Gezenbilir; Kayseri - Erciyes Tırmanış Etkinliği Duyurusu (24 - 26 Haziran 2011)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan EKARAIS Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 214
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,389
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Gezenbilir; Kayseri - Erciyes Tırmanış Etkinliği Duyurusu (24 - 26 Haziran 2011)

merhaba
dün,yüksek irtifa egzersizi olsun diyerek uludağ karataş tepe(2480 mt) civarında gezdim.bütün ezberlerim bozuldu.
bursa sıcaktan yanıyordu ve biz yazlık kıyafetlerle dağa çıktık.(neyse ki arazide biraz gezdiğimiz için tedbirli olmayı öğrendik)
2000 metrenin üstü fırtına kar buz ne ararsanız vardı.hissedilen sıcaklık herhalde -10un altında idi ,eldivensiz arkadaşların elleri
donacaktı nerede ise.bu tabloyu gördükten sonra meteoroloji sitelerinin de yalan olduğunu düşünmeye başladım.
ne dersiniz,bunun daha da ileri aşaması erciyeste karşımıza çıkar mı.
örnek:-10 sıcaklık,hissedilen -25,rüzgar:100 km/h gibi değerler.

Etiketler
Ynt: Gezenbilir; Kayseri - Erciyes Tırmanış Etkinliği Duyurusu (24 - 26 Haziran 2011)

merhaba
gezi öncesi vaziyet ve sonrası...

[attachment=1][attachment=2],

IMG_5929.jpg

IMG_5962.jpg

Dağcılık, 5 mevsimi aynı gün yaşamaktır.

a10' Alıntı:
Yemek;

Sabah için tereyağlı ekmek dilim + çokokrem yanında sıcak çay veya kahve. Sütte laktoz var. Üst irtifada vücutta gaz yapar.

Öğlen yemekleri için bol çökelekli makarna ve yeşillikli salata. Yanında meyva suyu veya çay. Tatlı olarak bebe bisküvisi+teng karışımı.

Akşam hazır çorba (4 kişilik büyük poşetlere 2.5 bardak su varsa arpacık şehriye - daha doyurucu olur.) bol makarna ve sıcak içecekler.

Ara öğünler fındıklı çikolata - kuru üzüm - incir.

Kumanya olarak çokokremli sandöviç.
Pet şişe içinde tahin pekmez karışımı da getirilebilir. Ama hava sıcak yakar boğazlarınızı.

Önerileriniz için tşkler, sizleride aramızda görebiliriz gibime geliyor :smiley: ne dersiniz yanılıyor muyum?

Gozak' Alıntı:
Fazla almanıza hiç gerek yok zira getirdiğinizin neredeyse yarısını geri götüreceksiniz :smiley:

Bir defa zaten dağda çok fazla yemek yenmiyor (en azından ben öyleyim :smiley:) bir de illa ki paylaşım yapıyoruz. fikir vermesi açısından benim yemek listem aşağıdadır;

- 1 paket makarna
- 2 paket hazır çorba (1 akşam, 1 sabah kahvaltısı için)
- 1 paket lavaş (özellikle arasına nutella sürünce çok başarılı oluyor, değil mi çiğdem? :smiley:) tabi bir de tok tutuyor.
- 2 paket tang
- 1 paket kuru üzüm
- 1 paket fındık
- 1 paket bebe püskeviti :smiley:
- isteğe göre domates, biber, soğan, sarımsak, yumurta

Süt tok tutması açısından iyi olur ama gaz yapma ihtimali yüksek bu yüzden laktozsuz süt tercih edilebilir.

Yine kendimi baz alarak söylüyorum; ben dağda çok fazla ihtiyaç gidermiyorum zira vücut zaten yakıyor. Küçük tuvalet için kamptan nisğeten uzak her yer uygundur. artık çiçek toplamak mı dersiniz taş toplamak mı dersiniz ne dersiniz deyin :smiley:
Güncel Bey Tşkler, listenizin bir kopyasını alıyorum :smiley: sütten vazgeçtim,onun yerine püskevit ile sıcak bişeyler idare eder diye düşünüyorum:smiley:

yeşim hanım benim giden yiyeceklerimin yarısı geri dönüyo en önemli olan sıvı alımı orda bi laf vardır sporla uğraşanlar için yemek isteğe bağlı içmek mecburi diye ;D

cidowsky' Alıntı:
yeşim hanım benim giden yiyeceklerimin yarısı geri dönüyo en önemli olan sıvı alımı orda bi laf vardır sporla uğraşanlar için yemek isteğe bağlı içmek mecburi diye ;D

Çok doğru söylemişler çiğdem hanım :smiley: ok dir bolca tang falan fişmanda alırız yanımıza :smiley: beni misafir edersiniz çadırınızda :smiley: di mi

Yeşim' Alıntı:
Çok doğru söylemişler çiğdem hanım :smiley: ok dir bolca tang falan fişmanda alırız yanımıza :smiley: beni misafir edersiniz çadırınızda :smiley: di mi

ayçanın gelip gelmeme durumuna göre bakarız ona söz vermiş olabilirim hatırlamıyorum. çok içmişim. ;D ama bi şekilde sığışırız. ;D merak etmeyin

cidowsky' Alıntı:
ayçanın gelip gelmeme durumuna göre bakarız ona söz vermiş olabilirim hatırlamıyorum. çok içmişim. ;D ama bi şekilde sığışırız. ;D merak etmeyin

ok dir, zaman var nede olsa konuşuruz ;)

Çadır konusunda sıkıntı yaşamayız arkadaşlar.Benim çadırımda boş

Teng karın doyurmaz.
Krabonhidrat'a yüklenin bol bol.
Çorba içlerine bile ince doğranmış patates dilimleri atmanız lazım.
:smiley:

COMPETUS' Alıntı:
Çadır konusunda sıkıntı yaşamayız arkadaşlar.Benim çadırımda boş
Murat Bey tşkler, Efe Bey e sorgudum soruyu sizede sorayım, sanırım kendisi müsait değil, emniyet kemeri hakkında, gerçekten ihtiyaç var mıdır? Biliyorsunuz listeye eklendi.

tamamdır murat müsaitmiş zaten ;D yani çadırı müsaitmiş. ;D

cidowsky' Alıntı:
tamamdır murat müsaitmiş zaten ;D yani çadırı müsaitmiş. ;D

yani öyle yada böyle sizi misafir edemem diyorsunuz çiğdem hanım :smiley: sizde dünden razıymışsınız

Yeşim' Alıntı:
Murat Bey tşkler, Efe Bey e sorgudum soruyu sizede sorayım, sanırım kendisi müsait değil, emniyet kemeri hakkında, gerçekten ihtiyaç var mıdır? Biliyorsunuz listeye eklendi.

Yeşim hanım,

faaliyetin genelinde emniyet kemerine ihtiyaç duyulmayacak ancak zirve öncesi nispeten daha zor bir geçiş olan hörgüç kaya altında kazma ile emniyet alınıp ipe girilmesi gerekebilir. o yüzden emniyet kemerine ihtiyaç olacaktır.

bildiğim kadarıyla kulüpte fazladan emniyet kemeri var. 1 tane ayarlanır Efe Bey'e söylerseniz.

Yeşim' Alıntı:

Sorunuzu Güncel arakadaşımız cevaplamış Yeşim hanım.Her ihtimale karşı (Kullanılacağını düşünmüyorum) e.kemeri almamızda fayda olacak.Dağdaki hava şartlarının her an değişeceğini göz önüne alarak hareket etmemiz daha doğru ve daha güvenli olacaktır.

Saygılarımla,

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri