Gezmeci; Bir Karavanın Doğum Belgeseli...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan prensesindedesi© Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 135
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 68,268
atiladi' Alıntı:
Buzdolabını kapı tarafına koymaya kararlı olduğunuzu görüyorum, buzdolapları tıpkı birer sobadır, buzdolabının motor havalandırmasında motor sıcaklığını bir şekilde araç dışına atamaz iseniz, hem buzdolabının verimi düşer hemde yazın soba gibi içeriyi ısıtır, tercih sizin...
Koltuk enindeki 80 cm'i de artırmayı düşünmediğinizi anlıyorum, aksine koltuk derinliğini masa eninden çalarak masayı biraz daha küçültüp 60x70 cm'e düşürerek çözüm bulmaya çalıştığınızı anlıyorum, önerim evdeki bir sehpayı bant ile ölçülendirerek 60x70 cm lik bir masa gibi düşünün ve boş tabaklar, bardaklar ve salata tabağı ile üzerine eksiksiz bir masa kurup deneyin, bakalım alışkanlıklarınıza göre sığabiliyormusunuz, bir test yapım sonra karar verin..

Atilla Bey; Buzdolabını kapı tarafına koyma, koltuk derinliğini 80 cm'de tutma gibi bir takıntım yok, ölçülendirmeyi koymamdaki amaç sizlerinde önerilerinizi almak için.Dolap ölçülerini yazdım kapı tarafı biraz daha geniş olur diye oraya koymayı düşünmüştüm.Bir başka seçenek banyo kapısı karşısına koyarak banyo ölçülerini 90*70 yapmak olabilir.Koltuk derinliği 90 cm olursa geriye koridor+mutfak tezgahı 95 cm kalır ki o zaman tezgahı 45 koridoru 50 cm yapmak gerekecektir, sonuçta alan ölçüleri belli olduğuna göre bir tarafı artırmak için başka tarafı azaltacaksınız, sizin farklı önerinizde varsa yine değerlendirilebilir, çok teşekkür ediyorum, selamlar...

Etiketler
Cuma bey kolay gelsin.
Koltukların yaslanma sırtlıklarını 90 derece dik değilde eğimli yapabilirseniz, yaslanma süngeri dahil 55 cm yeterlidir, aksi taktirde 60cm bile insanı yorar, Ayrıca masa enide fazla tutulmuş gibi. sizin masanın eni kadar boyu olan masalar var.

Aka' Alıntı:
Cuma bey kolay gelsin.
Koltukların yaslanma sırtlıklarını 90 derece dik değilde eğimli yapabilirseniz, yaslanma süngeri dahil 55 cm yeterlidir, aksi taktirde 60cm bile insanı yorar, Ayrıca masa enide fazla tutulmuş gibi. sizin masanın eni kadar boyu olan masalar var.

Kemal Bey; öneriniz için çok teşekkürler, değerlendireceğim, selamlar...

Ynt: Gezmeci; Bir Karavanın Doğum Belgeseli...

Cuma bey nihayet zaman bulabildim malum koyunculuk ne cenazene ağlatır nede düğününe oynatırmış
Yalaşık bir yıldır telefonla görüşmelerin sonucu bu işin kompedanları,nın sayesinde bu aşamaya gelindi,ya gerisi kolay. Cuma bey öncelikle hayırlı uğurlu olsun Allah yardımcınız olsun zaman zaman görüşmelerimiz,dede dediğim gibi ben bu işin cömeziyim bu işi layıkı ile yapanlardan alınan bilgiler doğrultusunda inanıyorumki süper bi araç cıkar ortaya burdaki sorun herkesin fikrini alıp son kararı kendiniz vermeniz ve o karardanda dönmemeniz.
Tekrar kolay gelsin
Selamlar

TUGAY58' Alıntı:
Cuma bey nihayet zaman bulabildim malum koyunculuk ne cenazene ağlatır nede düğününe oynatırmış
Yalaşık bir yıldır telefonla görüşmelerin sonucu bu işin kompedanları,nın sayesinde bu aşamaya gelindi,ya gerisi kolay. Cuma bey öncelikle hayırlı uğurlu olsun Allah yardımcınız olsun zaman zaman görüşmelerimiz,dede dediğim gibi ben bu işin cömeziyim bu işi layıkı ile yapanlardan alınan bilgiler doğrultusunda inanıyorumki süper bi araç cıkar ortaya burdaki sorun herkesin fikrini alıp son kararı kendiniz vermeniz ve o karardanda dönmemeniz.
Tekrar kolay gelsin
Selamlar

Tugay Bey; ilgin ve yardımların için çok teşekkür ediyorum, umarım Mersin, Kayseri, Sivas, Çepni, bir gün bir yerlerde görüşürüz, selamlar...

Cuma kardeşim,
İlk adımı aracı almakla,atmış oldunuz.Hayırlı olsun.
İç yerleşim projesi hazırlamak ise işin en önemli tarafı.
Proje konusunda; dostlarımızın yaptığı eleştirileri mutlaka bir yere not ederseniz, ihtiyaç duyduğunuz an notlara göz atmanız kolay olacaktır.
Buz dolabı mutfak tablasının altına mı konulacak?
Başarılar dilerim.

airboat' Alıntı:
Cuma kardeşim,
İlk adımı aracı almakla,atmış oldunuz.Hayırlı olsun.
İç yerleşim projesi hazırlamak ise işin en önemli tarafı.
Proje konusunda; dostlarımızın yaptığı eleştirileri mutlaka bir yere not ederseniz, ihtiyaç duyduğunuz an notlara göz atmanız kolay olacaktır.
Buz dolabı mutfak tablasının altına mı konulacak?
Başarılar dilerim.

Seyfettin Bey; evet ilk adımı attık ama bir türlü yürümeye başlayamadık, malzeme temini, telefon görüşmeleri derken oldukça zaman geçti. Sanırım birkaç güne kadar uygulamaya başlamış oluruz. Evet buzdolabını başlangıçta oraya düşünmüştüm ama koridoru çok daraltacağından banyo enini 70 cm' ye çekip 40*50 cm'lik dolabıda iptal ederek yatağın yanına alacağım, siz ne dersiniz? Başarı dilekleriniz için teşekkür ederim, Mersin'den selamlar...

prensesindedesi©' Alıntı:
Seyfettin Bey; evet ilk adımı attık ama bir türlü yürümeye başlayamadık, malzeme temini, telefon görüşmeleri derken oldukça zaman geçti. Sanırım birkaç güne kadar uygulamaya başlamış oluruz. Evet buzdolabını başlangıçta oraya düşünmüştüm ama koridoru çok daraltacağından banyo enini 70 cm' ye çekip 40*50 cm'lik dolabıda iptal ederek yatağın yanına alacağım, siz ne dersiniz? Başarı dilekleriniz için teşekkür ederim, Mersin'den selamlar...

Sordunuz ben de düşüncemi söyleyeyim.Küçük bir eviye,35x50 iki gözlü LPG ocak konulacak mutfak için 50x150cm yer fazla gibi.
Mutfak tablasının boyunu dolap tarafından 55cm kısaltmak,dolabı bozmadan -yerinde kalsın- buzdolabını buraya yerleştirmek.
Buzdolabının ölçülerini bilmiyorum; eğer Büro tipi düşünüyorsanız-uygun olandır iki kişi için yeterde artar bile 105 litre- dolap altına
40cm yüksekliğinde küçük bir dolap yerleştirmek, dolabın kullanımı açısından eğilip doğrulma zorluğunu giderir,mutfak rafından
20/30 cm yüksek olacağı için mutfak tablasına ek olarak aynı çalışma alanı ferahlığını sağlamış olursunuz. Giyim dolabını iptal etmeyin derim.Karavan için giyim dolabı Buzdolabı kadar elzemdir.
Selamlar,başarılar.

Karavan için düşündüğüm yerleşim planı... Buzdolabını kapı girişinde düşünüyorum önerileriniz?...
Değerli Kardeşim Cuma Bey,Sayfanıza en geç girdiğim içinözür diliyorum.Geçen haftayı Karavan Dostlarıyla beraber geçirdik.İnşallah ilerlayen gün ve yıllarda bunu telafi ederiz.Aracın hayırlı olsun.Güzel görünüyor.Acele etmeden gönlünüze göre döşeyeceğinizden eminim.Buzdolabını 220 volt kullanacaksanız Atilla Beyin uyarılarını bir daha okumanızı tavsiye ediyorum.Benim buz dolabım 60 cm derinliğinde.Antrede 10 cm sırıtıyor.Bu da beni rahatsız ediyor.Soğutması mükemmel.Buzluk bölümünün ayrı kapağı muhakkak olmalı.114 litre ile 103 litre arasında kullanma açısından fark etmiyor.Sevgiler.

Tuvaleti sakın 90 cm den aşağı düşürme.Çok önemli.Ben size ducatoya uygun ölçüler göndereceğim.Sevgiler.

airboat' Alıntı:
Sordunuz ben de düşüncemi söyleyeyim.Küçük bir eviye,35x50 iki gözlü LPG ocak konulacak mutfak için 50x150cm yer fazla gibi.
Mutfak tablasının boyunu dolap tarafından 55cm kısaltmak,dolabı bozmadan -yerinde kalsın- buzdolabını buraya yerleştirmek.
Buzdolabının ölçülerini bilmiyorum; eğer Büro tipi düşünüyorsanız-uygun olandır iki kişi için yeterde artar bile 105 litre- dolap altına
40cm yüksekliğinde küçük bir dolap yerleştirmek, dolabın kullanımı açısından eğilip doğrulma zorluğunu giderir,mutfak rafından
20/30 cm yüksek olacağı için mutfak tablasına ek olarak aynı çalışma alanı ferahlığını sağlamış olursunuz. Giyim dolabını iptal etmeyin derim.Karavan için giyim dolabı Buzdolabı kadar elzemdir.
Selamlar,başarılar.

Seyfettin Bey; buzdolabı 90 L altus, ölçüleri derinlik 53, genişlik 47 yükseklik ise 81.8 cm. Öneriniz mantıklı zaten dolapla birlikte diğer bazı ölçüleride değiştirerek yeni projeyi tekrar yüklüyorum, selamlar...

Adil05' Alıntı:
Değerli Kardeşim Cuma Bey,Sayfanıza en geç girdiğim içinözür diliyorum.Geçen haftayı Karavan Dostlarıyla beraber geçirdik.İnşallah ilerlayen gün ve yıllarda bunu telafi ederiz.Aracın hayırlı olsun.Güzel görünüyor.Acele etmeden gönlünüze göre döşeyeceğinizden eminim.Buzdolabını 220 volt kullanacaksanız Atilla Beyin uyarılarını bir daha okumanızı tavsiye ediyorum.Benim buz dolabım 60 cm derinliğinde.Antrede 10 cm sırıtıyor.Bu da beni rahatsız ediyor.Soğutması mükemmel.Buzluk bölümünün ayrı kapağı muhakkak olmalı.114 litre ile 103 litre arasında kullanma açısından fark etmiyor.Sevgiler.

Adil Hocam; iyi dilekleriniz ve değerli düşünceleriniz için çok teşekkür ederim, telefonda konuştuğumuz ve Seyfettin Bey'e yazdığım yanıttada görüldüğü gibi buzdolabı 90 L Altus. Yeni ölçüleri yüklüyorum eleştiri ve önerilerinizi bekliyorum, selamlar...

Yeni Ölçüler...

karavan.jpg

Plan revize edildikçe ölçüler yerine oturmaya başlıyor...İsterseniz devam edelim...

Yeni planda mutfak tezgahı eni 45 cm görünüyor, kullanacağınız evye ve ocaktan bahsetmediğiniz için ne kullanacağınızı bilemiyoruz ama, Ocak ve evyeyi aldığınızı ve ürünlerin dış ve montaj ölçülerini bilerek tezgah enini belirlediğinizi düşünmek istiyorum çünkü 45cm tehlikeli bir ölçü..
Buzdolabınızın Altusun hangi tipi olduğunu bilmediğim için uyarmak istiyorum... buzdolapları açık ve kapalı evaparatör diye ikiye ayrılır, makbul olanı kapalı evaparatördür, buzluğun buz tutması ihtimalinde, erime yaptığı zaman heryer su içinde kalmaz...Açık evaparatörler, dolabın fiyatını aşağı çekmek için fabrikaların kullandığı bir tipdir, buzluğun buz yapma ihtimali yüksektir, evaparatör açık olduğu için altı üstü heryeri buz tutar, eridiğinde ise, alt kısma su akmasına engel olamazsınız...
Buzluğun buz yapması ihtimalı karavanlarda yüksektir, bu yüzden karavanda kapalı sistem evaparatörleri tercih ederiz..

Açık ve Kapalı Evaparatör.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR