Google Earth Uydu Fotoğrafı Görüntüleri Kullanan Navigasyon Cihazı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Karadeniz Otoyolu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 211
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 84,642

Etiketler
Ynt: Google Earth Uydu Fotoğrafı Görüntüleri Kullanan Navigasyon Cihazı

En sonunda bugün aşağıdaki aleti sipariş ettim. Unlock gerektirmeyen ve menüsüne birkaç program bağlanabilen wince 6.0 bir cihaz. Umarım birtaraflara takılmadan elime geçer. Hiç değilse yeni bir oyuncağım olacak.

http://www.dealextreme.com/p/6-lcd-windows-ce-6-0-core-500mhz-gps-navigator-w-fm-transmitter-built-in-4gb-memory-usa-map-37914

Gelince şu işi biraz kurcalayıp bilgi veririm. Bu arada Sasplanet ile tüm Türkiye 'yi cache yapmaya devam.....

güzel bir cihaza benziyor, kullandıktan sonra detaylı bilgi verirseniz çok işimize yarar,

sas palnetle bende önemli bölgeleri tarıyorum ancak forumda verilen sürüm eski sürüm ve uydunun bazı güncelleştirmiş olduğu görüntüleri almıyor, sitesinden yeni versiyonunu indirdim ancak oda da dil uyuşmazlığı oldu ama yinede çalışıyor, yeni versiyonuyla taradım verileri eskine kopyalayarak kullanabiliyorum (kopyalama yapacaksanız cache klasörünün içindeki dosları kopyalarak yapıştırın, cache klasörünü kopyala yapıştır yapınca çalışmıyor)

derinlik_sarhosu' Alıntı:
güzel bir cihaza benziyor, kullandıktan sonra detaylı bilgi verirseniz çok işimize yarar,

sas palnetle bende önemli bölgeleri tarıyorum ancak forumda verilen sürüm eski sürüm ve uydunun bazı güncelleştirmiş olduğu görüntüleri almıyor, sitesinden yeni versiyonunu indirdim ancak oda da dil uyuşmazlığı oldu ama yinede çalışıyor, yeni versiyonuyla taradım verileri eskine kopyalayarak kullanabiliyorum (kopyalama yapacaksanız cache klasörünün içindeki dosları kopyalarak yapıştırın, cache klasörünü kopyala yapıştır yapınca çalışmıyor)

tabiki seve seve bilgi paylaşırım. Ayrıca verdiğiniz bilgi için teşekkürler. Bazı bölgeler ben de de eski sürümünde çıkmıyordu. Kısacası pek bir anlam verememiştim. Ama dediğiniz gibi yeni sürüminde problem yok. Nasıl olsa menülerin yerini tahmini olarak bildiğim için de sıkıntı yaratmıyor.

Cihazı yurt dışından mı sipariş ettiniz?

aynen öyle. dealextreme sitesi üzerinden verdim siparişi. Şu ana kadar hep 20-40 USD lik alışverişler yapıyordum. Herhangi bir problemle karşılaşmadım. Benzer cihazdan sipariş verenlerle görüştüm gümrükte herhangi bir sorun yaşamamışlar. Ama belli olmuyor umarım bunda da sorun yaşamam.

Merhaba,
Cihaz bugün elime geçti. Daha önce Next 728 kullanan biri olarak igo yüklemesinin yavaş olduğunu söyleyebilirim.
Kurcalamaya başlayıca karşılaştığım sorunlar...

1-) SDMMC/Harita'dan SASplanet exe ve config dosyasını kendi diskime kopyaladım. Ama çalıştırınca IJL15.dll dosyası bulunamadı hatası alıyorum. Google'da biraz araştırınca
Intel Jpeg library ile ilgili olduğunu buldum. Intel sayfasına gidince IPP diye bir ürüne dönüştüğünü ve 199 USD olduğunu gördüm !!!.
Windows 7 64bit kullanıyorum. Onunla ilgisi olabilir mi ? Bazıları da registery problemi gibi bahsediyor. Lisanslı Advanced Systemcare kullanıyorum. Registery problemi olduğuna pek
ihtimal vermedim ama belli olmaz.

2-) Cihazı Naviextras'a kaydetmek istediğimde hangi marka/model olarak kaydedeceğimi bulamadım.

3) İlk açılışta Googe Earth haritası geliyor, PGS sinyallleri de var. Bulunduğum noktayı da görüyorum, ama yükseklik 1257km . artı işareti ile daha fazla zumlamadı, neyi yanlış
yapıyorum. Yükleme yapmadan daha fazla zum yapamacak mıyım ?

Şimdilik sorunlarım bunlar. Kurcalayıp duruyorum.

teos' Alıntı:
Merhaba,
Cihaz bugün elime geçti. Daha önce Next 728 kullanan biri olarak igo yüklemesinin yavaş olduğunu söyleyebilirim.
Kurcalamaya başlayıca karşılaştığım sorunlar...

1-) SDMMC/Harita'dan SASplanet exe ve config dosyasını kendi diskime kopyaladım. Ama çalıştırınca IJL15.dll dosyası bulunamadı hatası alıyorum. Google'da biraz araştırınca
Intel Jpeg library ile ilgili olduğunu buldum. Intel sayfasına gidince IPP diye bir ürüne dönüştüğünü ve 199 USD olduğunu gördüm !!!.
Windows 7 64bit kullanıyorum. Onunla ilgisi olabilir mi ? Bazıları da registery problemi gibi bahsediyor. Lisanslı Advanced Systemcare kullanıyorum. Registery problemi olduğuna pek
ihtimal vermedim ama belli olmaz.

2-) Cihazı Naviextras'a kaydetmek istediğimde hangi marka/model olarak kaydedeceğimi bulamadım.

3) İlk açılışta Googe Earth haritası geliyor, GPS sinyallleri de var. Bulunduğum noktayı da görüyorum, ama altitude 1.257km . artı işareti ile daha fazla zumlamadı, neyi yanlış
yapıyorum. Yükleme yapmadan daha fazla zum yapamacak mıyım ?

Şimdilik sorunlarım bunlar. Kurcalayıp duruyorum.

Üstteki yanlışkla oluşan alıntıyı silemedim. Hehalde bu bölümde yetkim yok.özür ..

Neyse, sorunu sasplanet'i bulup ( http://clust1.topdownloads.net/index/software/view/family-leisure/miscellaneous/sas-planet/223735_$hl_0_0.html?hl=$hl&id=223735 )
indirerek hallettim. Cihazdan çıkanla seviye aynı. Çalıştı. Haritada gezindim, dosyalar oluştu.
Sorum ;

Hangi dir ya da dosyaları cihaza kopyalacağımız, hepsini (replace / değiştir) olarak mı yoksa sadece bazılarını mı ? Cihazdaki dosyalara zarar vermek istemiyorum. Diskime kopyalar
devam edebilirim ama bir bilen yardımcı olursa sevinirim.

diskimde oluşan dir'ler

BOTH, KSSAT, land, MAP , SAT, vemap, vesat

Cihazdaki dir'ler

LAND, LANDMFF, OSM_mapsurfer, SAT

not: Bu arada cihazda ijl15.dll de varmış. Şimdi farkettim. İnsan şunları paketleyip ayri bir dir'e koyar :smiley:

Söylediklerimin hepsini unutun :smiley:

ilk hatam, Kenan beyin sasplanet.exe'yi diskinize kopyalayın demesinden kaynaklandı. Sonra panikledim ijl15.dll bulunamadı'dan başlayan hikaye oluştu. İşin aslı ..

1- Cihazdan SD kartı çıkartın
2- SD kartı PC'nize takın
3- \sdmmc\harita dan sasplanet.exe'yi çalıştırın.
4- oluşan haritada farklı zoom seviyelinde gezinerek detaylı haritanın oluşmasını sağlayın. ( exe kendisi otomatik olarak oluşan zoom seviyelerini karta yazıyor.)
5- SD kartı PC den çıkarıp cihaza takın
6- Burası önemli, en az bir uydunun bulunduğu bir alana geçin. ( ben evde uydu görmeyen bir alanda denemişltim)
7- uygun haritayı seçerek yarattığınız farlı zoom seviyelerinde dolaşın

Söylediklerim win7 64bit ortamındadır. Farklı win seviyelerinde farklılıklar gösterebilir.

teos' Alıntı:
Söylediklerimin hepsini unutun :smiley:

ilk hatam, Kenan beyin sasplanet.exe'yi diskinize kopyalayın demesinden kaynaklandı. Sonra panikledim ijl15.dll bulunamadı'dan başlayan hikaye oluştu. İşin aslı ..

1- Cihazdan SD kartı çıkartın
2- SD kartı PC'nize takın
3- \sdmmc\harita dan sasplanet.exe'yi çalıştırın.
4- oluşan haritada farklı zoom seviyelinde gezinerek detaylı haritanın oluşmasını sağlayın. ( exe kendisi otomatik olarak oluşan zoom seviyelerini karta yazıyor.)
5- SD kartı PC den çıkarıp cihaza takın
6- Burası önemli, en az bir uydunun bulunduğu bir alana geçin. ( ben evde uydu görmeyen bir alanda denemişltim)
7- uygun haritayı seçerek yarattığınız farlı zoom seviyelerinde dolaşın

Söylediklerim win7 64bit ortamındadır. Farklı win seviyelerinde farklılıklar gösterebilir.

bilgiler için teşekkürler,
benim bir kaç sorum olacak, diyelimki anlatığınız şekilde belli bir bölgeyi taradım, o bölgeye gittiğimde cihaz bulunduğum yeri haritada o an gösteriyormu?
ikinci sorumda şu, ben sas planeti pc de kulladım, aynı şekilde cihazda da sas palaneti kullanabiliormuyum yani diyelimki gezerken bulunduğum bir noktayı işaretlemek istiyorum bunu cihazdan yapabiliryormuyum?
diğer sorum da navigasyon cihazları gibi gideceğim yolu (arazi dağ tepe) daha önce çizdiğim yol üzerinden anlık olarak gösteriyormu?
şimdiden teşekkürler.

Daha karavanım bitmediğimden yollara düşemedim :smiley: Bu soruların doğru adresi sahibinden.com'daki temizbeyaz nickli arkadaş . Her soruya cevap vermeye çalışıyor.
Gözlemlerimi ancak temmuz ayından sonra paylaşabileceğim.

bilgiler için teşekkürler,
benim bir kaç sorum olacak, diyelimki anlatığınız şekilde belli bir bölgeyi taradım, o bölgeye gittiğimde cihaz bulunduğum yeri haritada o an gösteriyormu?
ikinci sorumda şu, ben sas planeti pc de kulladım, aynı şekilde cihazda da sas palaneti kullanabiliormuyum yani diyelimki gezerken bulunduğum bir noktayı işaretlemek istiyorum bunu cihazdan yapabiliryormuyum?
diğer sorum da navigasyon cihazları gibi gideceğim yolu (arazi dağ tepe) daha önce çizdiğim yol üzerinden anlık olarak gösteriyormu?
şimdiden teşekkürler.

1- Evet gösteriyor,
2- Rota cihazda da oluşturuluyor diye bilgi almıştım ama çözemedim, daha doğrusu uğraşmadım. Çünkü real time rotanızı izlerken cihazın ekranı yetmiyordu, ben de forumda sorduğum ama cevap alamadığım konuyu çözdüm. Yani laptop ekranında programı kullanıyorum. Patikalar, keçi yolları hepsi koca ekranda, hem de canlı bir şekilde rotanızı izliyorsunuz. Daha önce çizdiğiniz rotayı takip edebiliyorsunuz. Bunu nasıl yaptığıma gelince, gittigidiyor da 50 TL ye flash bellek gibi bilgisayara takılan GPS alıcıları var. Bunu takın ve SAS planet i çalıştırın ve gaza basın hepsi bu. Harika bir olay tavsiye ederim.
3- Evet gösteriyor.

Örnek resim aşağıda...

Yeni Resim1.jpg

Şunları da eklemeliyim. Cihaz içerdiği normal navigasyon programı ile (İgo primo8) çok başarılı bir şekilde sesli yol tarifi yaparak adres buluyor. İçerdiği ayrı bir programla (Sas planet) daha önce açıp incelediğiniz google earth haritalarını hafızasına alarak, dağ başında internet bağlantısı gerekmeksizin, canlı olarak yolunuzu izlemenizi sağlıyor. Normal navigasyon programında ekranı yeterliyken, sas planet ile eğer dağ başın da yolunuzu bulmaya çalışıyorsanız ekran küçük kalıyor ve verimli olmuyor. Ama dediğim gibi notebook ekranında aynı işi yapabildiğinden işiniz çok kolaylaşıyor, ayrıca hızınızı, yüksekliğinizi ve katettiğiniz yolu yukarıda görüldüğü gibi ekranın sağında veriyor. Gereken ek cihazlar bahsettiğim mini GPS cihazı, şurada görebilirsiniz;

http://urun.gittigidiyor.com/KAMPANYA-LAPTOP-ICIN-USB-GPS-ALICI_W0QQidZZ40587801

Bir de araçta notebook pili sorunu olabileceğinden şöyle bir cihaz daha;

http://www.hepsiburada.com/Liste/akasa-arac-ici-kompakt-dc-12vac-220v-donusturucu-adaptor-ak-mx008/ProductDetails.aspx?productId=bs11014&categoryId=106858

Bunlar yanınızda iken günler boyunca keyifle gezebilirsiniz, nerede olursanız olun...

Aslında notebook - netbook türü cihazlar dokunmatik ekrana sahip olmadığı için ve araç içinde sabitlemesi güç olduğu için kullanışlı olmayacağını düşünüyorum. 6" PNA cihazı bu iş için küçük bulan arkadaşlar maliyeti de gözönüne alıp 10" tablet PC lere (özellikle windows 7 destekli olanlar. Exper 'in bir modeli var) yönelirlerse daha iyi olabilir. Windows 7 'nin tablet PC özelliği ile sanal klavye vs. özellikleri ni de aktif hale getirilir ki, böylece 10", hafif/ince, windows7 işletim sistemli ve universal oto standı ile araca kolaylıkla monte edilip çıkarılabilir düşüncesindeyim.

NOT: Ben özellikle ileride böyle birşeyler yapmayı planlıyorum. Fakat Android-Windows7 dual boot ve dahili GPS tablet PC lerin biraz daha olgunlaşmasını beklemekteyim. Hatta IGO 'nun PC sürümünü bile kurarak kocaman bir navigasyon aletiniz olmuş olur.

stand için buna benzer birşeyler:
http://www.bizde.com/ipad-tablet-pc-gps-netbook-dv-universal-stand-widq1025466#resimler

10" windows7 tablet PC örneği:
http://www.exper.com.tr/Exper_Tablet_Bilgisayar.aspx

windows 7 tablet PC komponentleri özelliği ile ilgili makaleler (google 'da aratınca çok çıkıyor):
http://windowsteamblog.com/windows/archive/b/windows7/archive/2009/02/12/enabling-multi-touch-in-the-windows-7-beta.aspx
http://www.askdrtech.com/solutions/post/How-to-turn-on-the-Tablet-PC-Components-on-Windows-7.aspx
http://windows.microsoft.com/tr-TR/windows7/products/features/tablet-pc

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,521
Kaydolan Son Üyemiz
corolla70

SON KONULAR

Geri