Gezenbilir; Kayseri - Erciyes Tırmanış Etkinliği Duyurusu (24 - 26 Haziran 2011)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan EKARAIS Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 214
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,369
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Gezenbilir; Kayseri - Erciyes Tırmanış Etkinliği Duyurusu (24 - 26 Haziran 2011)

yokozuna' Alıntı:
merhaba
tırmanışın pratiği kadar teorisi de ilgimi çekiyor ve eğer sorularım sıkıntı vermiyorsa devam etmek istiyorum.
fiziksel olarak formda biri aklimize olmadan çok yükseklere çıkabilir mi(aynı gün çıkıp inmeyi kastediyorum.yüksekliğe bağlı sıkıntıların ortaya çıkması için ne kadar süre gerekir.
örneğin: deniz seviyesinde yaşayan biri,ağrı dağına aynı gün çıkıp inebilse,yükseklik sorunları
yaşayacak mıdır.bu sorun hemen mi ortaya çıkıyor,süratli davranarak hastalık belirtilerinden kaçmak mümkün müdür:smiley:)

Hızlı çıkılıp inilirse yüksekliğe bağlı rahatsızlıklar tamamen ortadan kalkmasa bile etkileri azalır. Ancak bu da bünyeye bağlıdır. Herkes için geçerli olmayabilir. Ağrı dağına bir günde çıkıp inmek için süre yeterli değil. Kaldı ki yüksek irtifa sınıfına giriyor (5165 mt). Dolayısıyla rahatsızlık yaşamak kaçınılmaz. 3000'lik bir dağda bu mümkün olabilir.

Etiketler
Ynt: Gezenbilir; Kayseri - Erciyes Tırmanış Etkinliği Duyurusu (24 - 26 Haziran 2011)

COMPETUS' Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar,

24-26 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirmeyi düşündüğümüz Erciyes programımız ile ilgili bir kaç bilgi vermek istiyorum.

Kayak merkezinden itibaren araç ile 1.istasyon'a kadar araç ile çıkış yapabiliyoruz.

1.istasyondan sonra karşımıza 2 alternatif çıkıyor (1) Kamp yüküyle 3 saatlik bir yürüyüşün ardından 2.900 mt kamp alanına varış.(2) Telesiyej'e kişi başı 14 tl vererek son istasyona gelip 1 saatlik kamp yüküyle 2.900 mt kamp alanına varış.İniş aynı şekilde olacaksa 14 tl daha vermemiz gerekecek.( Bu kararı Erciyes'te verebiliriz. )

Kamp alanımız 2.900 mt çoban'ini

Kamp alanımızda su mevcut olup sadece yürüyeceğimiz mesafede tüketeceğimiz suyu yanımıza alacağız.

Kullanacağımız rota sırt hattı olacaktır.

Kamp alanında kazma ve krampon kullanımı hakkında bilgi verilecektir.

Tırmanışa muhtemelen saat 04:00 gibi çıkarak saat 10:00 gibi'de zirve yapmayı umuyoruz.

Şu anki katılımcı sayımıza göre rehberlik ücreti olarak 50 tl ödeme yapacağız.Katılımcı sayısı yukarı çıkarsa bu ödeme düşecektir.

Kullanacağımız sırt rotası sarı çizgi ile çizilmiş olan rotadır.

Saygılarımla,
Murat ALBAYRAK

Bilgilendirme için teşekkürler Murat. Ben Nesrin Topkapı rotasını belirttiğim yer olarak bilyordum kusura bakmayın. Bu durumda yanlış bilgi olmaması açısından son fotoğrafı kaldırabilirseniz sevinirim. Ben yapamıyorum sanırım.

Sevgiler
Güncel Özak

EKARAIS' Alıntı:
Hızlı çıkılıp inilirse yüksekliğe bağlı rahatsızlıklar tamamen ortadan kalkmasa bile etkileri azalır. Ancak bu da bünyeye bağlıdır. Herkes için geçerli olmayabilir. Ağrı dağına bir günde çıkıp inmek için süre yeterli değil. Kaldı ki yüksek irtifa sınıfına giriyor (5165 mt). Dolayısıyla rahatsızlık yaşamak kaçınılmaz. 3000'lik bir dağda bu mümkün olabilir.

Ben de bir iki ekleme yapmak istiyorum;

genel olarak deniz seviyesinde yaşayan bünye için 3000 ve üzeri faaliyetlerde en basitinden baş ağrısı gibi ufak rahatsızlıklar görülmektedir. Ancak kısa aralıklarla bu yüksekliklere çıkıldığında bu tip rahatsızlıklar etkisi yitirmektedir. Diğer yandan hızdan kasıtın ne olduğunu da bilmek lazım. Bu faaliyet üzerinden konuşmak gerekirse; ortalama bir kişi (burada bahsettiğim standart bir yaşamı olan, düzenli olmasa da spor yapan, bir miktar yediklerine dikkat eden kişi) standart zirve yüküyle 4-6 saat arasında çıkabilir. Daha hızlı çıkabilen birisinin yılın en az 7-8 ayını dağda geçiriyor olması gerekmektedir.

Ağrı Dağı için konuşursak deniz seviyesinden çıkıp aynı gün 5000 küsür metreye çıkılması bana pek mümkün gözükmedi (yukarıda bahsettiğim standart kişi için) ama antremanlı bir kişi için zannedersem çok sorun olmayabilir. yapabilen varsa konuşmak lazım ama şunu da düşünmek lazım bugün 14 8000'lik tırmanışı yapan Tunç Fındık yılın neredeyse 9-10 ayını dağlarda geçiriyor o bile gittiği yüksek irtifalarda mutlaka aklimatizasyon çıkışını yapıyor.

Sevgiler

ilginize ve tatmin edici yanıtlarınıza çok teşekkürler.

merhaba
günübirlik gezilerde kullandığım 40 lt bir çantam ve yaklaşık 25-30 lt gibi bir çantam daha var.bu ikisi ile ana kampa kadar gelsem sonrasında
40 lt ile ziirve uygun olur mu.sizler nasıl bir çanta planlaması yapıyorsunuz genelde.mutlaka 70+ lt hacimli bir çanta gerekir mi.bu konuda tavsiyeleri olan var mı.

yokozuna' Alıntı:
merhaba
günübirlik gezilerde kullandığım 40 lt bir çantam ve yaklaşık 25-30 lt gibi bir çantam daha var.bu ikisi ile ana kampa kadar gelsem sonrasında
40 lt ile ziirve uygun olur mu.sizler nasıl bir çanta planlaması yapıyorsunuz genelde.mutlaka 70+ lt hacimli bir çanta gerekir mi.bu konuda tavsiyeleri olan var mı.

Merhaba sayın Yokozuna,
Teorik olarak pek sorun yok ama pratikte bazı sorunlar yaşayabilirsiniz. Yükü tam dağıtamayabilirsiniz. Yürürken -öyle sanıyorum ki- baton kullanacağınız için ellerinizin boş kalması gerekecektir bu da demek oluyor ki bir çantayı sırtınıza diğerini de önünüze asmanız gerekecektir. Denge sorunu yaşayabilirsiniz.

Ayrıca her ne kadar haziran sonunda gidilecek olsa da dağ havası başka olur ve yanınıza olası üşümeye karşı biraz daha kalın birşeyler almanız gerekecektir. Dolayısıyla 40lt çanta çok efektif olmayacaktır.

24 ünde yani cuma günü ne zaman yola çıkılacak acaba? Ankara'dayım, malzeme ekisiğim var, tamamlarsam katılabilirim, adımı henüz eklemiyorum o yüzden.

Etkinlik süresi olarak başlangıçta 3 gün öngörmüştük. Fakat şimdi 2 günde yapabileceğimizi düşünüyoruz. Buna göre hareket planımız aşağıdaki gibi olacaktır.

25 Haziran C.tesi

11h00 - 11h30 arasında Erciyes kayak merkezinde buluşma.
11h30 - 14h30 Kamp yerine yürüyüş ve dinlenme

26 Haziran Pazar

03h00 tırmanışa başlama
15h00 kamp yerine dönüş
16h00 kampı toplayıp geri dönüş

Ben İstanbul'dan Cuma akşamı 22h00 civarında kendi aracımla hareket edeceğim.

Kamp yerine yürüyüş 1. telesiyej çalışırsa 1 saat civarında sürebilir. Araçla da 2. telesiyej başlangıcına gidiliyormuş.

Yine de herkesin kamp yüküyle 1-2 saat yürüyecekmiş gibi derli toplu ve mümkün olan en az eşyalı gelmesi iyi olur. Unutmayın sadece 1 gece kalacağız. Dağda sadece 3 öğün yemek yiyeceğiz.

merhaba
ceplerimizi özelden birbirimize iletsek nasıl olur.bir de son malzeme kontrolları yapılacak demiştiniz.
kask,krampon kazma ocak ve çadır konularını netleştirebilir miyiz.bunlar konusunda yardım alabilir miyiz.
yoksa biz halledelim mi. teşekkürler.

Liste çok geride kalmış. Buraya taşıyım dedim.

ADI MALZEME EKSİĞİ
1) Efe Karaismailoğlu --- yok
2) Murat Albayrak -------- yok
3) Çiğdem Avcı
4) Ertürk AŞAR
5) Güncel Özak ----------- yok
6) Ayça Yıldırım
7) Sedat DAL
8 ) Ayşegül KUTUN

Buna göre 8 kişiyiz. 4 ya da 5 çadırla kampı yaparız gibi görünüyor. Çadırlarda genelde 2 kişi kalıyoruz. Dolayısıyla çadırı ocağı olmayan arkadaşlar dert etmesin. 3K (kask-kazma-krampon) derneğin 5 takım malzemesini ihtiyacı olanlar için getireceğim. Lütfen listede adınızın karşısına 3K, çadır, ocak, uyku tulumu (0 derece), mat, vb... eksiğinizi yazın.

Liste çok geride kalmış. Buraya taşıyım dedim.

ADI MALZEME EKSİĞİ
3) Çiğdem Avcı
4) Ertürk AŞAR--------------- krampon
6) Ayça Yıldırım
7) Sedat DAL
8 ) Ayşegül KUTUN

Malzeme listemize emniyet kemeri de ekliyoruz.

ADI MALZEME EKSİĞİ
3) Çiğdem Avcı----------------2K (Kazma, Krampon)
4) Ertürk AŞAR--------------- krampon
6) Ayça Yıldırım
7) Sedat DAL
8 ) Ayşegül KUTUN

ayça gelecekmi efe ai haberin varmı bi ara belli değil demişti. ona göre çadırı getirmeyip boş birinizin yanına kıvrılabilirim :D

Çadırı olmayanlar varmiş Çiğdem.
Çadırını mutlaka at çantaya. Yanına birini verir Efe ağebey.
Oskar mesela.
Koyun koyuna yatarsınız.
Çadıra sığmazsanız seni bagaja gönderebilirler ama.
:smiley:

Malum Oskar gelirken bagajda idi. Tek düze hayat can sıkar. Oskar'a ve sana değişiklik olur biraz.

cidowsky' Alıntı:
ayça gelecekmi efe ai haberin varmı bi ara belli değil demişti. ona göre çadırı getirmeyip boş birinizin yanına kıvrılabilirim :D

Valla bilmiyorum Çiğdem. Listede adı var. Eğer gelmezse sen çadırla gel. Ayşegülle kalırsınız.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,817
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
ALISH

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri