Gezenbilir; Niğde Aladağlar Dağ Kampı (17 - 20 Kasım 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan EKARAIS Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 138
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,555
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Gezenbilir; Niğde Aladağlar Dağ Kampı (17 - 20 Kasım 2010)

İlk duydum bu hikayeyi.

Recep Çatak beyin vefatı konusunda düşme sonucu kazayı biliyordum ama arka planda ki bu olayı yeni öğrendim.
Paylaşım için teşekkürler Fatih.

Etiketler

Ah Aladağlar ah....Etkinliğe katılmayı çok arzu ediyorum ama.. Şartlar uygun olursa katılmaya çalışacağım...

bir kaç resimde benden...

S5003053.jpg

Fatih, Recep'in eşi Demet ile birlikte ziyaret etmiştik orayı, sonra Demet Kanada'ya gitti..Çok üzücü, hüzünlü ve iç acıtan olay maalesef...

Listemiz

01- Çiğdem AVCI
02- Güncel ÖZAK (Zeynep ÖZAK)
03- Özgen ÜNAL ( %60 )
04- Murat ALBAYRAK ( %100 )
05- Efe Karaismailoglu 2 kişi + 12 yaş çocuk + 1 köpek (%100)
06- Zerrin Yiğiter
07-

Listemiz

01- Çiğdem AVCI
02- Güncel ÖZAK (Zeynep ÖZAK)
03- Özgen ÜNAL ( %60 )
04- Murat ALBAYRAK ( %100 )
05- Efe Karaismailoglu 2 kişi + 12 yaş çocuk + 1 köpek (%100)
06- Zerrin Yiğiter
07- Ertürk AŞAR (%50)

Evet Ceranuss O nun ölümünden çıkarılacak çok ders var bizim için. Dağlara gönül vermiş herkesin bir kez bile olsa Aladağlara gelip onun mezarını ziyaret etmesini ve dualarını esirgememesini dilerim.

yaa kardeşim bari %51Niğde yap şunu yaa, ne o %50-50 miş gelmeceğim de olsun bitsin. Ertük sana bu.

Fatih,

Çok hüzünlü bir hikayesi varmış. Anlattığın için teşekkürler. Her kaza bu sporun ne kadar disiplin içinde yapılması gerektiğini hatırlatıyor.

Dağ zaten coğrafyasıyla, iklim koşullarıyla yeterince zor. Bir de insandan kaynaklanan hata eklenince kaza çok muhtemel hale geliyor. Biz biz olalım hiçbir şartta kurallara uymaktan kaçınmayalım ki dağın zorluklarının üstesinden gelip güzelliklerini yaşayalım ve dönünce bunu sevdiklerimizle paylaşabilelim.

Arkadaşlar,

Etkinlik programına aşağıdaki bilgiyi ilave etmek istiyorum.

Zirve faaliyetinde aşağıdaki zirveler hedeflenmektedir:

Büyük Alaca, Küçük Alaca ve Körtekli zirveleri.

Dağ kampımız Kış kampçılığı ve dağcılık konusuna ilgi duyanlar için çok elverişli bir etkinlik olacaktır.

Çünkü hernekadar kış kampçılığı diyorsak da 17 Kasım henüz kış başı olduğundan ağır kış şartlarıyla karşılaşmayacağız. Gerek soğuk gerekse kar Ocak-Şubat dönemi gibi olmayacaktır.

Zirve yürüyüşümüz çoğunlukla patikalar takip edilerek yapılan teknik zorluğu olmayan sadece performansa dayalı bir yürüyüş olacaktır. Dolayısıyla daha önce böyle bir deneyim yaşamamış arkadaşların da deneyebileceğini düşünüyorum. Yükseklerde karşılaşacağımız kar da bizi zorlamayacaktır. Daha doğrusu rehberimizin bize böyle bir rota çizeceğini zannediyorum. Değil mi Fatih ;)

Tarih yaklaştıkça hava durumu konusunda daha doğru tahminler geleceğinden bu konuları ilerleyen günlerde yine konuşuruz.

Selamlar

[attachment=1][attachment=2]Evet Efe abi Dağlar kutsal mekanlar. Dağları sevdiğimiz ve orda huzur bulduğumuz için gidiyoruz o zaman bunun kıymetini bilip daha dikkatli olup Dağın tadını çıkaralım ve bu yaşadığımız mutluluğu sevdiklerimizle paylaşalım anlatalım gösterelim onlara da.

recep çatak.jpg

recep çatak 2.jpg

şimdi sayın fatih bey ve efe abi bu etkinliği evet anlattın bizlerde yapabileceğiz(umarım e dilerim) ama işte hava şartları dolayısıyla kask krampon buz çekici olmayan benim gibi katılımcılar acaba kiralayabilirmi bu malzemeleri yoksa siz zirveye giderken ben çook üzüleceğim

cidowsky' Alıntı:
şimdi sayın fatih bey ve efe abi bu etkinliği evet anlattın bizlerde yapabileceğiz(umarım e dilerim) ama işte hava şartları dolayısıyla kask krampon buz çekici olmayan benim gibi katılımcılar acaba kiralayabilirmi bu malzemeleri yoksa siz zirveye giderken ben çook üzüleceğim

Buz çekici ne ki??? Kazma olmasın o ;)

Çiğdemcim şaka bir yana krampon büyük ihtimalle gerekmeyecek. Ancak kask ve kazma gerekebilir. Bir soralım bakalım kiralık bulabilecek miyiz?

EFE abiciğim benim dilim kendilerine kazma demeğe varmıyo hep çekiç olarak anıyorum kendisini yoksa darılıyo :D

her neyse şaka bi yana bulabilirsen sevinirim

[attachment=1]

Aslında ikiside aynı şey. Buzul veya sert kar buz tırmanışlarında çok işe yarayacak bir çift teknik kazma(çekiç). ihtiyaca ve isteğe göre başlıkları değiştirilebilir olmakla beraber hiçte ucuz bir alet değil Efe abi Çiğdem hanım.
Bize lazım olan normal basit bir yürüyüş kazması ve krampon aslında ama her iki malzemeyide nasıl kullanacağını bilmek de gerekli. Olası bir düşmenin şekli, kazmayı saplama şekli gövde bacak pozisyonu vs vs. Niğde den bunları bulmamız mümkün değil kişisel ve teknik malzeme olduğu için kimse vermek istemeyecektir.

Buz Kazması ve Çekici..jpg

Kalpaklı Adam' Alıntı:
[attachment=1]

Aslında ikiside aynı şey. Buzul veya sert kar buz tırmanışlarında çok işe yarayacak bir çift teknik kazma(çekiç). ihtiyaca ve isteğe göre başlıkları değiştirilebilir olmakla beraber hiçte ucuz bir alet değil Efe abi Çiğdem hanım.
Bize lazım olan normal basit bir yürüyüş kazması ve krampon aslında ama her iki malzemeyide nasıl kullanacağını bilmek de gerekli. Olası bir düşmenin şekli, kazmayı saplama şekli gövde bacak pozisyonu vs vs. Niğde den bunları bulmamız mümkün değil kişisel ve teknik malzeme olduğu için kimse vermek istemeyecektir.

Eh yeri gelmişken basit kazma (yürüyüş kazması) ve krampon'u da ben koyayım :smiley:

Petzl Summit.jpg

Petzl Vasak.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

SON KONULAR

Geri