Ynt: Google Earth Uydu Fotoğrafı Görüntüleri Kullanan Navigasyon Cihazı
Merhaba,
O son cihazı ben aldım, ve de çok memnunum. Böyle bir cihazın hayalini kurarken ilk başta Garmin Oregon ya da Magellan Explorist 610 arasında kaldım. İkisi de 1500 TL civarı. Bu kadar paraya değer mi diye kara kara düşünürken forumda Karadeniz Otoyolu isimli arkadaşın yazdıklarını okuyunca sahibinden.com'a girerek satıcıyla yazıştım. Cihazı 272 TL'ye satın aldım. İyi ki de almışım. Garmin Oregon'a bile en fazla 14 MB google maps haritası yüklenibilirken (Garmin Türkiye teknik servisten aldığım bilgi) bu cihaza GB'lar dolusu harita yüklenip çok net bir şekilde real time bulunduğunuz yeri gösterebiliyor. Mesela ben Antakya'dayım, Hatay ilinin büyük kısmının 100,250 ve 500 metreden google maps görüntülerini cihaza yükledim. Dün çalıştığım hastanenin yukarısında kalan Amanoslar'a doğru çıktım. İnanın en ufak yolları bile görerek müthiş keyifli bir gezi yaptım. İlerlediğiniz yol koyu pembe bir çizgi ile çiziliyor, hafızada saklanabiliyor. Bilgisayardan yeni haritaları istediğiniz zoom seviyesinde çok kolay yükleyebiliyorsunuz, ayrı bir programda bulunan Başarsoft haritası (İgo primo 8 yüklü) ile normal şehir içi navigasyon cihazı olarak ta kullanabiliyorsunuz, her iki programda çok hızlı. Çok memnunum, ne diyeyim Allah Karadeniz Otoyolu isimli arkadaştan razı olsun, altıda biri fiyatına benim istediğimin fazlasını bile sunan ve her off-road'çunun hayalini kuracağı bir cihazım oldu. Teşekkürler..