Gönüllü Sadelik; Sade Yaşam ve Karavan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mayıstosböce Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 191
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 107,033
Ynt: Gönüllü Sadelik; Sade Yaşam ve Karavan

Bu konuyu acanlara ve değerli görüşlerini belirtenlere canı gönülden teşekkürlerimi arz ediyorum.Ama güzel görüşlerin devamını talep etmek hakkımıda saklı tutuyorum.ve umuyorum vede okumak içinde gezenbiliri her actığımda bukonuya baktıktan sona diğer konulara bakıyorum.Saygılarımla

Etiketler

Bayan sharon son yolculuğuna çıktı diye çeviriyor google ın çevirmeni yanlış ta olsa çok güzel bir çeviri olarak denk geldi sanırım doğru çevirisi sınırsız yolculuğuna çıktı.
Bayan Sharon başarılı bir garafikçi özgürlüğünü eline almak ve hareketli evinde iş yapmak için küçük bir Airstream satın aldı ve 2007 den beri köpeiği Halley ile gezerek yaşıyor,teknolojiyi de,yaşam sanatını keşfetmek için bir araç olarak kullanıyor.

http://www.facebook.com/pages/The-Silver-Snail/137662806299631?sk=wall

[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

Standartlarımıza göre yüksek gözüksede yaşadığı coğrafyaya göre minimal bir yaşam için çok güzel ve şık bir çözüm.

.

Sharon.jpg

Screenshot_1.jpg

Sharon-Pieniak-gardensite.jpg

Keske ulkemizde dede boyle seyler yapma imkanimiz olsa. Ama ne yazikki ulkemizde boyle bir girisimde bulunmak imkansiza yakin. Meslek icabi uzaktan calisma olanaklari yuksek grafik tasarimcilar, mimarlar, web tasarimcisi ve 3 boyutlu modelleme uzmanlari gibi mesleklerde calisan insanlarin bile boyle birsey yapmasi cok zor. Bizzat kendim eskiden freelance olarak payzaj projesi, grafik tasarim ve 3 boyutlu modelleme isleri yapiyordum. Is yaptigim adamlarla ayni sehirde olmama, sik sik gidip sikistirmama ragmen bir cok yerden para alamadim. Bu yuzden maasi ve calisma saatleri belli hatta cumartesileri bile calisilan bir ise girdim sonradan. Simdi dusundugumde ayni sehirde bile parami vermiyen insanlar boyle uzakta olsam geziyor olsam sadece isin kaporasini yatirir, isi yaptirir sonrada gerisini vermeden sirra kadem basarlardi.

Ya memur olsan ne yapacaksın! Yaptığın işle değil de işe kaçta gelip kaçta gittiğinle ilgilenen amirler ve onlara bunu öğreten sistemle!

Fiziki olarak bulunduğun bir yerde bile seni yok sayanların olduğu bir ülkede fiziken orada olmadan bu şekilde iş yaptırmayı akıllarına bile getirmezler işverenler. Çünkü bizler ne iş olsa yaparız abiciyiz ve işverenler de (buna devlet de dahil) ne iş olsa yaptırmayı düşünüyor. O yüzden yapacağın işle ilgilenenden çok orada olup olmadığınla ilgilenen bir sürü adam, bir sürü kamera ve bir sürü turnike sistemi var...

Bu yüzden değil midir ki, insanlar gönüllü sade yaşam hayallerini ancak emekli olunca yapmaya çalışıyorlar!

ama,fakat,lakin...
evet, forumda çok yeniyim diye mi bütün bunlar ! ne zaman bir konu başlığına tıklasam sayfalarca yazıyı okumadan kalkamamak ve her birinde farklı düşüncelere dalıp,farklı duygular içerisinde savrulmak, belki de kendini kaybetmek, kendini bulmak..
yani gerçekten; ama,fakat,lakin..

mhmtabi' Alıntı:
ama,fakat,lakin...
evet, forumda çok yeniyim diye mi bütün bunlar ! ne zaman bir konu başlığına tıklasam sayfalarca yazıyı okumadan kalkamamak ve her birinde farklı düşüncelere dalıp,farklı duygular içerisinde savrulmak, belki de kendini kaybetmek, kendini bulmak..
yani gerçekten; ama,fakat,lakin..

Mehmet bey bu karavan virüsü böyle bir şey işte, kolay gelsin :smiley:

merhaba Levent bey, Yusuf bey,
evet galiba enfekte olduk :smiley: hergün ilk işim en azından karavan dünyası bölümüne bir göz atmak oluyor ve daha sonra müsait oldum mu derinlemesine incelemeye başlıyorum. fakat işin gerçeği, forumlarda yazan arkadaşlardan pek çok yeni bilgi alıyorum ve bu durumdan ziyadesiyle memnunum, bilgi paylaşımında bulunanlara çok teşekkürler. bu arada Yusuf bey ben o işi hallettim, ben bir bilgisayarda, eşim diğer bilgisayarda ve üstelik buraya üye de oldu, yani anlayacağınız benzer konuları okuyup değerlendiriyoruz çoğu zaman, hmmm iyi mi oldu acaba ::smiley:

mhmtabi' Alıntı:
merhaba Levent bey, Yusuf bey,
evet galiba enfekte olduk :smiley: hergün ilk işim en azından karavan dünyası bölümüne bir göz atmak oluyor ve daha sonra müsait oldum mu derinlemesine incelemeye başlıyorum. fakat işin gerçeği, forumlarda yazan arkadaşlardan pek çok yeni bilgi alıyorum ve bu durumdan ziyadesiyle memnunum, bilgi paylaşımında bulunanlara çok teşekkürler. bu arada Yusuf bey ben o işi hallettim, ben bir bilgisayarda, eşim diğer bilgisayarda ve üstelik buraya üye de oldu, yani anlayacağınız benzer konuları okuyup değerlendiriyoruz çoğu zaman, hmmm iyi mi oldu acaba ::smiley:

Fena fikir değil.

Şimdi tanıtacağım aile neden diğerlerinden biraz daha farklı geldiğini söylemem gerekirse hayatlarını her dönemde minimal yaşamaya programlamış olduklarından gönüllü sadeliğe çok uygun geldi.Bir katamaran alıp 4 yıl dünyayı turluyorlar,ardından kırsalı yaşama isteği oluşuyor ve bir tane 1958 VW T1 alıyorlar Avrupa ve Amerika da 28 ülkeyi gezerlerken çocuk beklediklerini fark edip Amerika ya dönüyorlar ve hemen onlara uygun bir araca geçiyorlar,küçük bir tekne satın alıp o tekneyi çocukla birlikte yaşanır hale getiriyorlar,ikinci çocukları da Meksika da doğuyor,yani hemen koşarak yerleşik bir düzene geçmiyorlar. Ülkemizin koşulları kendimizi hep garantiye alma düşüncesini kafamızın bir yerinde tutmamıza neden oluyor, o kadar ki ondan daha önemli bir konu yokmuş gibi hissediyoruz. Zamanla bu duyguyu aşabiliriz belki ama bu coğrafya da,bu jeopolitik konumla,bu madenlerle,bu tarihle ne zaman rahat bırakılırız da bu rahatlığa erişiriz bilemiyorum özelliklede başkalarına vaad edilen topraklar bizim coğrafyada ise.

Gönlümüzün sade olabilmesi için gereken düşünceleri besleyecek sakinliği artık çok daha zor bulabilir hale gelmiş iken, gönüllü sadeliği yalnızca kapitale indirgemek ne kadar doğru bir düşünce acaba, bir açıdan bakarsak da daha kolay ve daha somut veriler elde edeceğimizi düşünüyorum.

Hee hala Meksika da yaşıyorlar.

[attachment=1][attachment=2]

şimdi bunda yaşıyorlar...

[attachment=3][attachment=4]

katamaran.jpg

t1.jpg

tekne 3.jpg

Daily July29 2.jpg

Bu da mutluluklarından kesitler...

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4]

Daily Nov22 8b.jpg

teknede yaşam 1.jpg

teknede yaşam 3.jpg

teknede yaşam.jpg

Bülent selamlar gönderdiğin aile mükemmel günümüz Türkiye'sinde ve şartlarında bu veya buna benzer geçişlerde bulunabilenlere saygı duyuyor takdir ediyorum onlar bazı şeyleri aşmış insanlar....
Her zaman dediğim gibi herşey insanın KAFASININ içinde bitiyor önce orada bitirmek lazım....

Herkese dilediği hayatı yaşaması dileklerimle.........

Tamer

İzninizle, bir saplama yapayım...
mayıstosböce' Alıntı:
Zamanla bu duyguyu aşabiliriz belki ama bu coğrafya da,bu jeopolitik konumla,bu madenlerle,bu tarihle ne zaman rahat bırakılırız da bu rahatlığa erişiriz bilemiyorum özelliklede başkalarına vaad edilen topraklar bizim coğrafyada ise.
[attachment=3][attachment=4]

Bir Fransız diplomat söylemiş..Kısa bir zaman önce..Şöyle buyurmuş zat-ı muhterem ;

"Anadolu Türklere bırakılamayacak kadar değerlidir"...

Haydi buyurun buradan yakın diyeceğim ama sigara da uçtan uçtan yanmaya başladı bile... :mad:

güngör' Alıntı:
Bülent konu güzel ve dikkat çekici ;
Makro ölçekte Sosyalizm'i yenen Kapitalist düzen,günümüzde mikro seviyede komünler kurulmasına göz yumarak sistemin basıncını düşürdüğüne inanıyorum.
Bu konuda bardağın boş tarafını görüyorum.
2005 yılında okuduğum '' YARIN '' Sanayi toplumu yol ayrımında eleştiri ve gerçek ütopya Robert HAVEMAN'ın tespiti olan '' kapitalizm onlara,reelsosyalizm'in kendi yurttaşlarından esirgediği pek çok hak ve özgürlüğü,hemde yüksek maddi refah eşliğinde sağlıyor ''sözü yerinde ve doğru bir tespit olarak görüyorum.
GÖNÜLLÜ SADELİK, evet insan hayasına yakışır bir yaşam ve tüketim şeklidir.Bireysel hareketle nerelere varır bilinmez.
Levent

2 yıl önce Bülent'e ve başlığına alıntı yaptığım cevabı yazmıştım, fazlamı siyasi olmuş baabında düşünmedimde değil ancak artık biraz daha rahatladım çünki Bülent'de
Gönüllü sadeliğe farklı bir bakış göndermiş

mayıstosböce' Alıntı:
Zamanla bu duyguyu aşabiliriz belki ama bu coğrafya da,bu jeopolitik konumla,bu madenlerle,bu tarihle ne zaman rahat bırakılırız da bu rahatlığa erişiriz bilemiyorum özelliklede başkalarına vaad edilen topraklar bizim coğrafyada ise.

Gönlümüzün sade olabilmesi için gereken düşünceleri besleyecek sakinliği artık çok daha zor bulabilir hale gelmiş iken, gönüllü sadeliği yalnızca kapitale indirgemek ne kadar doğru bir düşünce acaba, bir açıdan bakarsak da daha kolay ve daha somut veriler elde edeceğimizi düşünüyorum.

Kapitali bulurken yaşadığımız süreçde bir okadar önemlimidir acaba?
Yaklaşık 20 yıl önce toplumların hazırlanmaya başladığı sürecin somut eserlerinden biride ULUS-DEVLETİN SONU (başlığa dikkat lütfen ayraç aslında gizli özne adeta) yazarı
KEICHI OHMEA 96 yılında dilimize çevrilmiş.
Karavan ve Gönüllü Sadelik toplumsal gerçeklerin üzeri kapatılmadan kişisel girişim olarak kaldığı sürece yola devam diyelim.

[attachment=1]

img086.jpg

Sayın Rüzgar ın saplaması hepimizin bildiği bir saplama ve bu saplama benim çok hoşuma gitti.

Evet Levent hocam senin o cümlelerin dün gibi aklımda ve o zamanlar benim için belki li olan bu durum şimdi dünya da ve ülkemiz de ki sivil toplum örgütlerini de görünce daha net gözükmekte, ama basıncını almaya ama yönlendirmeye yarayan bu masum örgütler artık düşünen algılayan,kavrayan herkes için neye hizmet ettiği bilinmekte.

Karavan ve Gönüllü Sadelik toplumsal gerçeklerin üzeri kapatılmadan kişisel girişim olarak kaldığı sürece yola devam diyelim,kaygını çok iyi anladığımı ,Gönlümüzün sade olabilmesi için gereken düşünceleri besleyecek sakinliği artık çok daha zor bulabilir hale gelmiş iken, gönüllü sadeliği yalnızca kapitale indirgemek ne kadar doğru bir düşünce acaba, bir açıdan bakarsak da daha kolay ve daha somut veriler elde edeceğimizi düşünüyorum cümlesinde görebilirsin.Kısaca iki bardağa ihtiyacın varsa üç tane alma, bir şekilde kapital ile gönlünün sade kalabilmesine destek ol onu besle,çünkü düşünce ile beslenen sadeliğin getiri ve götürüsü hakkında fikirde bulunmak herkesin kendi iç dünyası ve hayat görüşü ile ilgili,bu kadar değişkeni olan bir konuyu herkes kendi dünyasında yaşayıp anlamlandırıp bulacak,benim kahrolduğum bir konu,diğerinin sevinç kaynağı olabildiği gibi bir diğerinin ilgisini bile çekmez.

Ara da sorduğun soru da gözden kaçmasın Kapitali bulurken yaşadığımız süreçde bir okadar önemlimidir acaba?
günümüz sorunlarımızın belki en önemli nedenlerinden biri evet bu süreç ne kadar önemli ?

Cavid hocamın uyarısıyla bu sevimli kamyonu buraya da eklemeyi uygun buldum.
Kahrolsun kapitalizmin şişirdiği egolar bak amcam ne güzel karavan yapmış yatağı evimizde bile yok :D

IMG_0154.jpg

The_Beer_Moth_Colonial_Camper_02pop.jpg

Screenshot_4.jpg

the-beer-moth-3.jpg

the-beer-moth-5.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.