Ynt: Grand Cherokee Almak İstiyorum, Yardım !...
Şimmddiiii.......!! Bir özeleştiride bulunmanın zamanı geldi.
Mademki 10 senelik GC sürücüsü olarak adım geçti; dinleyin o zaman...!
ZJ Grand Cherokee Yayla gibidir.... Garajınızın kapısına yaklaştığınızda firene bastığınız zaman araba hala sağa sola yaylanmaya devam eder, salınırda durur, motor sesi ve gücü keyiflidir, "dünyayı ben yarattım" hiisine kapılırsınız gaz verdikçe, Mis gibi deri yumuşak koltuklar. Zevkle dizayn edilmiş gösterge tablosunun ışıklarını kimse fark etmeden arka koltuğa geçip birde oradan seyredersiniz, çocukça...Her lüks ayağınızın altındadır. Dışarıdan seslidir gürler ama içinde tipik amerikan arabası sessizliği hüküm sürer. Buraya kadar ne güzel, ne gurur verici değilmi??
Gelelim madolyonun öbür yüzüne.:
Devamlı 4x4 sürüş modu arabanın aktarma organlarını yıpratır durur, Ön difransiyal herzaman ilk sukoyuverir, pes eder. 10 yaş gurubundakilerin %80'ninde ön difransiyel inler, Arka aks kolları Özellikle sağ inler, yüzük takarsınız 6 ay gider, kolu değiştirirsiniz 3 sene gider. Tüm arabaların hemen hepsinin direksiyon pompaları ve kutuları arızalanmış ve değişmiştir. Yürüyen aksamı sizi bir türlü rahat bırakmaz, Motorun her tarafı beyinlerle dolu olduğu için sonunda siz kendi beyninizi yemeye başlarsınız. Her parçası tamiri 100 Dolardan başlar. Plastik far camları her iki senede bir buzlu cam haline gelir, her tarafı elektronik olduğu için bir göğüs söküldüğünde bir daha iflah olmaz, her tarafından gelen sesler fazlalaşır, limuzin keyfi sizi yavaş yavaş terk etmeye başlar... Birden, her şey değişir. Kafayı bozar arabaya 3,5 inç yükseltme kitini takarsınız. O yaylanan, salınan araba bir anda kaskatı olur, narin helezonların yerini daha uzun kütük kalınlığında yaylar alır. Bu değişime ön ve arka şaftlar ayak uyduramaz, senede bir kez Şaft ustasına abone olursunuzü, Balans bozulur, mafsallar dayanmaz, arkasındanda difransiyel problemleri başlar. Birde buna uyumlu MTR lastikleri taktınızmı artık 20 km. ile giderken lastiğin dişlerini sayarsınız, 100 km.dede uğultuyu bastırmak için müziğin volümünü biraz daha açar duymamazlıktan gelirsiniz. Oldumu bir Offroad aracı.?? Dıştan bakıca Wouuuwww....!!!
Tüm bu gerçeklere rağmen ZJ'lerden vazgeçmem. Modeli artık yeter bırak beni derse bir gün ZJ nin en üst modelini alıp aynı değişiklikleri kesin yine yaparım.
Sonuçmu ?? Bu arabalrın motoru, sürüş keyfi ve lüksü 10 numara. Ama yürüyen aksamı ve elektronik problemleri bıktırır adamı.
Eeeee.... dost acı söyler.