Gezenbilir Üyelerine B-HET Mühendislikten Solar Panel Sistem+Akü Kampanyası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan konderk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 216
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 134,940
Ynt: Gezenbilir Üyelerine B-HET Mühendislikten Solar Panel Sistem+Akü Kampanyası

Önder bey merhaba...
Hatırlarsanız daha önce görüşmüştük. Karavanımda kullanacağım ekipmanları kesinleştirdiğim için, güneş paneli taktırmaya karar verdim .Aracım yüksek tavan VW T4 Reimo Camper.
Maalesef panel için tavanda yerim kısıtlı (95cm x 105 cm) gibi.
150 Amp Jel aküm var + Redresörüm (220 V tan yaşam aküsünü doldurmak için) şu an bağlı ve kullanıyorum.
KARAVANIMDA KULLANDIĞIM EKİPMANLAR
1- 3 sistem Electrolux 55 Litre buzdolabı. (Geceleri dolabın CO2 Gaz kokusundan tedirgin olduğumuz için,12 V ile çalıştırmayı düşünüyorum- 125 Watt çekim gücü yazıyor etiketinde.)
2- Üstten kapaklı yeni bir 40 Litrelik İndelB 12V kompresörlü buzdolabı aldım. (45 Watt çekim gücü)
http://www.acsagroup.com/category.asp?kategoriid=257&altid=678
3- 300 Voltluk bir invertörüm var (12 den 220 elde etmek için, "Cep tel şarj+Pil şarjları+Laptop için")
4- lavabo için ,Dalgıç su motorum var.
5- Kışları kullandığım WEBASTO
6- Bütün aydınlatmam LED.
7- Belki küçük ekran bir TV alabilirim.
120 yada 130 Watt lık bir güneş paneli ve bu donanımım ile devamlı elektrik ihtiyacımı karşılıyabilirmiyim?
Hatırlarsanız geçen sene "LORENTZ LA130-12S-1 High-efficiency PV Module" bu paneli kararlaştırmıştık.
http://www.lorentz.de/pdf/lorentz_sm_la130-12s-1_en.pdf
Bu sene gelişen teknoloji ile tavsiye edebileceğiniz hangi set olabilir?
İlginiz için şimdiden teşekkürler...
Selam ve saygılarımla
Erden Bayraktar / Bursa
0 532 678 62 26

Etiketler
Ynt: Gezenbilir Üyelerine B-HET Mühendislikten Solar Panel Sistem+Akü Kampanyası

Bu konyu takipte yarar var...

Erden abi telefondada bahsettiğim gibi, şu anda sizin aracınıza uyabilecek boyutlarda ama hala pahalı olmakla birlikte Lorentz dışında alternatif bulunmuyor, bu nedenle size karavanınız için önderebileceğim bu panelle birlikte 200W-20A MPPT cihazımızı öneririm.
Hafta sonu Haldun beye gönderdiğim cihazı inceleyiniz uygun görürseniz sizede bir tane gönderirim.
Enerjiyi yetirmek bizim elimizdedir... ;D ;D

konderk' Alıntı:
Erden abi telefondada bahsettiğim gibi, şu anda sizin aracınıza uyabilecek boyutlarda ama hala pahalı olmakla birlikte Lorentz dışında alternatif bulunmuyor, bu nedenle size karavanınız için önderebileceğim bu panelle birlikte 200W-20A MPPT cihazımızı öneririm.
Hafta sonu Haldun beye gönderdiğim cihazı inceleyiniz uygun görürseniz sizede bir tane gönderirim.
Enerjiyi yetirmek bizim elimizdedir... ;D ;D
Önder arkadaşım, herzamanki özverin ve mesleğinin aşkıyla ,telefon ve forumdaki bilgilendirmelerin için tekrar teşekkürler.
Önerdiğin MPPT yi inceliycem, inşallah Lorentz'i de temin edersek, sayende enerjide sorunsuz gezeceğiz.
Selam ve saygılarımla. Erden...

Yeni aparatlarımız sonunda hazırlandı. ;D ;D ........... kendi montajını kendin yap paketimiz.......... ;D ;D ;D

konderk' Alıntı:
Yeni aparatlarımız sonunda hazırlandı. ;D ;D ........... kendi montajını kendin yap paketimiz.......... ;D ;D ;D

İş bilenin... Gezenbilir'i takip edenler belli oluyor. :D

YOĞUN İSTEK ÜZERİNE: Sadece gezenbilir üyelerine KYOCERA - 140 Watt panel kampanyası ......... KDV dahil 290 Euro / adet
Ürün kargo taşıma riski nedeni ile sadece 2 adet satılmaktadır. Yani 1 adet satılamamaktadır ne yazıkki ....
........ Sınırlı stok ...... ::smiley:
Teknik Özellikler
Cell Türü: Poly
Güç Pmax:140W
Cell Sayısı: 36
Max.Güç Voltaj Vmp: 17,70V
Max.Akım Imp: 7,91A
Açık Devre Voltaj Voc: 22,10V
Kısa Devre Akımı Isc: 8,68A
Net Ağırlık : 12,5 Kg
Boyutlar(w*d*h): 1500*668*40 mm

2. TARAKLI KAMP VE KARAVANCILAR FESTİVALİNE EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDERİZ....

43.jpg

Bir kez daha şaşırttınız beni. İşi bilmek diye buna derim. Hele bir de size bir karavan aldırırsak var ya... ;D ;D ;D

Önder beyin karavanı herhalde güneş enerjisiyle çalışan bir karavan olurdu.Festivalde kendisini aramızda görmek çok güzeldi.Birçok kişi eksiklerini tamamladı sayesinde voltmetre araştırırken standında görünce hemen kaptım. ;)

Sağolun Bekir hocam ve Tanju bey teşekkürler, güzel bir tecrübe oldu... Güzel niyetleriniz ve yazdıklarınız için teşekkürler... Voltmetreniz hayırlı olsun Tanju bey, Abdi abi bu arada merak etme seninkini kaptırmadım kimseye sana sözüm vardı ve sonunda yollayacağım... ;D
Ama yorgunluktan resmen bayılmak üzere bile o çadırı kurup o kadar ekipmanı kamp alanına taşımayı başardık yaaa ;D ;D ilk tanışmamızı yüz yüze gerçekleştirerek ve ödül törenine iştirak ederek ufakta olsa katkıda bulunmak beni gururlandırdı ve çok mutlu etti. İyiki katıldık diyorumm... Aşırı yorgun bir hafta geçirdiğim için muhteşem bir performans sergileyemedim ama güzeldi herşey..... Evet karavan yaşamı çok sade ve bambaşka bir duyguymuş, özgürlük hissi inanılmaz bencede... Çilek tarlasından topladığımız şimdiye kadar daha önce hiç tatmadığım ölçüde lezzetli çilekleri hiç unutamıyorum, kiraz toplayacak zamanımız olmadı çok üzgünümm..... :'(
Gerçekten karavan yaşamını bir nebze daha gerçek anlamda hissettim, çok farklı bir hayat otellere tatile giden insanların artık pek akıllarının olmadığı kanısındayım... Yada karavancı olacak hayat enerjilerinin.... Tatilini otellerde geçirmek sorunlarını sigara ile çözmeye çalışmak gibi birşey bence... :p :p
Evet evet benim karavanım olacak evet elektrikli olması kuvvetle muhtemel... Buradan tüm güzel insanlara festivale katılan katılmayan selamlar... Sevgiler...

koçeroya Ankara B-Het mühendislikden 100 watt panel ve steca10 regulatör aldım..kurdum ve sonuç gayet iyi... tüm bu aşamalarda ilgi ve alakasından dolayı Önder bey'e özellikle teşekkür etmek istiyorum....

:eek: Yeni Poly-kristal 1478x670mm ölçülerinde 120 watt panellerimiz stoklarımıza girdi ve bu panellerin gezenbilir üyelerine özel fiyatları 400 TL dir. ;D ;D ;D

Ayrıca ekranlı MPPT 20Amper-12Volt (200 watt panel bağlanabilir) şarj regülatörlerimizde ise fiyat gezenbilircilere özel 250 TL dir. :eek:

100 watt panellerimizde yine 350 TL özel fiyatlar vermeye devam ediyoruz.
(Yeni 100watt panellerimiz 17.2 volt ve 5.81 Amper akım çıkış değerlerine sahiptirler.)

Sayın Önder bey eşimle sürekli motokaravanımda yaşıyorum 1000 lik jeneratörüm var ancak güneş panellerinin olazsa olmaz olduğuna karar verdim buzdolabım büro tipinden biraz daha ufak 12 ye çevireceğim ve 24 saat buzdolabı çalışacak kışın 16 da hava kararacağı için karavanda 6 saatte tv izleneceğini hesap edin iç aydınlatmam led, 2 tanede de --minik dalgıç pompa yardımı ile çalışan -- bataryam var. kaç tane kaçlık en iyisinden panel takmalıyım bu paneller ve diğer aparatlar toplam kabaca kaça mal olur hiç ama hiç aklımın ermediği bir konudur volt nedir çıkışı girişi nedir hiç anlamam yaptırmaya karar verdiğimde kaç saatte yada kaç günde yapacağınız bir iştir selamlar metin türesin 0537430752.

tel son rakam eksik pardon 05374307520

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR