Gezmeci; Bir Karavanın Doğum Belgeseli...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan prensesindedesi© Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 135
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 68,264
Ynt: Gezmeci; Bir Karavanın Doğum Belgeseli...

atiladi' Alıntı:
Plan revize edildikçe ölçüler yerine oturmaya başlıyor...İsterseniz devam edelim...

Yeni planda mutfak tezgahı eni 45 cm görünüyor, kullanacağınız evye ve ocaktan bahsetmediğiniz için ne kullanacağınızı bilemiyoruz ama, Ocak ve evyeyi aldığınızı ve ürünlerin dış ve montaj ölçülerini bilerek tezgah enini belirlediğinizi düşünmek istiyorum çünkü 45cm tehlikeli bir ölçü..
Buzdolabınızın Altusun hangi tipi olduğunu bilmediğim için uyarmak istiyorum... buzdolapları açık ve kapalı evaparatör diye ikiye ayrılır, makbul olanı kapalı evaparatördür, buzluğun buz tutması ihtimalinde, erime yaptığı zaman heryer su içinde kalmaz...Açık evaparatörler, dolabın fiyatını aşağı çekmek için fabrikaların kullandığı bir tipdir, buzluğun buz yapma ihtimali yüksektir, evaparatör açık olduğu için altı üstü heryeri buz tutar, eridiğinde ise, alt kısma su akmasına engel olamazsınız...
Buzluğun buz yapması ihtimalı karavanlarda yüksektir, bu yüzden karavanda kapalı sistem evaparatörleri tercih ederiz..

Atilla bey; mutfak tezgahı genişliği ve buzdolabı seçimi konusundaki uyarılarınız için teşekkürler, dikkate alınacaktır. Forumların amacı tam da bu olsa gerek, insanların bilgilerini ve deneyimlerini paylaşmaları. Verdiğiniz bilgiler bu nedenle çok önemli tekrar teşekkürler, selamlar...

Etiketler

Cuma bey banyonuzun 70cm'lik eni bana biraz dar gibi geldi koridora doğru 10cm kaysanız ölçüyü 80x95cm yapsanız daha rahat,ferah bir banyo elde etmiş olursunuz.

prensesindedesi©' Alıntı:
Atilla bey; mutfak tezgahı genişliği ve buzdolabı seçimi konusundaki uyarılarınız için teşekkürler, dikkate alınacaktır. Forumların amacı tam da bu olsa gerek, insanların bilgilerini ve deneyimlerini paylaşmaları. Verdiğiniz bilgiler bu nedenle çok önemli tekrar teşekkürler, selamlar...
Bencede mutfak dolabı 50 cm ideal ölçü.Banyo eni 75 cm den aşağı olmamalı.Buzdolabının olmassa olmazı kapalı buzluklu olmalı.Yani bağımsız.Atilla Beyin gösterdiği örnekteki kapalı evaretör.Oturma grubunun eni 90 cm çok.80 cm normal.Sevgiler.kolay gelsin.

Atila beyin önceki tasarımlarından birinde buzdolabını kapı girişine koyup yan çevirdiği (kapağın sürücü kabinine baktığı) bir uygulama vardı. Dolabın yerini öne alıp yan çevirerek koridorda 5 cm kadar yer kazanabilirsiniz. Bunu da tuvalet kabini genişletmek için kullanmak mümkün, örneğin.

marmariscj7' Alıntı:
Cuma bey banyonuzun 70cm'lik eni bana biraz dar gibi geldi koridora doğru 10cm kaysanız ölçüyü 80x95cm yapsanız daha rahat,ferah bir banyo elde etmiş olursunuz.

Sayın Marmariscj7; banyo enini 70 cm yapmaktaki amaç yatak tarafının biraz geniş olması nedeniyle, banyoyu 80*95 yaparsak koridor (Yatak tarafında) 50 cm olacak, ben tercihimi koridordan yana kullandım, uyarınız için çok teşekkür ederim, Mersin'den selamlar...

Adil05' Alıntı:
Bencede mutfak dolabı 50 cm ideal ölçü.Banyo eni 75 cm den aşağı olmamalı.Buzdolabının olmassa olmazı kapalı buzluklu olmalı.Yani bağımsız.Atilla Beyin gösterdiği örnekteki kapalı evaretör.Oturma grubunun eni 90 cm çok.80 cm normal.Sevgiler.kolay gelsin.

