Gezenbilir; Kayseri - Erciyes Tırmanış Etkinliği Duyurusu (24 - 26 Haziran 2011)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan EKARAIS Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 214
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,390
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Gezenbilir; Kayseri - Erciyes Tırmanış Etkinliği Duyurusu (24 - 26 Haziran 2011)

Yeşim' Alıntı:
sizlerle yolculuk yapmak isterim fakat oskar mı, köpek mi diyorum:( ya ben bu aralar alışmaya çalışıyorum kendilerine, kötü bir anım var da
çiğdem hanım siz napcaksınız? Bu arada kondüsyon için tebrik ederim sıkı çalışıyormuşsunuz.

Oskar bu. Önünden kedi geçiyor. Kılını kıpırdatmıyor. Pek çekinilecek bir şey değil yani. ;) Zaten ısırmasını da bilmiyor. İşi gücü çimende yuvarlanmak. Bkz şekil2

oskar.jpg

oskar2.jpg

Etiketler
Ynt: Gezenbilir; Kayseri - Erciyes Tırmanış Etkinliği Duyurusu (24 - 26 Haziran 2011)

EKARAIS' Alıntı:
Oskar bu. Önünden kedi geçiyor. Kılını kıpırdatmıyor. Pek çekinilecek bir şey değil yani. ;) Zaten ısırmasını da bilmiyor. İşi gücü çimende yuvarlanmak. Bkz şekil2
Aslında ben korkumu yenmek için kışın köpekleri besledim tabii annemle :smiley: çalışmalarım var yani
Oskar da çok tatlıymış sanırım sevdim :smiley: Bagajda gelecek demiştiniz di mi :smiley: :smiley:

Yeşim' Alıntı:
Aslında ben korkumu yenmek için kışın köpekleri besledim tabii annemle :smiley: çalışmalarım var yani
Oskar da çok tatlıymış sanırım sevdim :smiley: Bagajda gelecek demiştiniz di mi :smiley: :smiley:

Evet, bagajda geliyor.

EKARAIS' Alıntı:
Evet, bagajda geliyor.

o zaman sizden haber bekliyoruz :smiley: birde murat bey (albayrak) ile de konuşmuştuk bir kaç eksiğim var, eger pazar günkü bit pazarından çadır alamazsam eksiklerim konusunda bana yol gösterirseniz sevinirim.

Yeşim' Alıntı:
o zaman sizden haber bekliyoruz :smiley: birde murat bey (albayrak) ile de konuşmuştuk bir kaç eksiğim var, eger pazar günkü bit pazarından çadır alamazsam eksiklerim konusunda bana yol gösterirseniz sevinirim.

Bit pazarında görüşmek üzere

EKARAIS' Alıntı:
Bit pazarında görüşmek üzere
görüşmek üzere belki oskar lada tanışırım :smiley:

merhaba arkadaşlar
yazışmaları izliyorum.aklıma şunlar geldi ve sizinle paylaşmak istedim.
toplam mesafenin 7-8 km olduğu görülüyor.acaba yükseklik konusunda sorun yaşamayan
biri ana kamp yapmadan direk zirve yapıp inebilir mi.veya yükseklik sorunu bu tür ani çıkışlarda
da etkili olur mu.veya daha açık bir söyleyişle 3-4 saatte çıkılan zirve ve devamında iniş yapılırsa
aklimatize olmadan da tırmanış yapılabilir mi.(zirveye kaç saatte çıkılabileceğini bilmiyorum
bu tip çıkışlarda saatte kaç km yol alınabilir, bu konuda bir standart var mı.)teşekkürler

yokozuna' Alıntı:
merhaba arkadaşlar
yazışmaları izliyorum.aklıma şunlar geldi ve sizinle paylaşmak istedim.
toplam mesafenin 7-8 km olduğu görülüyor.acaba yükseklik konusunda sorun yaşamayan
biri ana kamp yapmadan direk zirve yapıp inebilir mi.veya yükseklik sorunu bu tür ani çıkışlarda
da etkili olur mu.veya daha açık bir söyleyişle 3-4 saatte çıkılan zirve ve devamında iniş yapılırsa
aklimatize olmadan da tırmanış yapılabilir mi.(zirveye kaç saatte çıkılabileceğini bilmiyorum
bu tip çıkışlarda saatte kaç km yol alınabilir, bu konuda bir standart var mı.)teşekkürler

Sevgili Yokozuna, dağ tırmanışında yürünen mesafeden ziyade kazanılan irtifa, zemin durumu, hava şartları, ekip performansı gibi unsurlar önem kazanıyor. Biz saatte kaç km yol alıyoruz diye değil, kaç metre yükseliyoruz diye bakıyoruz. İlk saatlerde eğim azken saatte 200 metre civarında irtifa kazanıyoruz. Eğim arttıkça kışın karda iz açmaktan, zik-zak çizmekten (30 derecenin üstündeki eğimlerde çıkışı kolaylaştırmak ve eğimi azaltmak için zik-zak çizerek yürüyoruz), yazın çarşakta (kayalık dağların kayalarının hava şartlarından dolayı kırılarak aşağılara yuvarlanması, ufalanarak dağ yamaçlarında birikmesiyle oluşan kaygan zemin, karayolundaki mıcır gibi yani) patinaj çekmekten (2 ileri 1 geri) ve de yorgunluktan dolayı hız 100 metrenin de altına düşebilir. Bazen karşıdan ya da yandan esen sert rüzgar hızımızı düşürebilir (60-70 km ve üstü).

Erciyeste kayak merkezi 2200 metre. Zirve 3917 metre. Dolayısıyla 1700 metre civarında bir yükselme sözkonusu. Gençler bir koşu çıkıp iniyorlar. Ama ben kendimden örnek verirsem (yaş 49, antrenman durumu ortanın altında :p) bir günde ençok 1500 metre çıkıp indim ve toplam 11 saat sürdü.

Bu kadar zorlanınca insan bazen kendi kendine düşünüyor. Öyleyse derdin ne kardeşim? Amaç spor yapmaksa git deniz kıyısında yürü, ormanda yürü. Dağda ne yeşil var, ne de mavi. Her yer taş. Üstüne üstlük 50-60 derece eğimden aşağı bakınca bir boşluk hissi oluşuyor ki aman allahım. İşte o an hafif bir titreme oluyor dizlerde. Ne işin var dağın taşın tepesinde diyorsun kendine. Neyse o anları aşıp devam etmek lazım. Zirveye varınca niye oraya geldiğini hatırlıyorsun. O ana kadar bir tarafında dağın yamacı vardı. Artık her taraf senin altında. :smiley: 360 derece ufuk. Bir de hava güzelse belki 300 km çapında bir manzaran var. 8) Bunun tarifi pek mümkün değil... Off... 15 gün daha var...

Not 1: Dağda yürünen 10 km sarfedilen efor açısından düz yolda belki 40 km'ye denk gelir.

Not 2: 3000'lik dağlara çıkarken, 2000 metrelerde zaten bir gece yattığımız için yüsekliğe uyum sorun olmuyor.

Selamlar,

Başarılar arkadaşlar.
Nesrin Topkapı rotasında daha erken saatte başlamayı unutmayın.
Mesafe daha uzun sürüyor görüntülere bakınca.

Süt Dondurandan çıkacaksınız sanıyordum ben. Bu rotaları hiç kullanmadığım için ayrıntı veremiyorum.

Sevgili Efe
hakikaten aklımda olan birçok şeye değinmişsin.Ben de o gençlerin yaptığı şeyi kasdetmiştim,yani kampsız çıkıp inmeyi.demek formda gençler bunu yapabiliyor.Çok açıklayıcı oldu,teşekkürler.

erturk77' Alıntı:
arkadaşlar google earth ten tahmini mesafeleri yazmaya çalıştım... Bilgili ve ilgili ;D arkadaşlar üzerinde düzeltme yaparsa sevinirim...

Selamlar,

sırt hattı daha düz gözükse de daha uzun bir rota demek bu daha daha fazla yorgunluk vb. demek. Şeytan rotası ya da nesrin topkapı rotasına girersek daha kısa zamanda zirveye varırız gibime geliyor. Bu durumda kamp'ı daha da ileri atabiliriz böylece daha az mesafe kat etmiş oluruz. Nesrin topkapı ya da şeytan rotaları aşağı yukarı hasan'ın ilk çıkmayı planladığımız (adını unuttum) rotası gibi ama onun kadar dik değil. Yukarı çıkıp büyük hörgüç kayanın dibinden (özellikle kışın çığ riski olmasından dolayı) geçip zirveye daha kısa sürede varabiliriz diye düşünüyorum.

Diğer yandan telefirkten sonra daha az mesafe yürüyüp kampımızı aşağı yukarı sırt hattının başlangıcına atarsak daha enerjik olup ertesi gün daha dinç olabiliriz ama başta da belirttiğim gibi bu bize ekstradan zaman mal olur. yine de hep birlikte karar verebiliriz tabii ki. Hazırlayabilirsem elimdeki gps verileriyle bahsettiğim rotayı gönderirim.

Sevgiler.

TezzMertek' Alıntı:
Başarılar arkadaşlar.
Nesrin Topkapı rotasında daha erken saatte başlamayı unutmayın.
Mesafe daha uzun sürüyor görüntülere bakınca.

Süt Dondurandan çıkacaksınız sanıyordum ben. Bu rotaları hiç kullanmadığım için ayrıntı veremiyorum.

Murat teşekkürler.

Ertürk'ün yaptığı kadar itnalı olmadı ama fikir verir en azından :smiley:)))

Bu arada çok sıcak :((((

Merhaba Arkadaşlar,

24-26 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirmeyi düşündüğümüz Erciyes programımız ile ilgili bir kaç bilgi vermek istiyorum.

Kayak merkezinden itibaren araç ile 1.istasyon'a kadar araç ile çıkış yapabiliyoruz.

1.istasyondan sonra karşımıza 2 alternatif çıkıyor (1) Kamp yüküyle 3 saatlik bir yürüyüşün ardından 2.900 mt kamp alanına varış.(2) Telesiyej'e kişi başı 14 tl vererek son istasyona gelip 1 saatlik kamp yüküyle 2.900 mt kamp alanına varış.İniş aynı şekilde olacaksa 14 tl daha vermemiz gerekecek.( Bu kararı Erciyes'te verebiliriz. )

Kamp alanımız 2.900 mt çoban'ini

Kamp alanımızda su mevcut olup sadece yürüyeceğimiz mesafede tüketeceğimiz suyu yanımıza alacağız.

Kullanacağımız rota sırt hattı olacaktır.

Kamp alanında kazma ve krampon kullanımı hakkında bilgi verilecektir.

Tırmanışa muhtemelen saat 04:00 gibi çıkarak saat 10:00 gibi'de zirve yapmayı umuyoruz.

Şu anki katılımcı sayımıza göre rehberlik ücreti olarak 50 tl ödeme yapacağız.Katılımcı sayısı yukarı çıkarsa bu ödeme düşecektir.

Kullanacağımız sırt rotası sarı çizgi ile çizilmiş olan rotadır.

Saygılarımla,
Murat ALBAYRAK

erciyes%20rota%2002.jpg

merhaba
tırmanışın pratiği kadar teorisi de ilgimi çekiyor ve eğer sorularım sıkıntı vermiyorsa devam etmek istiyorum.
fiziksel olarak formda biri aklimize olmadan çok yükseklere çıkabilir mi(aynı gün çıkıp inmeyi kastediyorum.yüksekliğe bağlı sıkıntıların ortaya çıkması için ne kadar süre gerekir.
örneğin: deniz seviyesinde yaşayan biri,ağrı dağına aynı gün çıkıp inebilse,yükseklik sorunları
yaşayacak mıdır.bu sorun hemen mi ortaya çıkıyor,süratli davranarak hastalık belirtilerinden kaçmak mümkün müdür:smiley:)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri