Ynt: Gezenbilir Üyelerine B-het Mühendislikten Solar Panel Sistem+akü Kampanyası
Ali abi merhabalar, ve herkese de merhabalar. Artık pek fazla zaman bulamıyorum forumda yazmaya.
Seni telefonla aradım ama ulaşamadım. Sana fiyat vermekten öte senin güneş panellerini tespit etmem lazım. Yani hangi marka idi. ?
Ama sana tavsiyem mevcut panel grubunu ve şarj regülatörünü bozmayıp ayrı bir 150 Watt panel ve ayrı bir 10 Amperlik şarj regülatörü alman yönünde olacaktır. Yeni regülatörü de akülerine paralel bağlayabilirsin. Bu daha ekonomik bir çözüm olur sizin için. Tabiki ara uzatma kablosuda istediğiniz uzunluk için kesiti hesaplanarak hazırlanmalıdır.
Şu anda 145 watt Perlight marka güneş panellerini tedarik ediyorum. Doların rakamı oturduğunda yeni fiyatları ilan ederim. Şuanda KDV dahil 375 TL diyebiliriz tanesine. Piyasada çok daha ucuzlarını bulmak mümkün ama karavanlara alırken dayanıklı gövde ve cam yapısında ve kaliteli hücreli olmasına dikkat etmek lazım.
Şarj regülatörüne gelince, 10 Amper - 90 TL
Şarj regülatörü 30 Amper ekranlı - 135 TL
Şarj regülatörü 40 Amper ekranlı - (3 adet 150 watt rahatlıkla bağlanabilir) - 275 TL
300 Watt mppt cihazımız 380 TL
600 Watt mppt cihazımız 450 TL
Ayrıca yeni akülerimiz var bunlar güçlü - sağlam - uzun ömürlü ve ingiltere yapımı YUASA SWL-2500FR AGM tipi aküler. 34 kg'dır bir tanesi taşınabilir kulplu ve oldukça kompakt aküler. Karavanlar için ideal. Normal bir karavana 2 adet öneririm.
Senin gibi 3 adet koyunca tabiki dikkat etmek lazım çünkü şarjsız kalarak sülfatlaşmamalarına dikkat etmek lazım.
244 EURO + KDV olan liste fiyatları şu anda kampanya 425 TL + KDV buda yine kısa bir süreliğine herşey dövize endeksli olunca biz de artık TL fiyat vermekte zorlanıyoruz. Bu aküler gerçekten kolay şarj olabilen bir akü grubu ve oldukça dayanıklılar. Artık karavanlarda bunları kullanıyoruz.
Sevgiler,