Google Earth Uydu Fotoğrafı Görüntüleri Kullanan Navigasyon Cihazı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Karadeniz Otoyolu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 211
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 84,893
Ynt: Google Earth Uydu Fotoğrafı Görüntüleri Kullanan Navigasyon Cihazı

Navıgasyonda kullandığınız google earth görüntüleri cihaza yüklü şekildemi geliyor yoksa sizmi yüklüyorsunuz ve ne kadarlık bir görüntü yüklenebiliyor( mesela tüm ankara ve çevresi yüklenebilirmi) birde ekranda real time olarak kendimizin nerede olduğunu görebiliyormuyuz? Teşekkür ederim Burak.

Etiketler

Evet real time (Gerçek Zamanlı) konumunuzu gösteriyor. İsteğinize bağlı açıp kapadığınız ekranın ortasındaki o yeşil renkli, içi çizgili olan dairenin merkezi, o an ki koordinatınız oluyor ve siz yürümeye başlayınca görüntü hareket ediyor. Gittiğiniz yollarıda kaydediyor. Şehre dönünce Google Earth'de bakmak için. Bakış mesafenizi istediğiniz zum seviyesinde seçiyorsunuz.
Görüntüleri ise, cihazla birlikte gelen küçük bir programla (maps.google.com ekranı gibi) internetten istediğiniz bölgenin üzerinde gezerek görüntüleri alıyorsunuz. Sonra hiçbir işlem yapmadan programın içinde görüntüleri depoladığı klasörü direk olduğu gibi cihazın hafızasına yüklüyorsunuz.
Cihazın hafızası kadar veri yükleyebilirsiniz. Kendi hafızası 2 GB. 16 GB'a kadar olan kartları da okuyabiliyor.

Yukarıda eklediğim videoda ktunnel'in görüntüsü geldi.
Youtube'da "Uydu fotoğraflı GPS" diye taratınca çıkıyor.

Teşekkür ederim bu sistem off road cıların arayıpda bulamadığı harika bir şey bundan sonra diğer markalarda bunu yapar diye düşünüyorum belkide diğer firmalar Türkiye haritasının tamamını bu cihazın içersine sıkıştıracak diye düşünüyorum.Acaba başka markalı navigasyonlardan bu işi yapan cihaz varmıdır?

Ben görmedim. Hatta Ankara ODTU de bu işle ilgilenen arkadaşlarım da bu Uydu Görüntülü GPS olayında epey bir uğraşmışlardı. Ama bu cihazın sistemi (maps.google.com) gibi değil de, belli bir piksel ölçüsündeki bir uydu görüntüsü paftası, Magellan Mobile Mapper ile görülebiliyor bundan eminim.

Selamlar çok kullanışlı bir cihaz Sahibinden.com da arattım fakat sonuç yok fiyatı ve nerden temin edebileceğimiz konusunda bir link ve ya iletişim adresi varsa özel mesaj olarak ya da buraya ekleyebilirmisiniz selamlar.

Merhaba,

O son cihazı ben aldım, ve de çok memnunum. Böyle bir cihazın hayalini kurarken ilk başta Garmin Oregon ya da Magellan Explorist 610 arasında kaldım. İkisi de 1500 TL civarı. Bu kadar paraya değer mi diye kara kara düşünürken forumda Karadeniz Otoyolu isimli arkadaşın yazdıklarını okuyunca sahibinden.com'a girerek satıcıyla yazıştım. Cihazı 272 TL'ye satın aldım. İyi ki de almışım. Garmin Oregon'a bile en fazla 14 MB google maps haritası yüklenibilirken (Garmin Türkiye teknik servisten aldığım bilgi) bu cihaza GB'lar dolusu harita yüklenip çok net bir şekilde real time bulunduğunuz yeri gösterebiliyor. Mesela ben Antakya'dayım, Hatay ilinin büyük kısmının 100,250 ve 500 metreden google maps görüntülerini cihaza yükledim. Dün çalıştığım hastanenin yukarısında kalan Amanoslar'a doğru çıktım. İnanın en ufak yolları bile görerek müthiş keyifli bir gezi yaptım. İlerlediğiniz yol koyu pembe bir çizgi ile çiziliyor, hafızada saklanabiliyor. Bilgisayardan yeni haritaları istediğiniz zoom seviyesinde çok kolay yükleyebiliyorsunuz, ayrı bir programda bulunan Başarsoft haritası (İgo primo 8 yüklü) ile normal şehir içi navigasyon cihazı olarak ta kullanabiliyorsunuz, her iki programda çok hızlı. Çok memnunum, ne diyeyim Allah Karadeniz Otoyolu isimli arkadaştan razı olsun, altıda biri fiyatına benim istediğimin fazlasını bile sunan ve her off-road'çunun hayalini kuracağı bir cihazım oldu. Teşekkürler..

Kıl payı kaçırmışım Size uğur getirir inşallah Kenan bey takipcisiyim yeniden gelecektir eminim. Bu arada cihaz kullanımı ile ilgili tecrübelerinizi olumlu ve olumsuz yönlerini paylaşırsanız sevinirim. Bir de acaba bu cihazı doğa yürüyüşlerinde yanımızda taşımak istesek eminim pil sorunu olacaktır buna da bi çözüm bulduk mu değme keyfine. Selamlar.

Kenan Bey bilgi paylaşımı için teşekkür ederim benimde magellan 600 serisi cps cihazım var fakat sizin almış olduğunuz cihazın off road gezilerinde acayip işe yarayacağını biliyordum bende almayı düşünüyorum acaba aldığınız arkadaşda varmıdır başka yada başka satan birilri varmıdır. Cihaza normal bilgisayarımızda yüklü olan google eart dan bilgi yükleyebiliyormuyuz yoksa illa google maps tenmi yüklemek gerekiyor birde merakımdan soruyorum acaba cihazla real time navigasyon yaparken yükseklik yada kordinat bilgisi gibi verileri görebiliyormuyuz?Eğer bir kaç gerçek fotoğraf yada video atarsanız her kesi çok memnun edersiniz tabi mümkünse. :smiley:

motoman20' Alıntı:
Kıl payı kaçırmışım Size uğur getirir inşallah Kenan bey takipcisiyim yeniden gelecektir eminim. Bu arada cihaz kullanımı ile ilgili tecrübelerinizi olumlu ve olumsuz yönlerini paylaşırsanız sevinirim. Bir de acaba bu cihazı doğa yürüyüşlerinde yanımızda taşımak istesek eminim pil sorunu olacaktır buna da bi çözüm bulduk mu değme keyfine. Selamlar.

Pili denemedim ama en az 2 saat gider diye tahmin ediyorum. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Şu ana kadar cihazın olumsuz yönünü görmedim. Tavsiye ederim kesinlikle.

magnum06' Alıntı:
Kenan Bey bilgi paylaşımı için teşekkür ederim benimde magellan 600 serisi cps cihazım var fakat sizin almış olduğunuz cihazın off road gezilerinde acayip işe yarayacağını biliyordum bende almayı düşünüyorum acaba aldığınız arkadaşda varmıdır başka yada başka satan birilri varmıdır. Cihaza normal bilgisayarımızda yüklü olan google eart dan bilgi yükleyebiliyormuyuz yoksa illa google maps tenmi yüklemek gerekiyor birde merakımdan soruyorum acaba cihazla real time navigasyon yaparken yükseklik yada kordinat bilgisi gibi verileri görebiliyormuyuz?Eğer bir kaç gerçek fotoğraf yada video atarsanız her kesi çok memnun edersiniz tabi mümkünse. :smiley:

Hocam cihazda SAS Planet diye bir program var, onu bilgisayarımıza kopyalayıp aynı google earth mantığı ile haritaları açıyoruz, değişik zoom seviyelerinde haritaları açtıkça görüntüler bilgisayarın hard diskinde otomatik olarak depolanıyor. Sonra bu depoladığımız haritaları cihazdaki aynı adlı dosyaya (cache isimli dosya) attığımızda işlem bitiyor. Nerede olursanız olun dağın başında, hiçbir şebekenin çekmediği bir yerde bile, cihaz çok rahat yerinizi gerçek zamanlı olarak gösteriyor. Sadece GPS sinyalleri ile bunu başarıyor, wi-fi si falan yok. Ekranın altında koordinatları da sürekli görüyorsunuz. İçindeki navigasyon programı ekranında (igo primo 8 tabanlı yani tüm yeni navigasyon cihazlarında bulunabilen bir program) yükseklik bilgisi çok doğru bir şekilde veriliyor. Harita ekranına bunu almanın bir yolu mutlaka vardır da ben buna bakamadım henüz. O kadar kolay ki kullanmak inanamazsınız. Bir kaç örnek fotoğraf yüklemeye çalışacağım..

1.jpg

Daire içine aldığım üstteki alan zoom seviyesini, sol alt köşe koordinat bilgilerini, sağ alt ise bilgisayarın içinde haritaların kaydedildiği dosyayı gösteriyor. Dosya adında bulunan z16 zoom seviyesini gösteriyor, bu resim bilgisayar ekranında programın görünümü. Cihaz arabada, yarın onun da görüntülerini eklemeye çalışacağım.

[imgzoom][attachment=2][/imgzoom]

Bu resimde programın kullanabildiği haritaları görüyorsunuz. Çok sayıda harita yükleyebiliyor olması şu işe yarıyor. Bir haritada bulutlu olup görülemeyen dağ yolları diğerinde görülebiliyor.

2.jpg

İlk resimde zoom seviyesi 16 olan alanın, 18 zoom seviyesi görünümü

3.jpg

Cihazın ekranında gerçek zamanlı rotanızı alttaki gibi oldukça doğru bir şekilde görüyorsunuz. Bu temsili bir resim ama cihazda da bu şekilde görünüyor..

4.jpg

Hocam bu cihazı ben de arıyordum çünkü elimdeki iki gps (magellan 315 emektar ve magellan explorist 500) bu işi asla görmez

antepteki gazoff grubu ile yaptığımız toplantıda böyle bir şey arıyorlardı acilen onlara da ileteceğim

Kenan Bey üşenmeyip bu bilgileri paylaştığınız için bir daha teşekkür ederim cihaz gerçekten çok profosyonel bir alete benziyor en kısa zamnda benimde almam gerek inşallah bilen yada duyan biri bizi bir yerlere yönlendirir (burak).

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR