TA2RX
Müzmin öğrenci
Ynt: Gezenbilir Üyelerine B-het Mühendislikten Solar Panel Sistem Kampanyası
Nereden bulunur? Marka? Model?
Bu arada mono/poly kristal paneller ile ilgili telefonda sözünü ettiğiniz çözümlerle konuya katılımınızı hala bekliyorum.
konderk' Alıntı:Merhabalar inanın bilemiyorum Bülent bey böyle bir ar-ge var mı !! Ama madem uygulamacısınız size de ürün verelim Bülent beycim. Bize hiç ulaşmadınız.
Ayrıca eklediğiniz şematik resimde bazı hatalı unsurlar var kanımca. Bizim konu başlığımıza konulduğu için müdahale edeyim dedim.
Koyulan sigortalar string sigortası yani ikiden fazla paralel bağlanmış panelleri veya seri bağlı gruplarını koruma amaçlı değildir. Sadece kesici amaçlı konulmuş görünüyor ama bu durumda o resimdeki tipte sigorta kullanılmamalıdır. Aksi taktirde akım kesilmeden bu sigortalar açılır veya kapatılır ise yanma tehlikeleri dahi vardır. dolayısı ile bunlar ancak normal tip DC sigorta değil DC kesici tipinde sigortalar olmalıdır. Ama madem konulmuş (-) kutba koymak yerine o sigortayı solar regülatörün akü (+) çıkışına koysanız hiç değilse kısa devrelerden ters bağlantılardan korur ve on-off switch gibi görev görürler. Yine de bunlar string sigortası tipidir ve her panelin (+) ve (-) koluna birer tane konulması gerekir ana kola değil, ana kola çok kontaklı DC kesici konulmalıdır.
Herkese Sevgiler
Nereden bulunur? Marka? Model?
Bu arada mono/poly kristal paneller ile ilgili telefonda sözünü ettiğiniz çözümlerle konuya katılımınızı hala bekliyorum.