Ynt: Gezenbilir İzmir Grubu Karagöl Off-Road Gezisi ve Piknik (21-22 Mart 2009)
Merhaba,
Yeni üyeyim, Karagöl yoluyla ilgili bir soru sormak istiyorum. Geçende Google Earth'te gezinirken Karagöl'e İzmir-Manisa yolundan girilerek gidilebildiğini gördüm. Google Maps'ten de haritayı çıkartıp Karagöl'e gitme niyetiyle yola çıktım. İzmir-Manisa yolunda Sabuncubeli'ne gelmeden sola Sarnıçköy'e girdim, haritaya bakarak buradan devam edip çakıl fabrikasının içinden geçip sağa doğru ayrılan taşlık yola girerek ilerledim. Haritada bu yolu oldukça geniş gösteriyordu, sanki Yamanlar-Karagöl yolu gibi, ama yol tamamen taşlık çıktı. Neyse 5-10 dakika daha gittim tırmandım bir miktar ama gittikçe bozuldu yol, iyice taşlık kayalık olmaya başladı, yanımda da başka araç olmayınca lastik patlar araba bozulur kalırız buralarda gelen giden de yok diye vazgeçtim döndüm geri. Eve gelince Google Earth'ten baktım, çıktığım yer Karagöl'e kuş uçuşu 1.7km mi ne, baya yaklaşmışım aslında ama yol biraz kuzeyden dolanıyor, 5km falan kalmış yol mesafesi olarak. Rakıma baktım Karagöl'le aynı rakıma kadar çıkmış, yolun devamı yokuş değilmiş yani ama o sırada iyice bozduğu için dönmüştüm artık. Neyse, sormak istediğim, siz muhtemelen biliyorsunuzdur bu yolu. Hatta bu konu başlığındaki Google Earth haritasından alınmış gezi rotanızın karşı tarafı, Manisa tarafı oluyor yani benim geldiğim yol. Bu yolda ben vazgeçmeseydim devam etseydim yolun devamı müsade eder miydi bana, sizin gezi yaptığınız bu rotanın zorluğu nasıldı, bir fikir verebilir misiniz? Duruma göre uygun bir günde tekrar şansımı deneyeceğim. Bu arada 4 çeker değil benim aracım, önden çekişli Nissan Qashqai.
Teşekkürler.