derinlik_sarhosu' Alıntı:güzel bir cihaza benziyor, kullandıktan sonra detaylı bilgi verirseniz çok işimize yarar,
sas palnetle bende önemli bölgeleri tarıyorum ancak forumda verilen sürüm eski sürüm ve uydunun bazı güncelleştirmiş olduğu görüntüleri almıyor, sitesinden yeni versiyonunu indirdim ancak oda da dil uyuşmazlığı oldu ama yinede çalışıyor, yeni versiyonuyla taradım verileri eskine kopyalayarak kullanabiliyorum (kopyalama yapacaksanız cache klasörünün içindeki dosları kopyalarak yapıştırın, cache klasörünü kopyala yapıştır yapınca çalışmıyor)
derinlik_sarhosu' Alıntı:Cihazı yurt dışından mı sipariş ettiniz?
teos' Alıntı:Merhaba,
Cihaz bugün elime geçti. Daha önce Next 728 kullanan biri olarak igo yüklemesinin yavaş olduğunu söyleyebilirim.
Kurcalamaya başlayıca karşılaştığım sorunlar...
1-) SDMMC/Harita'dan SASplanet exe ve config dosyasını kendi diskime kopyaladım. Ama çalıştırınca IJL15.dll dosyası bulunamadı hatası alıyorum. Google'da biraz araştırınca
Intel Jpeg library ile ilgili olduğunu buldum. Intel sayfasına gidince IPP diye bir ürüne dönüştüğünü ve 199 USD olduğunu gördüm !!!.
Windows 7 64bit kullanıyorum. Onunla ilgisi olabilir mi ? Bazıları da registery problemi gibi bahsediyor. Lisanslı Advanced Systemcare kullanıyorum. Registery problemi olduğuna pek
ihtimal vermedim ama belli olmaz.
2-) Cihazı Naviextras'a kaydetmek istediğimde hangi marka/model olarak kaydedeceğimi bulamadım.
3) İlk açılışta Googe Earth haritası geliyor, GPS sinyallleri de var. Bulunduğum noktayı da görüyorum, ama altitude 1.257km . artı işareti ile daha fazla zumlamadı, neyi yanlış
yapıyorum. Yükleme yapmadan daha fazla zum yapamacak mıyım ?
Şimdilik sorunlarım bunlar. Kurcalayıp duruyorum.
teos' Alıntı:Söylediklerimin hepsini unutun
ilk hatam, Kenan beyin sasplanet.exe'yi diskinize kopyalayın demesinden kaynaklandı. Sonra panikledim ijl15.dll bulunamadı'dan başlayan hikaye oluştu. İşin aslı ..
1- Cihazdan SD kartı çıkartın
2- SD kartı PC'nize takın
3- \sdmmc\harita dan sasplanet.exe'yi çalıştırın.
4- oluşan haritada farklı zoom seviyelinde gezinerek detaylı haritanın oluşmasını sağlayın. ( exe kendisi otomatik olarak oluşan zoom seviyelerini karta yazıyor.)
5- SD kartı PC den çıkarıp cihaza takın
6- Burası önemli, en az bir uydunun bulunduğu bir alana geçin. ( ben evde uydu görmeyen bir alanda denemişltim)
7- uygun haritayı seçerek yarattığınız farlı zoom seviyelerinde dolaşın
Söylediklerim win7 64bit ortamındadır. Farklı win seviyelerinde farklılıklar gösterebilir.
derinlik_sarhosu' Alıntı:bilgiler için teşekkürler,
benim bir kaç sorum olacak, diyelimki anlatığınız şekilde belli bir bölgeyi taradım, o bölgeye gittiğimde cihaz bulunduğum yeri haritada o an gösteriyormu?
ikinci sorumda şu, ben sas planeti pc de kulladım, aynı şekilde cihazda da sas palaneti kullanabiliormuyum yani diyelimki gezerken bulunduğum bir noktayı işaretlemek istiyorum bunu cihazdan yapabiliryormuyum?
diğer sorum da navigasyon cihazları gibi gideceğim yolu (arazi dağ tepe) daha önce çizdiğim yol üzerinden anlık olarak gösteriyormu?
şimdiden teşekkürler.