Ynt: Gönüllü Sadelik; Sade Yaşam ve Karavan
Merhaba Melih Bey, açıkçası böyle bir olaydan haberim yoktu. Öğrendiğim iyi oldu.
Benim kermesten kastım öyle uçuk fiyatlar değildi, mesela benim elden çıkartmak istediğim ürünler için koyacağım ücret, “sıcak bir merhaba”dan başka bir şey olmayacaktı
Bizler için sıcak merhabalar çok kıymetli olduğundan elimizdeki ürünlerde boş yere gitmemiş olacaktır
melihbozkurt' Alıntı:Arkadaslar kullanmadiginiz esyalarinizi bence kesinlikle satmalisiniz. Bu bir kultur ve bu kultur bizde yok. Bunun gelismesi icin bir yerden baslamak gerekiyor. Eminim sizin elinizi surmediginiz seylere ihtiyaci olan cok insan vardir. Burada belki bilirsiniz Carboot sale dene bir hadise var. Yazin iyi havalarda (mart tan ekime kadar) her pazar bir alanda insanlar bulusuyor. Araclarinin arkasina doldurduklari esyalari satiyorlar. Bunlarin icin giysiden tutunda, elektronik aletlere her sey var. Ve fiyatlar cok komik rakamlar. Ama cunku kar degil hem onlardan kurtulmak hemde ise yaramasi. Turkiyede kermeslerde gordugum fiyatlar cok ucuktular. Cunku genelde kermesler bir hayir kurumuna kar amacli duzenlenir.
Ikinci alternatif ise belki duyanlariniz vardir Freecycle. Bu bir organizasyon Avrupanin her yerinde ve Turkiye'de sanirim Ankara,Istanbul ve Izmirde var. Aslinda basit bir yahoo grubu uye oluyorsunuz her gun size insanlardan emaillar geliyor. Elimde bu var almak isteyen mail atsin vs. Tek prensip hersey parasiz veriliyor yani isine yaracaklara yardim amacli. Ben burada uye oldum gunde 200-250 tane mail geliyordu ve artik bakamadigim icin iptal ettim. Ama sizler en azinda bilincli insalar olaral buyuk sehirlerdeki Freecycle lara uye olur ve cevrenizdekileride uye olmaya cagirirsaniz ayni kultur bizdede olusabilir. Hem yukerden kurtuluruz hemde ihtiyaci olanlarin isine yarar.
Buyrun buda organizasyonun sitesi
http://www.freecycle.org/
Merhaba Melih Bey, açıkçası böyle bir olaydan haberim yoktu. Öğrendiğim iyi oldu.
Benim kermesten kastım öyle uçuk fiyatlar değildi, mesela benim elden çıkartmak istediğim ürünler için koyacağım ücret, “sıcak bir merhaba”dan başka bir şey olmayacaktı
Bizler için sıcak merhabalar çok kıymetli olduğundan elimizdeki ürünlerde boş yere gitmemiş olacaktır