Ynt: Grand Cherokee Almak İstiyorum, Lütfen Yardım
Sn.''arazici'' (adınızı bilmiyorum) öncelikle aramıza hoşgeldiniz.
Jeep için ayırdığınız bütçe ile iyi bir araştırmadan sonra sizi tatmin edebilecek araca sahip olabilirsiniz.
Jeep Grand Cherokee modellerine kısaca göz atacak olursak;
İlk çıkan modeli 93-98 senesinde üretilen ZJ kasa.5.2 ve 5.9 lt. motor seçenekleri, azda olsa 4.0 lt ile de üretildi. Sürekli 4 çekerdir.
99-2005 yılları arası üretilen WJ kasa. 4.7 lt benzinli, 3.1 dizel (uzak durun), 2.7 dizel (mercedes motoru) ile ülkemize geldi.
2005- ?? WK kasa üretimi devam ediyor.
Grand serisinin haricinde sadece Cherokee adı ile uzun süre üretilen ve off-road da başarılı olan XJ kasa da vardır. Arka makaslıdır ve konforu daha az arazi yeteneği daha çoktur. (Sert off-road anlamında)
Yapmak istediklerinizi göz önüne aldığımızda size önerilerim şu olacaktır:
Bütceniz ile WJ kasa alabilmeniz mümkündür. Bu kasa ile gücün ve prestijin keyfini yıllarca sürersiniz. Çekiş sistemi daha elektronik ve yeni nesil modern bir yapıya sahiptir. 3.1 dizeli (italyan motoru) sorunludur ve piyasada ucuzdur. 2.7 dizel mercedes motoru mükemmeldir ve pahalıdır. 4.7 benzinli motoru ise daha hesaplı ama en güçlüsüdür. Sıralı lpg sistemi ile sorunsuz kullanabilirsiniz. Yaylalara ve bahsettiğiniz köy yollarında standart lastikleri ile her ne kadar gidebilseniz bile AT serisi (All-Terrain) tipi lastik ile daha rahat edersiniz. Ses düzeyi düşük asfalt konforundan pek taviz vermez.
Şimdiden hayırlısı olsun der vazifenizde başarılar dilerim.