Ynt: Gezip Bilenlerin Tanışma Platformu
cassandra' Alıntı:
Selam ;
Henüz yaş nedeniyle yasal olarak gözgür sayılmasam da tam bir özgürlük tutkunuyum.Madem yaşıyoruz var olan her şeyi yaşayalım düşüncesindeyim.Melez olduğum için hiçbir zaman milliyetçi düşünceye sahip olamadım.Bu yüzden kendimi Dünya vatandaşı olarak saymak daha çok hoşuma gidiyor.Ruhumun özgür olabilmesi için düşüncelerimin de varlığımın da özgür ve plansız olması gerektiğinden gezmeyi ve kendimin bile tahmin edemeyeceği şeyler yaşamayı severim.Kuralları ve sınırları olan insanlardan pek hoşlanmam ama herkesle iyi anlaşmak benim için zor değildir.Biraz asosyallik olsa da bu içime kapanıklığımdan ve hayatımı tek kişilik yaşamamadan kaynaklanır.Bazen insanları çok severim bazense gerçekten ıssız bir adaya düşmeyi dileyecek kadar nefret ederim.Kısaca son derece değişkenimdir.İnsanların sorunları ve hayat hikayelerini dinlemek benim için en az gezmek kadar eğlenceli ve zevklidir.Ne kadar kaderim ailem tarafından çok farklı olarak çizilmek istenmiş olsa da hayallerimin arasında yazar, pisokolog ve iflah olmaz bir gezgin olmak vardır.
Değerli cassandra Hoşgeldiniz.
Tek bir paragrafla kendinizi ne güzel ifade etmişsiniz sizi kutlarım.
. Özgürlük çok önemli bir değer.Bunun önünde sadece yaşınız ve ebeveynlerinizin çizdiği sınırlar yok.18 inizde sonra da sizi çevreleyen, özgürlüğünüzü sınırlayan, Fiziki ,sosyal,ekonomik bir çok engelle karşılaşıcaksınız. Okuyarak,dinleyerek,Yaşayarak bunları birer ,birer aşmanın yollarını bulacaksınız.İfade etme de engeller çıksa da , özgürce düşünmenize kimse mani olamıyacaktır.
Melezlik konusuna gelince çok şanslısınız.Muhtemelen iki ayrı kültürün değer ve zenginliklerine sahip oluyorsunuz.Çoğumuz bilmesek de geçmişte değişik oranlarda meleziz.Bence de Aidiyet duygusu bakımından etnik köken yerine Herkesi kucaklayan İnsan olma felsefesini seçmeniz doğru olmuş.
Zaman zaman içine kapanmak veya dışa dönük olmak ,sevmek ya da nefret etmek yadırganacak duygular değil. Çok doğal. Kaderinizi Ailenizin çizmek istemelerine gelince;çok tabidirki kendi paradigmaları doğrultusunda sizi korumak ve yönlendirmek istiyorlardır.Bir yandan hayatı tanır ve kendi doğrularınızı ararken, yüzde yüz doğru bulmasanızda onların önerilerini de değerlendiriniz.
Eğitiminizi sürdürürken bol bol okuyarak,araştırarak yazar olmanız için bir engel yok.Ayrıca sizde bu potansiyeli görebiliyorum.Psikolojiye olan ilginizi düşünerek Doğan Cüceloğlu'nun kitaplarını okumanızı öneriyorum .Çok seveceğinizden ve ufkunuzu daha da genişleteceğinden eminim.
Size tüm hayallerinizi gerçekleştireceğiniz Özgür,sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum.
Doğa, İnsan ve Dostluk platformu Gezenbilir'e hoşgeldiniz.
Sevgi ve saygılarımla,
Tayfun Sözer