AKMühendis
Zirve
Siz motokaravanda mı, araçtan şarj alıyorsunuz?
Yoksa çekme karavan mı..?
Biliyorsunuz benimki çekme karavan..
Yoksa çekme karavan mı..?
Biliyorsunuz benimki çekme karavan..
-------------------------------------------------------------------Çekme karavanda alternatörden fayda beklemek iki açıdan sorunlu.
* @fusel ‘in bahsettiği, sistemdeki birimler arası enerji kaybı ve
* çekme karavancıların yolda olma sürelerinin azlığı.
Bu yüzden çözüm hanesinde bulunmalarının anlamı kalmamakta.
Solar daha düzenli enerji kazanım karakterine sahip.. Özellikle yaz ve bahar ayları..
------------------------------------------------------------------Termo-elektrikli soğutucuların, kompresörlü soğutucularla karşılaştırmasında sahadaki çalışma frekansları bilinmediğinden sıhhatli bir yorum yapmak kolay olmasa da, ısı transformasyonlarında ayni Amper değerine göre dört misli daha az randımanlı olmaları gerçeği var. Hem de sadece çevre ısısının 15-20 derece altındaki alan için..
Aslında başlangıç yatırımı açısında ilgi çeken bu soğutucular için, yeni bir başlık açmak, özellikle bu başlığı konusundan saptırmamak için de yerinde olurdu. Zaten maşallah, forumda bilgiden çok başlık var. Bir tane daha fazla olmuş ne yazar
-------------------------------------------------------------------Herşeyin 12V versiyonu olduğundan, invertere ihtiyacınızı ise anlayamadım ?
Kazancınız 12V, depolamanız 12V , mühendislerin herkeze uyup, kulaklarını ters elleriyle göstermediklerini sanırdım..
Çekme karavanda iki akü arasındaki mesafe uzun olduğu için çok kayıp olduğu, şarjın verimsiz olacağı ve hatta aküye uzun vadede zarar verebileceğine ilişkin paylaşımlar görmüştüm.
Herkesin sohbetine atlamak yerine kendiniz başlık açabilirsiniz.Herkese Merhaba,
İstanbul içerisinde karavan elektriği konusunda A'dan Z'ye hizmet ve destek veriyoruz. Dileyenler Kadıköy'de 0' dan kendi yaptığımız karavanı görebilir.
Teşekkürler
Bir tane başlık açtı zaten. Ondan sonra her yere kopyala yapıştır yapmaya başladı.Herkesin sohbetine atlamak yerine kendiniz başlık açabilirsiniz.
Bu yöntem ile buradan size bir şey çıkmaz.
Sadece tepki toplarsınız. Sizin gibi çok kişi denedi .
Sohbetlere katılım sağlar, başlıklarınız ile bilgi paylaşımı yaparsanız insanlar sizinle iletisim kurar.