Grand Cherokee Almak İstiyorum, Yardım !...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sobalye Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 374
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 82,460
Ynt: Grand Cherokee Almak İstiyorum, Yardım !...

:D :D :D kesinlikle sana katılıyorum abi, hem adaşım hemde aynı zevklere sahibiz. eeeeee böyle olunca bencede çok iyi biri ;D ;D ;D ;D

Etiketler

Ben siteye yeni üye oldum. Grand Cherokee satın almak istiyorum. 2000-2003 arası modellere baktım ve motor seçeneklerinden 2.7 CRD, 2.8 CRD, 3.0 CRD ve birde 3.1 TURBO yazanlar var. Arkadaşlar bu motorların hangisi teknolojik açıdan en iyidir. Mesela Almanlar disel teknolojisinde TDI olarak bayağı iyiler. Jeep TDI veya TD veya TURBO TD veya CRD ne demektir. Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Satın almak için acelem yok ancak sizden bir fikir alabilirsem en azından araştırma kapsamımı daraltarak vakitten tasarruf ederim. Teşekkür ederim

çok yanlış bilgi vermiyim ama herşeyden önce aramıza hoş geldin ,2.7 crd dizel araçlar içinde en tavsiye edileni diye biliyorum ama birde daha önceki konulardada baktıysanız bu araçların dizellerinin servis maliyeti benzinlilere göre daha yüksek. ki ben kendi dizel bir aracımda motor sorunu yaşadım sahte mazottan dolayı neredeyse 10.000 ytl gibi bir masraf çıkardı ve normal bir araçtı jeep tarzı bir araçta maliyetler muhakkaki daha yüksek olacaktır,ama konuya daha vakıf olan arkadaşlar size kesinlikle daha fazla yardımcı olacaklardır benim size tavsiyem benzili bir aracı tercih etmenizden yana olacaktır kendi adıma konuşuyorum birdaha dizelmi aslaaaaaaaaaaaaaaa :mad: yakıt çok sorunsa sıralı LPG sistemi çok başarılı ;D tekrar aramıza hoş geldin.

Ateş bey çok teşekkür ederim. Ben de disel araç kullanıyorum ve bakımı gerçekten masraflı fakat iyi bakınca performansı gerçekten çok iyi oluyor. Mesele iki de bir benzinviye gitmek durumunda kalmıyorsunuz. 2,7 crd bir depoyl şehir içi ve dışı kaç km gider?

:D ben buradaki konularda hiç dizel araç kullanan bir arakadaşın bir sorusunla karşılaşmadım :smiley: çoğunlukla araçlar benzinli ama belki başka başlıklar altında olabilir sizin sorunuzun cevabı ??? bence bir başlıklara göz atın..

Ateş bey çok teşekkür ederim. Sayfalara baktım ve 3.1 almaktan vazgeçtim, italyanların motor anlayışı gerçekten berbat. Ben söylediğim gibi off-road yapmıyıcam. 2,7 almak daha çok aklıma yattı, daha büyük motorlara LPG taktırmak nedense çok mantıklı gelmiyor, orjinali bozuyosun sonuçta. Ayrıca disel arabaların torku gerçekten çok yüksek. Ses ise bence hiç önemli değil çünkü insanlar dikkat ederse nesnelerin bir anlamı vardır. Mesela arabanın dikiz aynası hoşunuza gitmezse bence bu motorun sesinden daha çok rahatsız eder :smiley: Neyse ben 2,7 CRD bakayım biraz. Bu arada 2.7 lerin de kendi aralarında farklı olanları var mı?

Çok teşekkür ederim

doctor_okko' Alıntı:
Ben siteye yeni üye oldum. Grand Cherokee satın almak istiyorum. 2000-2003 arası modellere baktım ve motor seçeneklerinden 2.7 CRD, 2.8 CRD, 3.0 CRD ve birde 3.1 TURBO yazanlar var. Arkadaşlar bu motorların hangisi teknolojik açıdan en iyidir. Mesela Almanlar disel teknolojisinde TDI olarak bayağı iyiler. Jeep TDI veya TD veya TURBO TD veya CRD ne demektir. Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Satın almak için acelem yok ancak sizden bir fikir alabilirsem en azından araştırma kapsamımı daraltarak vakitten tasarruf ederim. Teşekkür ederim

CRD motorlar mercedesın motorları dolasıyla alman teknolojısı.sıtede yazan bırı vardı sehır ıcı 14-15 lıtre arası mazot yakıyormus

Yeni zj sahibi olan arkadaşlar , ilk heyecanlarını ve acemiliklerini üstlerinden atmışlardır sanırım. Yeni araçlarıyla ilgili deneyimlerini bizlerle daha fazla paylaşırlarsa çok sevinirim. Özellikle Serkan ve Ateş Beylerin düşüncelerini merak ediyorum.

ben şunu söyleyebilirim..sürekli birşeyleri kendime bahane edip cherokeemle kısa mesafelide olsa zaman geçiriyorum..:=)gerisini siz tahmin edin

valla yakıt falan aklımda bile yok artık, hep kıyas yapıyoduk burada seninki ne yakar benimki ne yakar diye ne yakarsa yaksın umrumda bile değil şu an 8) ben günlük araç olarak kullanıyorum kara boğamı ;) ve çokta memnunum, içinde yayılıp tadını çıkarıyorum doya doya..
acemilik sürecide kullanım pilotaj olarak hiç zorlanmadım bir hayli jeep tarzı araba kullanmıştım zaten uzun yıllardır, sadece kendime yeni aldım ama hiç arazi tecrübem yoktur bunuda söylemesem olmaz , tek zorlanmam aracın teknik konularıydı ve servis sıkıntımdı ama sorunlarımı ve sorularımı sizler ,ağrızalarımıda servisim çözdü .belki kızıcaksınız amm maymun iştahlısın diye ama ben bundan sonraki arazi aracıma bile karar verdim ve bundan sonra hayatımda durumum el verdikçe hep bir arazi aracım olacak ::smiley: ama ilk olanı olan ZJ hep özel ve güzel kalıcak :'(

Cevaplarınız için teşekkürler. Ben şu nedenle zj ye yeni sahip olanların düşüncelerini öğrenmek istedim: Ergun Bey gibi bu arabaya uzun zamandır sahip olan , belki yüzlerce anıları olan abilerimizin araçlarına bakışının yeni sahip olanlardan farklı olduğunu sanıyorum , onlar daha bi aşkla ve tutkuyla bakıyorlar ve bu yüzden bazı olumsuz tarafları görmezden gelebiliyor ya da "takmıyorlar". Forumlardan öğrendiğime göre , selenoid aşınması nedeniyle vites geçişleri problemi ve direksiyon kutusu arızası zj lerin temel , sıklıkla rastlanan nüksedebilen ya da dikkat edilmesi gereken problemi. Yeni sahip olan bir kullanıcı olarak aldıktan kısa süre sonra direksiyonla ilgili problem çıkmasının arabana bakışını nasıl etkiledi onu öğrenmek istemiştim. Yanlış hatırlamıyorsam Serkan arkadaşım da vitesle ilgili bir sorun yaşamıştı. Öyle anlıyorum ki yaşattığı keyif hiçbirşeye değişilecek gibi değil , siz de görmüyorsunuz :smiley: Bu duruma çok seviniyorum. Bu paraya karşılık bu güç bu konfor bu özgürlük... ZJ almak iyi bir alışveriş gibi görünüyor , verilen paranın karşılığı alınıyor anlaşılan.

sonuçta en iyi durumda olanı 10 yaşını doldurmuş..her mekanil yapıda olduğu gibi aksaklıklar olacak,değişmesi gereken şeyler olacak,arızalar çıkacak..önemli olan bu sıkıntılar ne kadar zamanda ne şartlarda ve ne kadar bütçe ile giderilebiliyor..benim aracımdan örnek verecek olursam;aracım galerinin önünde 3 ay yatmış(beni beklemiş diyelim).balataları,bujileri,buji kablolarını,salıncak burçlarını,aküsünü,motor kulağını,sağ arka akıs bilyasını,kayış gergi bilyasını,direksiyon pistonunu,filitrelerini,yağlarını,teybini değiştim.maliyet yaklaşık 1800 ytl civarı oldu işçilik dahil.şanzımanda bir uğultu var sadece kalkışta.iyibir ustayla görüştüm.şanzımanın tamirini 2000 ytl civarına yaptığını yenisinin 2500 3000 arası olduğunu söyledi.sesin rahatsız etmeci sürece binip geniş bir zamanda komple şanzımanı değişmemi söyledi.ilave olarakta getz lerin bile şanzımanın 9000 ytl civarı olduğunu söyledi:=)
kıyası siz yapın artık.aracın konforu ve performansı içinde anlatılmaz yaşınır gii kleşe bir cümle kullanayım:=)

Bende yaklaşık 1 ay kadar önce 94 model 4.9 zj limited sahibi oldum . Şimdilik ciddi bir sorun yaşamadım . Bence servis maliyetleri yüksek bir araç değil . Hatta yeni mode araçlara göre uygun bile diyebiliriz . Bunun yanında kesinlikle çok rahat ve konforlu bir araç . Aracın sürücü koltuğuna yorgun bir şekilde oturuyorum ve yolda dinleniyorum resmen inince kendimi iyi hissediyorum ;D Güldüğüme bakmayın şaka değil .

Konforunun yanında olduça sağlam bir araç , üstelik arazide de güncel suvlardan ve birçok standart araçtan daha kabiliyetli olduğunu söylemek sanırım yanlışlık olmaz . Ayrıca Off road modifikasyonu için parçaları nispeten rahat bulunuyor .

Arkadaşlarında söylediği gibi yıllar geçirmiş bir makina ve eskiyen parçaları , değişmesi gereken yerleri oluyor ama olacak o kadar .

Bana kalırsa en önemli kriter mümkünse servis geçmişi bilinen yıpranmamış bir araç bulup almak . Bu araçlar düzgün bakıldığında yüzbinlerce km sıkıntı yaratamadan hizmet verebiliyorlar .

Ayrıca LPG ile gayet uyumlu makinalar . LPG ile gayet sorunsuz ve güzel işliyorlar . Örneğin benim araç 300 bin falan yakıyor şehir içinde şehir dışında tam ölçüm yapmadım ama 210 bin falan yakıyor sanırım . Ki bu değerler bence gayet güzel ...

ZJ tavsiye eder miyim diye sorarsanız , düzgün bir araçsa kesinlikle tavsiye ederim . Hatta birsonraki aracım yine bir zj yada wj olacak diye düşünüyorum

ayrıca bir çok arkadaş deneme turu attıktan sonra zj alma girişiminde bulunuyor..:smiley:
''Aracın sürücü koltuğuna yorgun bir şekilde oturuyorum ve yolda dinleniyorum resmen inince kendimi iyi hissediyorum''

inanmamıştım bunu ilk duyduğumda denedim şimdi bende kullanıyorum bu cümleyi inanmıyorlar :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR