Grand Cherokee Almak İstiyorum, Yardım !...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sobalye Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 374
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 82,467

Etiketler
Ynt: Grand Cherokee Almak İstiyorum, Yardım !...

ssbman' Alıntı:
Bende yaklaşık 1 ay kadar önce 94 model 4.9 zj limited sahibi oldum . Şimdilik ciddi bir sorun yaşamadım . Bence servis maliyetleri yüksek bir araç değil . Hatta yeni mode araçlara göre uygun bile diyebiliriz . Bunun yanında kesinlikle çok rahat ve konforlu bir araç . Aracın sürücü koltuğuna yorgun bir şekilde oturuyorum ve yolda dinleniyorum resmen inince kendimi iyi hissediyorum ;D Güldüğüme bakmayın şaka değil .

Konforunun yanında olduça sağlam bir araç , üstelik arazide de güncel suvlardan ve birçok standart araçtan daha kabiliyetli olduğunu söylemek sanırım yanlışlık olmaz . Ayrıca Off road modifikasyonu için parçaları nispeten rahat bulunuyor .

Arkadaşlarında söylediği gibi yıllar geçirmiş bir makina ve eskiyen parçaları , değişmesi gereken yerleri oluyor ama olacak o kadar .

Bana kalırsa en önemli kriter mümkünse servis geçmişi bilinen yıpranmamış bir araç bulup almak . Bu araçlar düzgün bakıldığında yüzbinlerce km sıkıntı yaratamadan hizmet verebiliyorlar .

Ayrıca LPG ile gayet uyumlu makinalar . LPG ile gayet sorunsuz ve güzel işliyorlar . Örneğin benim araç 300 bin falan yakıyor şehir içinde şehir dışında tam ölçüm yapmadım ama 210 bin falan yakıyor sanırım . Ki bu değerler bence gayet güzel ...

ZJ tavsiye eder miyim diye sorarsanız , düzgün bir araçsa kesinlikle tavsiye ederim . Hatta birsonraki aracım yine bir zj yada wj olacak diye düşünüyorum

94 zj 4.9 motor var mı? yazım hatası mı?

Hocam pardon ,sen yazınca farkettim yazım hatası ::smiley: 4.0 motor

Dinlenme işine gerçekten inanmıyorlar , deneme turu atanlar ZJ alma girişimininde bulunur mu bilmiyorum , şimdilik kimseye vermiyorum ;D

Şimmddiiii.......!! Bir özeleştiride bulunmanın zamanı geldi. ;)

Mademki 10 senelik GC sürücüsü olarak adım geçti; dinleyin o zaman...! :smiley:

ZJ Grand Cherokee Yayla gibidir.... Garajınızın kapısına yaklaştığınızda firene bastığınız zaman araba hala sağa sola yaylanmaya devam eder, salınırda durur, motor sesi ve gücü keyiflidir, "dünyayı ben yarattım" hiisine kapılırsınız gaz verdikçe, Mis gibi deri yumuşak koltuklar. Zevkle dizayn edilmiş gösterge tablosunun ışıklarını kimse fark etmeden arka koltuğa geçip birde oradan seyredersiniz, çocukça...Her lüks ayağınızın altındadır. Dışarıdan seslidir gürler ama içinde tipik amerikan arabası sessizliği hüküm sürer. Buraya kadar ne güzel, ne gurur verici değilmi??
Gelelim madolyonun öbür yüzüne.:
Devamlı 4x4 sürüş modu arabanın aktarma organlarını yıpratır durur, Ön difransiyal herzaman ilk sukoyuverir, pes eder. 10 yaş gurubundakilerin %80'ninde ön difransiyel inler, Arka aks kolları Özellikle sağ inler, yüzük takarsınız 6 ay gider, kolu değiştirirsiniz 3 sene gider. Tüm arabaların hemen hepsinin direksiyon pompaları ve kutuları arızalanmış ve değişmiştir. Yürüyen aksamı sizi bir türlü rahat bırakmaz, Motorun her tarafı beyinlerle dolu olduğu için sonunda siz kendi beyninizi yemeye başlarsınız. Her parçası tamiri 100 Dolardan başlar. Plastik far camları her iki senede bir buzlu cam haline gelir, her tarafı elektronik olduğu için bir göğüs söküldüğünde bir daha iflah olmaz, her tarafından gelen sesler fazlalaşır, limuzin keyfi sizi yavaş yavaş terk etmeye başlar... Birden, her şey değişir. Kafayı bozar arabaya 3,5 inç yükseltme kitini takarsınız. O yaylanan, salınan araba bir anda kaskatı olur, narin helezonların yerini daha uzun kütük kalınlığında yaylar alır. Bu değişime ön ve arka şaftlar ayak uyduramaz, senede bir kez Şaft ustasına abone olursunuzü, Balans bozulur, mafsallar dayanmaz, arkasındanda difransiyel problemleri başlar. Birde buna uyumlu MTR lastikleri taktınızmı artık 20 km. ile giderken lastiğin dişlerini sayarsınız, 100 km.dede uğultuyu bastırmak için müziğin volümünü biraz daha açar duymamazlıktan gelirsiniz. Oldumu bir Offroad aracı.?? Dıştan bakıca Wouuuwww....!!!
Tüm bu gerçeklere rağmen ZJ'lerden vazgeçmem. Modeli artık yeter bırak beni derse bir gün ZJ nin en üst modelini alıp aynı değişiklikleri kesin yine yaparım.
Sonuçmu ?? Bu arabalrın motoru, sürüş keyfi ve lüksü 10 numara. Ama yürüyen aksamı ve elektronik problemleri bıktırır adamı.
Eeeee.... dost acı söyler. ;)

eyvahhhhhh !!!!!!! babamda bana onunla konuşmak isteyip evlenmeye karar verdiğimi söylediğim an aynen böyle bir nutuk çekmişti , ergun o an geldi aklıma :D ama en son lafı süperdi !!!! herşey bi yana şimdi iki tane boyumca aslanım var demişti... bence bizlerinde birartane, senin iki tane aslanın var 8)

Ergun arkadaşımıza hak veriyorum ama bu araçlara orjinal haliyle binmek isteyen veya bizler gibi off road için binmek isteyenler olabilir.Gülü seven dikenine katlanır hesabı bir işe giriliyorsa onun eksi ve artılara katlanmasını bilmeli diye düşünuyorum.

Evet, Gülü seven dikenine katlanir, bu bir hirs oldu artik, bir nevi saplanti. Mesela ben benim CJ`den vazgecemiyorum ama son günlerde ciddi ciddi düsünmeye basladim; iki tane jeep olacagina bir tane tam olsun diye. CJ`yi satip tüm parayi ZJ`ye yatirip ZJ`yi olabilecegi son noktaya tasimak gibi. Önce sifirdan soyarak boya, longarm yükseltme kiti, 35 inc MTR lastikler, uyumlu jantlar, winc, snorkel, arka ARB Tanpon, ARB Port bagaj, yeni sirali sistem gaz, Anlayacaginiz degeri su an en fazla 15.ooo Dolar olabilecek bir arabaya bir 15.000 dolar daha harcamak. Ne varki madolyonun diger yüzü; bu arabanin yeni iki senelik muayenesi var, önümüzdeki bir iki ay icinde bunu gerceklestirdigimi var sayarsak iki sene sonra bu araba artik bu hali ile trafige cikma sansi sifir. Anlayacaginiz birde romork lazim. Sadece gezilere götürüp romorkten indirip bindireceksin. Eh bir pozitif yani var; "artik araba az yakacak" senede 1000 km. binebilsem büyük sans. Cok fena halde bu yöne dogru sürükleniyorum... Offf Offf nerden bulastim su Offroad cilginligina???[attachment=2][attachment=3]

Z.jpg

z1.jpg

Hocam muayene işinin bir çözümü mutlaka olacaktır . Piyasada ki bukadar offroad aracı modifiyeli araç ve eski model araçlar çöpe mi atılacak ? Hiç sanmıyorum . Şimdi bu sistem yeni ve memleketimin çoğu yasağı gibi buda yavaş yavaş rafa kalkacak gibi geliyor .

Geçmişte muayeneyi yapanda bizim insanımızdı şimdi yapanda ....

Tabi gönül isterki bu muayene işi mantıklı bir sisteme bağlansın , bizi boğan egsozlarda , biçen kamyonlardan , geceleri ufa ya benzeyen araçlardan kurtulalım . Ama fabrikadan çıktığı gibi bineceksin çivi bile çakamazsın meselesi olmaz .

ssbman' Alıntı:
Hocam muayene işinin bir çözümü mutlaka olacaktır . Piyasada ki bukadar offroad aracı modifiyeli araç ve eski model araçlar çöpe mi atılacak ? Hiç sanmıyorum . Şimdi bu sistem yeni ve memleketimin çoğu yasağı gibi buda yavaş yavaş rafa kalkacak gibi geliyor .

Geçmişte muayeneyi yapanda bizim insanımızdı şimdi yapanda ....

Tabi gönül isterki bu muayene işi mantıklı bir sisteme bağlansın , bizi boğan egsozlarda , biçen kamyonlardan , geceleri ufa ya benzeyen araçlardan kurtulalım . Ama fabrikadan çıktığı gibi bineceksin çivi bile çakamazsın meselesi olmaz .

Aynen öyle; Amac piyasadaki eski araclari vergi zoru ve muayene zoru ile piyasadan cekmek.
Gecen hafta Almanya`daydim bir hafta kaldim ve yaklasik 1000 km yol yaptim, tek bir offroad araci görmedim. Birak arabayi adamlar lastikcilere ellerindeki MTR lastikleri ocak ayi icinde sattirma kanunu cikartmislar. Yani Ocak ayindan sonra Asvaltta MTR lastikli arac yasak. Bu baskiyi yapan TÜV ve su anda Türkiyede muayeneyi yapan özel sektörün ortagida Almanyadaki TÜV. Inanin bana önümüzdeki 3-4 sene icinde hic sansimiz yok.

Kötü haber ...

O zaman sök tak yapıcaz muayene zamanı ne yapalım ...

Oda zaman içinde fark etmeyecek, çünkü bu seferde trafik polislerı öğrenecek bu detayları ve peşıne düşecekler. Kurtuluş yok. Ben en fazla 4 sene diyorum.

beatrix' Alıntı:
Oda zaman içinde fark etmeyecek, çünkü bu seferde trafik polislerı öğrenecek bu detayları ve peşıne düşecekler. Kurtuluş yok. Ben en fazla 4 sene diyorum.

bence daha iyi ergün abi. ortalık eski araç hiç kalmaz. bizde zj leri standarta döndürüp arkaya çeki yeri ve cjler ruhsatsız. gelince dağ yoluna cj ile devam ;) nasıl fikir. ne vergi ne muayene ne trafik...

bence sonumuz bu olacak...

aslında otomobil olarak iyi oluyor eski araclar kalksın ama arazi aracları yenileri cok ugras sonu off roada hazır oluyor ama cj def fj gibi araclara tak arazi lastigini offroada ;D işallah arazi araclarına bir tolerans olur yoksa duman oluruz :D

dronder' Alıntı:
bence daha iyi ergün abi. ortalık eski araç hiç kalmaz. bizde zj leri standarta döndürüp arkaya çeki yeri ve cjler ruhsatsız. gelince dağ yoluna cj ile devam ;) nasıl fikir. ne vergi ne muayene ne trafik...

bence sonumuz bu olacak...

Bence mahsuru yok, CJ hazir bekliyor ;D ;D ;D

[attachment=1]

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR