Gezenbilir'in CJ' leri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan beatrix Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,110
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 201,428
Ynt: Gezenbilir'in CJ' leri

jeep' Alıntı:
sizinkiler oraya kadar bile ulaşamıyor ;D bu arada bende youtube açılmıyor nedense temsili fotoğraftan ve yazılardan harekatla bu yorumu yazıyorum.. Birde kendi erişemediği ciğere pis dermiş. Yabancı videolarla bir yere varamayız. Sizin videolarıda izledim. genelde bir çukur bulunuyor, (bisikletle bile iner çıkarım) sonra defender muhteşem !!!! kendinizi kandırıyorsunuz ;D
Yok kardeşim kimse kimseyi kandırmıyorda anlatması uzun iş yoksa sadece bu forumdaki land rovercilerden ibaret değiliz bunuda bil ;) neyse
Sedat bey yotube için bi kolaylık bulmuş bir ben denedim oldu
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=37696.0

Etiketler

Dengeler bozulmasın diye araya girmiyorum ona göre. Göktuğ sıkıştığın zaman haber ver :D Yunus'la başetmek kolay değil ;D

Dün yine Ankaraya gittim döndüm. Gaziantep ten arkadaşıma bir mercedes G aldık. 86 model. Biraz yıpranmış ama bayram gezisine yetişecek sanırım. G yi aldığımız yerde bir defender vardı. Gerçekten çok heybetli duruyordu. Biraz inceledim. Aküleri koltuğun altında ve akü şarj olduğu zaman dış ortama kimyasal reaksiyon sonucu gaz salınımı oluşur diye biliyorum. Bu gaz bünyede nasıl bir etki yapıyorsa 24 yıldan beri yapmış işte. O yüzden normaldir Uğur abi. Onlarıda aramıza almamız gerekir diye düşünüyorum ;D . Sataşmalarına cevap vermeliyiz, arada bırakıp mutlu olmalarını sağlamalıyız ;D Bu gaz çok kötü ;D

Evet..evet. farklı bir bakış diyecektim ama, aracı incelemişsin, onun için doğru bir bakış açısı diyeceğim :D

jeep' Alıntı:
Dün yine Ankaraya gittim döndüm. Gaziantep ten arkadaşıma bir mercedes G aldık. 86 model. Biraz yıpranmış ama bayram gezisine yetişecek sanırım. G yi aldığımız yerde bir defender vardı. Gerçekten çok heybetli duruyordu. Biraz inceledim. Aküleri koltuğun altında ve akü şarj olduğu zaman dış ortama kimyasal reaksiyon sonucu gaz salınımı oluşur diye biliyorum. Bu gaz bünyede nasıl bir etki yapıyorsa 24 yıldan beri yapmış işte. O yüzden normaldir Uğur abi. Onlarıda aramıza almamız gerekir diye düşünüyorum ;D . Sataşmalarına cevap vermeliyiz, arada bırakıp mutlu olmalarını sağlamalıyız ;D Bu gaz çok kötü ;D

demekki bundan sonra gaz maskeli defender sürücüsü görürsek şaşırmak lazım ;D ;D

jeep' Alıntı:
Biraz inceledim. Aküleri koltuğun altında ve akü şarj olduğu zaman dış ortama kimyasal reaksiyon sonucu gaz salınımı oluşur diye biliyorum.

çok isabetli bir tesbitiniz olmuş, enteresan ve düşündürücü, sadece araçta aşırı şarj problemi meydana gelmesi ilgili gazların salınımını daha da arttıracaktır...

aşırı şarj belirtilerinden sadece bazıları:
-Aküde aşırı ısınma
-Kutuda şekil bozukluğu (Yanlarda şişme)
-gözlerde kaynama
-Asitli su yüzeyine cam elyafların çıkması

defender kullanıcıları, özel hazırlanmış ve kapak tahliyelerinin birbirine hortum ile bağlı olan ve tek noktadan araç dışına taşınmış tahliyeli akü kapaklarından kullanmaları tavsie edilebilir!

yaw Göktuğu ağbicim, sen ne zaman uyuorsun? gündüz Ankarada, gece forumda??

...

ErdincK' Alıntı:
çok isabetli bir tesbitiniz olmuş, enteresan ve düşündürücü, sadece araçta aşırı şarj problemi meydana gelmesi ilgili gazların salınımını daha da arttıracaktır...

aşırı şarj belirtilerinden sadece bazıları:
-Aküde aşırı ısınma
-Kutuda şekil bozukluğu (Yanlarda şişme)
-gözlerde kaynama
-Asitli su yüzeyine cam elyafların çıkması

defender kullanıcıları, özel hazırlanmış ve kapak tahliyelerinin birbirine hortum ile bağlı olan ve tek noktadan araç dışına taşınmış tahliyeli akü kapaklarından kullanmaları tavsie edilebilir!

yaw Göktuğu ağbicim, sen ne zaman uyuorsun? gündüz Ankarada, gece forumda??

...

Akülerin patladığını duymuştum. Kaynak sırasında sıçrayan kıvılcımın aküyü deldiğini ve iç basıncı fazla olan akünün bomba gibi patladığını. Psikolojik olarak bile altımda bombayla offroad yapmak riskli.

Uyku işi ise hep çift şoför gittik geldik. Aksarayda 3 saat uyudum birde pazar günü tüm gün ;D

akü patlaması askerdeyken kullandıgım m 37 reo kamyonette başıma gelmişti..çift akülü bu araçın aküleri sag ikili koltugun altındaydı ve koltuk sabitlemesi için kullanılan arkada 90 dereceye geldiginde seyyarlaşan menteşeler,önde ise iki tane bavul kilidi gibi kilitler vardı..tam dış görevden dönüşte nizamiye kapısında patladı.. baş çavuşun kaçışını görmliydiniz.. ;D ;D ;D

adam ı öyle bir zıplattı ki o gün bembeyaz dolaştı.. ;D şiddetine gelince ikili koltuk ikiye bölündü bayagı bir sarsıntılı oldu..manzara ise akünün biri paramparça digeride bir tarafından patlamıştı... o günden beri aküden tırsarım....

Siz birakın şimdi aküyü ona bişey olmaz ;D videolar izleyebildinizmi
akünün püfür püfür esmesine razıyım yeterki arazide zayıflayıpta asfattat 100 km hizla giderken aks kırılmasın Allah muhafaza etsin
bu amerikanlarda hiç insana hayatını düşünen yok

Yunus Sende sıkışırsan ki hiç sanmıyorum ama bana haber ver ;D ;D

Bir bilgi defenderda aşırı şarj diye bir olay olmaz o CJ lere özgü birşey, akü iyi sabitlemişse , gaz çıkışıda sorun yaratmaz, alt kısımda tahliye delikleri vardır. Tek problem arabayı devirirseniz koltukta fazla oturmayın, jel akü kullanmıyorsanız, dip bölgenizde asit yanığı oluşabilir ;D ;D

discovery-V8' Alıntı:
Yunus Sende sıkışırsan ki hiç sanmıyorum ama bana haber ver ;D ;D

Bir bilgi defenderda aşırı şarj diye bir olay olmaz o CJ lere özgü birşey, akü iyi sabitlemişse , gaz çıkışıda sorun yaratmaz, alt kısımda tahliye delikleri vardır. Tek problem arabayı devirirseniz koltukta fazla uturmayın, jel akü kullanmıyorsanız, dip bölgenizde asit yanığı oluşabilir ;D ;D
Abi sıkıştırıyorlar beni tek kaldım zate nerdesiniz yavvv :D hala tatildeyim elimde dökümanda yok zate veremli bir leptop kulanıyorum defenderi özledim zate :-[ tatil bitsede bilğisayarıma ve defenderime kavuşsam ;D ;D

yunus bager' Alıntı:
Abi sıkıştırıyorlar beni tek kaldım zate nerdesiniz yavvv :D hala tatildeyim elimde dökümanda yok zate veremli bir leptop kulanıyorum defenderi özledim zate :-[ tatil bitsede bilğisayarıma ve defenderime kavuşsam ;D ;D

Yunuscum birak su turist arabasini yahu :D :D Alanyada icim disim defender oldu Bu ne yaaaaaaaa :D :D :D :D

ufukozkan' Alıntı:
Yunuscum birak su turist arabasini yahu :D :D Alanyada icim disim defender oldu Bu ne yaaaaaaaa :D :D :D :D

Sende membağına gitmişsin kardeşim , Defender dan başka aracı arabadan saymazlar oralarda ;D ;D

ufukozkan' Alıntı:
ee çiplere hem 11 kişi hemde off road yaptıramıyorlar ondandır ;D ;D
burdada series çok görüyorum dahada özlüyörüm :-[ birdahamı ,asla uzun tatillere defendersiz gitmem

discovery-V8' Alıntı:
Sende membağına gitmişsin kardeşim , Defender dan başka aracı arabadan saymazlar oralarda ;D ;D
yunus bager' Alıntı:
ee çiplere hem 11 kişi hemde off road yaptıramıyorlar ondandır ;D ;D
burdada series çok görüyorum dahada özlüyörüm :-[ birdahamı ,asla uzun tatillere defendersiz gitmem

Hemende nasil cozum buluyosunuz ya Helal size :D :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR