Ynt: Gezip Bilenlerin Tanışma Platformu
Merhabalar,
İsmim Serhan Yenilmez. 1971 İstanbul doğumluyum. Mimar Sinan Üniversitesi, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü mezunuyum. 1996' dan bu yana yurt içi ve yırt dışı fuar stand tasarım, üretim ve lojistik hizmeti veren bir firmamız var. Ben de tasarım direktörlüğünü yapmaktayım. Bunun dışında 2000 yılından bu yana sırasıyla MSÜ - End. Ür. Tas. Böl., Kadir Has Üni. - End. Ür. Tas. Böl. ve İst. Tic. Üni. - İç Mim. ve Çevre Tas. Böl. lerinde dersler vermekteyim. 2004-2007 arasında eşimle beraber Toronto-Kanada' da göçmen olarak bulunduk, fakat 2008' de kesin dönüş yapma kararı alıp, geri döndük.
Pederin av merakı ve sülalemin asker kökenli olması sebebiyle çok küçük yaşlardan beri, kara ve su avcılığına yakın olup, silahlar, bıçaklar, zıpkınlar ve oltalar ile haşır neşir oldum. Şahsen bir canlıya silah sıkmayı doğru bulmasam da, bu işi kitabına uygun, doğaya ve ekosisteme zarar vermeyecek bir biçimde ifa edenlerin bu hobisine de saygı duyarım.
Toronto' da yaşarken, oranın eşsiz tatlı sularında Chinook Salmon dedikleri oldukça iri somon avlamak da nasip olmuştu. Yerli sularda ise çoğunlukla tatlı su levreği, alabalık, lağos, akya, lüfer (çocukken, artık boğazda kalmadı) avladım. Sarıyer' de oturmama rağmen Kanada' dan döndüğümden beri sahilden bile balık avlamadım.
Kafa dengi insanlarla hem balığa, hem de ormana, kampa katılmayı çok isterim.
Sevgiler,
S.