almak İstiyorum, Lütfen Yardım

Sn.''arazici'' (adınızı bilmiyorum) öncelikle aramıza hoşgeldiniz.
Jeep için ayırdığınız bütçe ile iyi bir araştırmadan sonra sizi tatmin edebilecek araca sahip olabilirsiniz.

Jeep Grand Cherokee modellerine kısaca göz atacak olursak;
İlk çıkan modeli 93-98 senesinde üretilen ZJ kasa.5.2 ve 5.9 lt. motor seçenekleri, azda olsa 4.0 lt ile de üretildi. Sürekli 4 çekerdir.
99-2005 yılları arası üretilen WJ kasa. 4.7 lt benzinli, 3.1 dizel (uzak durun), 2.7 dizel (mercedes motoru) ile ülkemize geldi.
2005- ?? WK kasa üretimi devam ediyor.

Grand serisinin haricinde sadece Cherokee adı ile uzun süre üretilen ve off-road da başarılı olan XJ kasa da vardır. Arka makaslıdır ve konforu daha az arazi yeteneği daha çoktur. (Sert off-road anlamında)

Yapmak istediklerinizi göz önüne aldığımızda size önerilerim şu olacaktır:
Bütceniz ile WJ kasa alabilmeniz mümkündür. Bu kasa ile gücün ve prestijin keyfini yıllarca sürersiniz. Çekiş sistemi daha elektronik ve yeni nesil modern bir yapıya sahiptir. 3.1 dizeli (italyan motoru) sorunludur ve piyasada ucuzdur. 2.7 dizel mercedes motoru mükemmeldir ve pahalıdır. 4.7 benzinli motoru ise daha hesaplı ama en güçlüsüdür. Sıralı lpg sistemi ile sorunsuz kullanabilirsiniz. Yaylalara ve bahsettiğiniz köy yollarında standart lastikleri ile her ne kadar gidebilseniz bile AT serisi (All-Terrain) tipi lastik ile daha rahat edersiniz. Ses düzeyi düşük asfalt konforundan pek taviz vermez.

Şimdiden hayırlısı olsun der vazifenizde başarılar dilerim.

ismim ali uğur bey verdiğiniz bilgilerden dolayı size çok teşekkür ederek sözlerime başlamak isterim.merak ettğim bir başka hususta WJ kasa dediğimiz 4.7 benzinli motora sahip aracın lpg ile yakıt durumunun ne olacağı 1999 model bir araç düşünürsek vergisi ve bunlardan dahada önemlisi bu servis ve yedek parça sorunu yaşayıp yaşamayacağumu merak ediyorum.birde araç alırken nasıl bir yol izlemeliyim ki katakulleye gelmeyeyim.sorularım biraz fazla oldu ama kusura bakmayın bilgilenmeye ihtiyacım var

Bence en mantıklısı 100 YTL verip herhangi bir jeep servisinden ekspertiz raporu almaktır. 3 ay önce niyetlendiğim bir ZJ yi kayseri de ekspertiz yaptırdım. Aracı almadım.Telefonumu sordular verdim, hala beni arıyorlar servisimizden memnun kaldınız mı diye hatta bana bir anket bile yaptılar telefonda. Israrla benim öyle bir aracım yok bende 80 model cj5 var dememe rağmen anketteki sorulara cevap verdim.

Aslında en mantıklısı siz aracı bulun biz fikirlerimizi beyan edelim. Uğur beyin açıklamalarından ne tür bir jeep alacağınıza karar verin, ayrıntıları burada tartışalım.

Ali Bey aramıza hosgeldınız.benımde 98 model zj 5.2 im var.benimde butcem kıstlıydı ve konforlu saglam bır arac arıyordum sagolsunlar burdakı arkadaslar cok yardımcı oldular alma surecımde hepsıne tekrar tekrar tesekkur ederım bu arada.yaklasık olarak 23bin ytl ye maloldu.ıyıce ıncelettırdıkten sonra aldım aracımı.sansıma lpg kıtı aldıgımda vardı ve 3 aylık yenı sıralı sıstemdi.ben hazıran sonu gıbı aldım cok memnunum.yakıt uzun yolda 28 30 kurus arası sehır ıcıde 40 45 arası degısır,malumunuz 2 tona ve sureklı 4 ceker araca gore uygun bır tuketım var ama asıl etken lpg fıyatının uygun olması.parcaları ucuzdur cabuk temın edersınız muadıllerı coktur bu yuzden butceyı pek zorlamaz.97 dahıl asgı modellerın vergılerının 6 aylık rakamları 800 ytlden asagadır 98 ler 2009 dan ıtıbaren o fıyatlara dusuyor haberınız olsun bu arada.soracagınız baska seyler varsa burdakı ustadlar fazlasıyla yardımcı olurlar umarım sizde bir jeep sahibi olursunuz

bende aylardır takip ediyorum şuan bir 97 model için görüşüyoruz inş olursa yakında zj liler kervanına katılıcam..bence hiç düşünmeyin ali bey ve dediğiniz bütçe çok iyi bir bütçe.

arkadaşalar sanırım yardımlarınızla kararım büyük ölçüde belirginleşti bir arkadaşım tercihini belirle onun üzerinden konuşalım demişti o aşamaya geldiğimi zannediyorum tercihim yada beğenim şu an 1997-1998 5.2 motor grand cherokee den yana bu araçla ilgili görüşleriniz nelerdir münhasıran bu araç için tavsiyeleriniz dikkat etmem gereken hususlar hakkında bana ne tavsiye edersiniz birde ben bu aracı büyük ihtimalle istanblul yada ankaradan alacağım bu şehirlerde bana araç bakmaya giderken yardım edebilecek arkadaşlarım olur mu diyede sormak isterim tabi özgür kardeşimden sözü aldık onu hariç tutarak söylüyorum.

birde limited olanlar var farkları ne bunların

serkan arkadaşım senin baktığın aracın detayları neler

karar vermen güzel.zj lerde aksesuar olarak değişiklik görünebiliyormuş.örneğin bazısında cd olabilir bazısında yok.97 ile 98 farkı vergisi bildiğim kadarıyla.sahibinden.com sitesinde bakabilirsin.ankarada çok araç var hayırlısı olsun.

Loredo, Limited, Overland Jeep Grand Cherokee markasına özgü aksesuar doluluklarının adıdır. Aynı sıra ile daha fazla doludurlar. Genede ülkemize orta dolulukta olan Limired versiyonları ile gelmişlerdir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR