Ynt: Gezip Bilenlerin Tanışma Platformu
sayın seyyah-34 selamlar hoşbulduk. gerçekten ilginize ve tepkinize hayran kaldım. bu konular ile ilgili ne yazıkki ülkemiz çok çok gerilerde kalmıştır. üzülerek söylüyorum tarihimize ve tabiat varlıklarımıza hiç kimsenin zerre kadar saygısı yoktur. bir kaç istisnai kişi ve kuruluşu tenzii ediyorum.
bunun en büyük sebebi malesef üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde denizcilik ile ilgili bir bakanlığın olmayışıdır. bahsi geçen batık gemiler miili emlak dairesi tarafından ihale bedelini yatıran her hangi birisine komik rakamlara satılmakta ve butalan yasllaştırılmış olmaktadır.
çanakkale savaşlarında sığ sularda batab MAJESTİK,LUNDİ.vs. gibi gemilerden bir çok malzeme hurda demir fabrikalarına satılmak kaydı ile dinamit ve patlayıcı kullanılarak satılmıştır. sistem hala bu şekilde işlemektedir. enson bozcaadadaki fenerin yanındaki yunan gemiside parcalanarak çıkarılmıştır.
Yurt dışında ise tam tersi
bugün kızıldenizde mercanlara el sürdürmezler,allağın arabı dersiniz fakat kafanıza göre sualtından hiç bir şey alamassınız.sonuç ;yılda milyonlarca doar para turist falan. biz denizi sevemedik sevemeyeceğizde sanırım. molpenemi batığına gelince bu batığa bizden öncede dalış yapanlar oldu hatta 2-3 kişi dalış kazası sonucu hayatını kaybettiler.(ünlü bir balet kardeşimiz).fakat bizim dalışlarımız kadar kapsamlı ve profesyonel belgesel dalında çekim yapan olmamıştı. ilk bunu biz gerçekleştirdik. sadi tanman beyin aracların tekerleklerini sökerek taksimde dükkanında sergilemesi bizlerin 7 den 70 şe cahilden aydına talanı nekadar sevdiğimizi ve bencil olduğumuzu açıklamaktadır.
ilginize çok teşekkür eder,size ve ailenize mutluluk ve sağlıklar dilerim.