Gezenbilir; Niğde Aladağlar Dağ Kampı (17 - 20 Kasım 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan EKARAIS Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 138
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,492
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Gezenbilir; Niğde Aladağlar Dağ Kampı (17 - 20 Kasım 2010)

Güncel Özak' Alıntı:
Eh yeri gelmişken basit kazma (yürüyüş kazması) ve krampon'u da ben koyayım :smiley:

Şöyle birkaç ek bilgi de eklemeyi atlamayayım;

Yürüyüş kazmaları 3-4 boy arasıdır (marka ve modele göre değişmektedir) kendimden örnek vermek gerekirse ben 1.80cm boyundayım ve 66cm'lik kazma kullanıyorum ama daha kısa bir kişinin kullanması gereken kazma boyu daha kısa olmalıdır ki yürüyüşlerde rahat etsin.

Kramponlar ise otomatik, yarı otomatik ve bağlamalı olmak üzere 3'e ayrılır. Otomatik kramponlar genellikle plastik diye tabir edebileceğimiz rijid ayakkabılarda kullanılır. Bu botların burun ve topuk kısmında çentikler bulunur, aynı kayak gibi ayakkabıyı krampona oturtursunuz. Daha çok buz ve mix rotalarda tercih edilen krampon cinsidir.

Yarı otomatik kramponlar genellikle daha alpin tarzda botlarla kullanılır. Bu botlar çoğunlukla deri olur ve burun kısımlarında çentik olmaz. Ekseriyetle alpin ve sert kar için kullanılabilir kimi modellerde buz'a da girilebilir.

Bağlamalı kramponlar adından da anlaşılacağı gibidir. Üzerinde uzun bir perlon vardır ve ayakkabınıza sardırarak kullanırsınız. Genellikle alpin rotalar ve alpin tarzda yürüyüşler için kullanılır.

Tüm kramponlar yapıları itibariyle nispeten pahalı malzemelerdir (75€ gibi başlayıp 150€ üzerine çıkanları vardır.) Benim favorim hem kazma hem de krampon'da (aslında bütün teknik malzemelerde) Petzl markasıdır. Tabi bunların yanında Raveltik, Camp gibi markaları da bulmak mümkündür.

Kazmalar, kramponlara göre daha uygun fiyatlıdırlar ancak kimi zaman istenilen boyu bulmak sıkıntı olabiliyor. Aşağıda Petzl markasında hangi kazma'nın hangi boyu olduğunu gösteren bir sayfa var. Karşılaştırma yapılabilir.

http://www.toroskamp.com/petzl-kazmalar-buz-kazmalari/649-petzl-summit-kazma-u13.html

Sevgiler.

Etiketler

3 haftamız kaldı. Hava durumu hakkında bilgi edinmeye çalışıyorum. 15 günlük tahminlere baktığımda 9 Kasım yani kampımızdan bir hafta öncesi için Niğde gece 3 gündüz 19 derece, gökyüzü açık, rüzgar kuzey yönlerinden zayıf olarak gösteriyor. İnşallah bizim orada olacağımız tarihlerde de aynı şartlar olur.

Malzeme konusuna tekrar değinmek istiyorum. Dağdaki yürüyüşlerimizde kask takıyoruz. Bunun önemli iki sebebi var. Düşersek başımızı koruyor. Ya da bir taş düşmesi olursa gelen taştan başımızı koruyor. Dağda yürürken bu iki kaza ihtimali her zaman var. Özellikle dar ve dik duvarları olan vadilerde yürürken yukarılardan taş düşebilir. Ya da bir yamaç çıkarken önden çıkan arkadaş ne kadar dikkat ederse etsin bir taş yuvarlayabilir. İnşallah başımıza gelmez. Ancak gelirse de kask varsa bizi korur. :smiley:

İstanbul' daki mağazalarda çok çeşitli kasklar var. 100 TL civarında işimizi görecek bir kask almak mümkün. Emniyetle ilgili olduğundan diğer bütün malzemelerden önce bir kask edinmenizi öneririm.

İnternette 2. el malzemeler de uygun fiyata bulunabiliyor. Örneğin aşağıdaki ilana bakın:

http://www.zirvedagcilik.net/satilik-cassin-rock-tirmanis-kaski-p-555.html?cPath=162

EKARAIS' Alıntı:
Can,
Sen gel. Malzemeyi dert etme. Hallederiz. Listeye adını yaz.

Efe Bey bir süredir bakamıyordum siteye oyüzden daha yeni cevap verebiliyorum size.

Başta gelebilecek gibiydim ama şimdi biraz zor gözüküyor. Bazı maddi sıkıntılarımdan dolayı oyüzden siz beni gelmeyecekmiş gibi düşünün. Çünkü kesin gelebilirim diyemiyorum sonra sıkıntı olsun istemem gelicem deyip sonradan gelmedi demeyin. :smiley:

canvarol' Alıntı:
Efe Bey bir süredir bakamıyordum siteye oyüzden daha yeni cevap verebiliyorum size.

Başta gelebilecek gibiydim ama şimdi biraz zor gözüküyor. Bazı maddi sıkıntılarımdan dolayı oyüzden siz beni gelmeyecekmiş gibi düşünün. Çünkü kesin gelebilirim diyemiyorum sonra sıkıntı olsun istemem gelicem deyip sonradan gelmedi demeyin. :smiley:

Can, problem yok. İnşallah sıkıntına bir çare bulursun.
Selamlar

Merhaba Arkadaşlar,

Efe bey'in yazılarına tamamen katılıyorum.Malzeme konusunun dışında bir konuyu daha hatırlatmada fayda var.Aslında en önemli faktör.Hafta sonu 29 Ekim etkinlik programına alınan ve Sakarya,Kastamonu,Çankırı,Zonguldak dağcılık kulüpleri sporcuları ile yapılan 2.548 mt K.Hacet tırmanışına gittim.

Tabiki öncesinde hiç bir hazırlığım olmadı.Çıkışta çok fazla sıkıntı çekmesemde dönüş bir işkenceye döndü.Hani derler ya dizlerimin bağı çözüldü aynen öyle oldu.Adelelerin her yönü titremeye başladı.Özellikle 300 mt'lik çarşak inişinde perişan oldum.

Demek istediğim şu ki muhtemelen B.Alaca zirvesine yapacağımız zirve denemesinde tırmanacak olan arkadaşların planlı bir kondisyon çalışması içerisine şimdiden girmeleri şiddetle tavsiye olunur.

Selamlar,
Murat

COMPETUS' Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar,

Efe bey'in yazılarına tamamen katılıyorum.Malzeme konusunun dışında bir konuyu daha hatırlatmada fayda var.Aslında en önemli faktör.Hafta sonu 29 Ekim etkinlik programına alınan ve Sakarya,Kastamonu,Çankırı,Zonguldak dağcılık kulüpleri sporcuları ile yapılan 2.548 mt K.Hacet tırmanışına gittim.

Tabiki öncesinde hiç bir hazırlığım olmadı.Çıkışta çok fazla sıkıntı çekmesemde dönüş bir işkenceye döndü.Hani derler ya dizlerimin bağı çözüldü aynen öyle oldu.Adelelerin her yönü titremeye başladı.Özellikle 300 mt'lik çarşak inişinde perişan oldum.

Demek istediğim şu ki muhtemelen B.Alaca zirvesine yapacağımız zirve denemesinde tırmanacak olan arkadaşların planlı bir kondisyon çalışması içerisine şimdiden girmeleri şiddetle tavsiye olunur.

Selamlar,
Murat

Muratcım tebrik ederim. Geçen kış hava muhalefeti dolayısıyla yarım kalan tırmanışımızı tamamlamana sevindim. İnşallah bu kış birlikte yine gideriz. Raporunu sabırsızlıkla bekliyorum.

Teşekkür ederim Efe abi.Yaz tırmanışları her ne kadarda keyif verici olsada benim tercihim hep kıştan yana olmuştur.Geçen yıldan yarım kalan ( hava şartlarından dolayı ) kış tırmanışını nasip olursa bu yıl yine birlikte tamamlayacağız.

Murat merhaba, tebrik ediyorum, Aladağlar öncesi antreman iyi olmuş :smiley:

Geçen 7-8 yılın ardından içimdeki dağ aşkı yeniden kabardı ve eşimi de dağcılığa başlama konusunda ikna edebildim. Lakin, bayram planlarımızı çoktan yapmıştık :-[
Şimdi bu başlığı görüp de katılamayacağımızı bilmek içimi burdu gerçekten :'(

Artık malzeme eksiği bahanesiyle kendimi teselli edip bayram sonrası da bu tarz bir etkinlik yapılması ümidiyle tatilimi geçireceğim ::smiley:

rahan35' Alıntı:
Geçen 7-8 yılın ardından içimdeki dağ aşkı yeniden kabardı ve eşimi de dağcılığa başlama konusunda ikna edebildim. Lakin, bayram planlarımızı çoktan yapmıştık :-[
Şimdi bu başlığı görüp de katılamayacağımızı bilmek içimi burdu gerçekten :'(

Artık malzeme eksiği bahanesiyle kendimi teselli edip bayram sonrası da bu tarz bir etkinlik yapılması ümidiyle tatilimi geçireceğim ::smiley:

Etkinlikler bölümüne sıkça bakmanızı tavsiye ederim. Bu şekilde planlanan kampları en kısa sürede farkedip bize katılabilirsiniz. Dağlarda görüşmek ümidiyle.

Tabi, artık sık sık kontrol ederim.
Dağcılıktan uzak kaldığım sürede canım çekmesin diye bakmıyordum ama kendime daha fazla engel olamadım :smiley:

Büyük İhtimalle LOÇ Etkinliğine (19-21 Kasım) katılacağım.
Şu Kaz Dağları kamp etkinliğimizi bir tamamlayalım.
Malzemeleri kaldıramadan depoya Bursa Uludağ için plan yapmaya başlarım.

TezzMertek' Alıntı:
Büyük İhtimalle LOÇ Etkinliğine (19-21 Kasım) katılacağım.
Şu Kaz Dağları kamp etkinliğimizi bir tamamlayalım.
Malzemeleri kaldıramadan depoya Bursa Uludağ için plan yapmaya başlarım.

LOÇ ne ki ???

2010 Latif Osman Çıkıgil (LOÇ) Anma Tırmanışı-ULUDAĞ

Türkiye'nin İlk Dağcılık Federasyon Başkanıdır.

http://www.budak.org.tr/dagcilik.asp?contentID=2&subid=2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,581
Kaydolan Son Üyemiz
dr.cenkay

SON KONULAR

Geri