Google Earth Uydu Fotoğrafı Görüntüleri Kullanan Navigasyon Cihazı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Karadeniz Otoyolu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 211
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 84,893
Ynt: Google Earth Uydu Fotoğrafı Görüntüleri Kullanan Navigasyon Cihazı

Yanımda kimse olmadığından kaliteli çekim yapamadım ama fikir verir sanırım..

[flash=200,200]http://[attachment=1][/flash]

12022011025.gif

Etiketler

ksd' Alıntı:
Merhaba,

O son cihazı ben aldım, ve de çok memnunum. Böyle bir cihazın hayalini kurarken ilk başta Garmin Oregon ya da Magellan Explorist 610 arasında kaldım. İkisi de 1500 TL civarı. Bu kadar paraya değer mi diye kara kara düşünürken forumda Karadeniz Otoyolu isimli arkadaşın yazdıklarını okuyunca sahibinden.com'a girerek satıcıyla yazıştım. Cihazı 272 TL'ye satın aldım. İyi ki de almışım. Garmin Oregon'a bile en fazla 14 MB google maps haritası yüklenibilirken (Garmin Türkiye teknik servisten aldığım bilgi) bu cihaza GB'lar dolusu harita yüklenip çok net bir şekilde real time bulunduğunuz yeri gösterebiliyor. Mesela ben Antakya'dayım, Hatay ilinin büyük kısmının 100,250 ve 500 metreden google maps görüntülerini cihaza yükledim. Dün çalıştığım hastanenin yukarısında kalan Amanoslar'a doğru çıktım. İnanın en ufak yolları bile görerek müthiş keyifli bir gezi yaptım. İlerlediğiniz yol koyu pembe bir çizgi ile çiziliyor, hafızada saklanabiliyor. Bilgisayardan yeni haritaları istediğiniz zoom seviyesinde çok kolay yükleyebiliyorsunuz, ayrı bir programda bulunan Başarsoft haritası (İgo primo 8 yüklü) ile normal şehir içi navigasyon cihazı olarak ta kullanabiliyorsunuz, her iki programda çok hızlı. Çok memnunum, ne diyeyim Allah Karadeniz Otoyolu isimli arkadaştan razı olsun, altıda biri fiyatına benim istediğimin fazlasını bile sunan ve her off-road'çunun hayalini kuracağı bir cihazım oldu. Teşekkürler..

Kenan bey paylaşımınız için teşekkürler.Acaba bu malum sitedeki satıcıya ulaşabileceğimiz bilgiler mevcutmu?Paylaşırsanız sevinirim..

Ben de çok memnun olurum satıcının iletişim bilgileri makbule geçer selamlar

Selam Kenan bey,

google earth haritalarını navigasyon cihazında hangi yazılım ile kullanıyorsunuz? igo 8 bilgdiğim kadarıyla sadece *.fbl uzantılı haritaları açabiliyor.

Saygılar
çağlar
-
-

ksd' Alıntı:
Pili denemedim ama en az 2 saat gider diye tahmin ediyorum. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Şu ana kadar cihazın olumsuz yönünü görmedim. Tavsiye ederim kesinlikle.

Hocam cihazda SAS Planet diye bir program var, onu bilgisayarımıza kopyalayıp aynı google earth mantığı ile haritaları açıyoruz, değişik zoom seviyelerinde haritaları açtıkça görüntüler bilgisayarın hard diskinde otomatik olarak depolanıyor. Sonra bu depoladığımız haritaları cihazdaki aynı adlı dosyaya (cache isimli dosya) attığımızda işlem bitiyor. Nerede olursanız olun dağın başında, hiçbir şebekenin çekmediği bir yerde bile, cihaz çok rahat yerinizi gerçek zamanlı olarak gösteriyor. Sadece GPS sinyalleri ile bunu başarıyor, wi-fi si falan yok. Ekranın altında koordinatları da sürekli görüyorsunuz. İçindeki navigasyon programı ekranında (igo primo 8 tabanlı yani tüm yeni navigasyon cihazlarında bulunabilen bir program) yükseklik bilgisi çok doğru bir şekilde veriliyor. Harita ekranına bunu almanın bir yolu mutlaka vardır da ben buna bakamadım henüz. O kadar kolay ki kullanmak inanamazsınız. Bir kaç örnek fotoğraf yüklemeye çalışacağım..

regal' Alıntı:
Selam Kenan bey,

google earth haritalarını navigasyon cihazında hangi yazılım ile kullanıyorsunuz? igo 8 bilgdiğim kadarıyla sadece *.fbl uzantılı haritaları açabiliyor.

Saygılar
çağlar

Navigasyon menüsünde 3 program çıkıyor. Biri normal navigasyon programı İgo Primo 8, ikincisi Oziexplorer, üçüncü SASPlanet'i kullanan program. Üçüncü yani anlatmaya çalıştığım programda haritalar zoom seviyelerine göre z18, z16 gibi isimli dosyalarda jpeg formatında saklanıyor. Cihaz bunları biraraya getirip uydudan aldığı kooordinatlarla birleştirip real time navigasyon imkanı veriyor. Hafta sonu çıktığımız gezide (http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=70920.0) cihazı kullandım ve müthiş işe yaradığını gördüm. Gittiğiniz yol ekranda çizili kalıyor, dönüşte kaybolma ihtimali böylece sıfırlanıyor. Bilmediğiniz bir yola girdiğinizde zoom seviyesini azaltıp yolun nereye gittiğini görüyor ve ona göre hareket edebiliyorsunuz. Son gezide keşif için girdiğimiz yolun çıkmaz yol olduğunu çok erken görüp hemen geri döndük. Yalnız iki konu var çözmeye çalıştığım, birincisi evde oluşturduğum resimdeki gibi bir rotanın nasıl cihaza aktarılabileceğini çözemedim.

Bu dosya *.kml formatında kaydediliyor bilgisayar tarafından ama cihaz bunu okuyamıyor. Sanırım cihaz *.plt formatında istiyor ama GPSBabel kullanıp convert edip denedim yine olmadı. Araştırmaya devam ediyorum. İkinci konu da güneş ışığında ekran zor görünüyor. Acaba bu tip cihazların ekranındaki görüntü notebook veya herhangi monitöre aktarılıp büyük ekranda izlenebilir mi? Bunun gibi mesela;

Bu konularda Karadeniz Otoyolu isimli arkadaşımızın bilgisi varsa ve bizi aydınlatırsa çok memnun olurum.

rota.jpg

laptopaparat1by9.jpg

Karadeniz Otoyolu' Alıntı:
............
Bu videodaki cihaz ise sahibinden com'da "Uydu fotoğraflı GPS" diye aratınca çıkıyor.
.............

Selamlar,

Denedim ama bulamadım sahibinden.com da.... Nasıl edinebilirim böyle bişey, yardımcı olabilir misiniz....

Biz laptop ve gps cihazı ile bu işi yapıyoruz ama kullanımı ve hazırlaması yeterince pratik olmuyor... Bu çok güzel...

takip edelim.bakalım yeni bir gelişme varmı.

Merhaba arkadaşlar,
Ürünü kullanan arkadaşlar ürün hakkında model veya binimum bilgileri verebilir ise ve eğer Çin malı ise belki bulup getirebilirim.

Sanırım çin malı olsa gerek konuyu acan arkadaşımızın bu konudaki bilgisi gerçekten çok iyi kendisi gereken bilgileri verecektir en kısa sürede

Arkadaşlar merhaba, ben inceledim ürün sahibinde.com da aktif durumda.

An itibarı ile siparişimi verdim geliş hızını bende merak ediyorum ayrıntıları buradan paylaşırım.

ksd' Alıntı:
. Yalnız iki konu var çözmeye çalıştığım, birincisi evde oluşturduğum resimdeki gibi bir rotanın nasıl cihaza aktarılabileceğini çözemedim.

Merhaba;
Belki bir faydam dokunur.Uzun yıllardır gps ile ilgileniyorum. Şu anda Megallan Triton 2000 gps kullanıyorum.Buna benzer bir uygulamayı kullanıyorum.Fakat ben google eart görüntüleri üzerinden rotamı çıkartıp,yine google eart görüntüsü üstünde gerçek zamanlı navigasyon yapabiliyorum.
program megallan gps için arayüz programı olan vantenge poit programı bunu bilgisayarınıza kurun yazdıklarınızdan bu programı kolaylıkla kullanabileceğinizi zannediyorum.

http://www.gpsturk.net/vantage-point-yeni-versiyon.aspx

Kolay gelsin..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR