Gezoff Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan [TR]BOZO Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 434
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 116,231
Ynt: Gezoff Muhabbet Köşesi

Hakan555' Alıntı:
abi baslık almak kolayda o baslıga kımse gelırım yada gelmem demeyınce ve sonuc olarak kımse gelmeyınce moral bozucu oluyor durum.
kardeş hiç kimse gelmesede en kötü ihtimal iki araç yolun bittiği yere kadar gideriz ;)ben hertürlü garanti gelirim mangalıda semaveride yakarım ;D

Etiketler

ahmet 53' Alıntı:
kardeş hiç kimse gelmesede en kötü ihtimal iki araç yolun bittiği yere kadar gideriz ;)ben hertürlü garanti gelirim mangalıda semaveride yakarım ;D
Tamam abi basligi acicam en kisa zamanda.
Arman abi ve Pajero Ahmet abide gelir musaitse sanirim.

Hakan555' Alıntı:
en az 1 arkadasımız abimiz kesin gelirim derse baslık acalımmı ? Hatta gunler uzun saat 13.30 gibi bulusalım gezer mangal yapar cayımızı demler icer karanlık oluncada doneriz. Dik rampalar, doga guzellikleri, manzaralar ve toz bızı beklıyor. Aman kaplumbagalara dikkat edelim ezmeyelim.

benimde canım çekti şimdi gitmezsem bende gelicem kısmetse

haziranda kamplar piknikler var takip edelim uygun olursa hep birlikte gideriz

Hakan555' Alıntı:
Saat 13.30 uygunmudur herkes icin ?

benim için çok uygun olmakla birlikte gezi pazar günü olacaksa araç yıkatma eve geliş yorgunluk temizlik derken dinlenmeye vakit kalmayabilir

[table][tr][td]BOZO' Alıntı:
senin niyetin kötü :D

ben bir engel çıkmazsa karaaağaca gidicem kısmetse
burun aşağı doğru fazla eğimde karter hazne ön - arka durumuna göre yağ eğim doğrultusunda toplanır ve zorlamada yatak sarma durumu olabilir bir kaç ay önce yaşanmış olaydır, böyle durumda eğimde kalan arabayı çekin vinçleyin üzülmiyelim

Sabri abi oyle dik rampalar cikiyorduki masallah hic sorun olmadi.
Off road aracinin yagi erken degismeli ve bence daima maximumda olmali.
[/td][/tr][/table]

[table][tr][td]BOZO' Alıntı:
benim için çok uygun olmakla birlikte gezi pazar günü olacaksa araç yıkatma eve geliş yorgunluk temizlik derken dinlenmeye vakit kalmayabilir

Haklisin abi bide sen sabah 6 da kalkip avrupa yakasinda sirkete gidicen dimi :smiley:[/td][/tr][/table]

Hakan555' Alıntı:
en az 1 arkadasımız abimiz kesin gelirim derse baslık acalımmı ? Hatta gunler uzun saat 13.30 gibi bulusalım gezer mangal yapar cayımızı demler icer karanlık oluncada doneriz. Dik rampalar, doga guzellikleri, manzaralar ve toz bızı beklıyor. Aman kaplumbagalara dikkat edelim ezmeyelim.
haftaya benim bir programım gözükmüyor şimdilik , gidebiliriz Serkan ..

Hakan555' Alıntı:
Sabri abi oyle dik rampalar cikiyorduki masallah hic sorun olmadi.
Off road aracinin yagi erken degismeli ve bence daima maximumda olmali.

aracı liftle kaldırdığında kartere bak karterin arka tarafında bir çıkıntı göreceksin, ( bazı araçlarda ön taraftadır ) yokuş çıkarken yağ bu hazneye akar ve yağ pompasının bu hazne içindeki emiş borusu yağı çeker ve yağlama normal olarak devam eder.
yokuş aşağı yada dik bir eğimde ( yokuş inerken yüksek devire gaza fazla basmaya gerek yoktur ) yağ, yağ haznesinin tam ters yönünde birikir ve yağ pompası yağlama yapacak yeterli yağı çekemez zaman + zorlama ( yüksek devir ) taleb edildiğinde yağsızlıktan yatak sarar

offroad veya yarış performans arabalarında kuru ve düz karter kullanılır yağ pompası motor dışına alınır ve yağlama sürdürülür
yarış ve performans araçlarındada G ivmesi ( yani yer çekimi ivmesi ) yağın bir yerde toplanıp pompa emiş borusundan yeterli miktarda geçemez araç yağsızlıktan yatak sarar
örnek: standart üretim olan chevy corvette de yağ pompası motor dışında motor kompartmanına ayrıca konmuştur
yani bir nehir geçişinde dik inişte aracı zorlarsanız muhtemelen yatak sarar İlferde böyle bir motoru İlyas usta gözümün önünde dağıttı
L 200 için maliyet 20.000 Tl civarı üzücü bir sonucu var, yoksa bu kadar uzatmazdım :D

günaydın beyler
tam anlayamadım gezi bu hafta mı yoksa haftayamı düşünülüyoır
şayet bu haftasonu pazar ise ben gelemem :(
ama haftaya ise olabilir zaman var daha ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Geri