Adil Hocam; ölçüler kesin değişmez değil, uygulama aşamasında tüm uyarı ve eleştirileri de göz önünde bulundurarak yeniden düzenlenebilir. Buzdolabı konusunda haklısınız ben daha önce almıştım bugün Atilla Bey'in uyarısı doğrultusunda iade ettim. Oturma grubu hakkında hala kararsızım, o konuya İçişleri Bakanı ve Maliye Bakan Vekili ile birlikte karar vereceğiz, selamlar...

TA2RX' Alıntı:
Atila beyin önceki tasarımlarından birinde buzdolabını kapı girişine koyup yan çevirdiği (kapağın sürücü kabinine baktığı) bir uygulama vardı. Dolabın yerini öne alıp yan çevirerek koridorda 5 cm kadar yer kazanabilirsiniz. Bunu da tuvalet kabini genişletmek için kullanmak mümkün, örneğin.

Bekir Kemal Bey; o durumda da buzdolabı havalandırma sorunu ortaya çıkar sanıyorum ama bir şekilde çizip silerek sizlerinde katkılarıyla doğrusunu bulacağız, selamlar...

Bekir Kemal Bey; o durumda da buzdolabı havalandırma sorunu ortaya çıkar sanıyorum ama bir şekilde çizip silerek sizlerinde katkılarıyla doğrusunu bulacağız, selamlar...

Havalandırmayı o kadar gözünüzde büyütmeyin. İki küçük bilgisayar fanı ile hallolur. Havalandırma sorun olsa idi Atila bey bu yöntemi kullanmazdı herhalde diye düşünüyorum.

TA2RX' Alıntı:
Bekir dostum,
Evet atila kardesimiz bu tur bir uygulamayi gecmiste yapmis idi.
Bu durumda calisan buzdolabinin isinma nedeniyle iceriyi de firin haline getidigini bir kac sayfa once yazmis, oz elestiri yapiyor.
Nedenine gelince, buzdolabinin arkasi distan hava sirkilasyonuna ihtiyaci olacagini dusunmus.kisaca kayar kapi uzerine havalandirma panjuru
Koymayi uygun bulmamis.
Kisaca, buzdolabinin ve de bizim sicaktan kavrulmamamiz icin, buzdolabi alt ve ust hizasina, hava akisini saglayabilmek icin iki adet panjur koyulmalidir.
Kolay gelsin,slm

airboat' Alıntı:
Bekir dostum,
Bu durumda calisan buzdolabinin isinma nedeniyle iceriyi de firin haline getidigini bir kac sayfa once yazmis, oz elestiri yapiyor.
Nedenine gelince, buzdolabinin arkasi distan hava sirkilasyonuna ihtiyaci olacagini dusunmus.kisaca kayar kapi uzerine havalandirma panjuru
Koymayi uygun bulmamis.
Kisaca, buzdolabinin ve de bizim sicaktan kavrulmamamiz icin, buzdolabi alt ve ust hizasina, hava akisini saglayabilmek icin iki adet panjur koyulmalidir.
Kolay gelsin,slm

Haklısınız. O zaman bir havalandırma tüneline ihtiyaç olacak demek ki :D

TA2RX' Alıntı:
Haklısınız. O zaman bir havalandırma tüneline ihtiyaç olacak demek ki :D

[/quot
airboat' Alıntı:
Bekir dostum,
Koymayi uygun bulmamis.
Kolay gelsin,slm

Bekir Kemal Bey; Zaten böyle bir seçenek mevcut değilmiş zira hanım beğenmedi, demekki boşuna tartışıyoruz (!), selamlar...

Yayladaki ev, şehirdeki ev, malzeme temini derken uzunca bir süredir bir iş yapamadık.Bu arada Aracın genel bir temizliği yapıldı...Buzdolabı havalandırması, dış duş ve 220 girişleri açıldı.

Bir kaç foto...

DSC08826.JPG

DSC08828.JPG

DSC08835.JPG

DSC08837.JPG

Penses'in temizlik yaptığı bölüm sökülmüş ,emeğine yazık olmuş ;D

Aracınızı , ara sıra Forum civarında görüyorum ; gayet güzel bir araç ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR