Gezenbilir İlkbahar Buluşmamız Ardından; İznik (6 - 7 Nisan 2013)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan supergezgin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 167
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,402
Ynt: Gezenbilir İlkbahar Buluşmamız Ardından; İznik (6 - 7 Nisan 2013)

Yeni karavanı ile Turan beyler dört çekeri ile Kenan ve Sami bey usta karavancı Ferhatı sanırım sorguya almışlar) ;)Baynların mangal keyfi.İlhan beyin bir yudum ayran bir yudum bira demesi gecede hoş anlar yaşattı.Eşi ile gecemize katılan rehber arkadaşımıza da teşekkür ederim.Bir tarafta da Maltepe grubu Levent,in(buraldi)kulakarını çınlatıyordu.

DSCN9154.JPG

DSCN9180.JPG

DSCN9168.JPG

DSCN9163.JPG

DSCN9159.JPG

Etiketler

Bu toplantıda Kayseriden aramıza katılan kendi tabiri ile karavansız karavancı Tugay Tunay çiftine ve tüm dostları tanımaktan çok mutlu olduk.(eski dostlarıda isim isim yazmadığımız için özür dileriz)
Aysel & Ahmet ÖZEK çifti.

DSCN9029.JPG

DSCN9030.JPG

DSCN9144.JPG

DSCN9157.JPG

İlkbaharı buluşarak karşılamak, İznik gezisi akşam sohbetleri kızlarımızın neşesi bizim hasretlerimiz hepsi harmanlandı ve nefis bir hafta sonu yaşamamıza sebep oldu emeği geçen herkese candan teşekkürler

egeli' Alıntı:
Bizi de mutlu eden maazeretiniz kabul olundu... Sağlıkla, analı-babalı büyütün, mazeretinizi (!) ;) :p
Selam ve sevgiler....

amin inşaallah, görüşmek üzere çok selam

buralpdi' Alıntı:
katılamadık mazeretimiz vardı :D
çok güzel bir kamp olmuş,
40 gün sonra inşaallah aranıza katılmaya başlarız :smiley:
herkese bol selam

Levent arkadaşım tebrikler, Allah analı babalı, sağlıkla büyütsün.

*Gözümüzü, gönlümüzü fotoğraflarıyla şenlendiren tüm arkadaşlara çok teşekkürler; İznik, çok güzeldir!... :smiley:

*
fsirin' Alıntı:
Pazar gecesi geldiğimiz yoldan geriye döndük.

Karavancı/gezgin, gittiği yoldan dönmez ama.... :D Bir olasılık, çok sevdiniz ve gelirken tadını çıkartamadınız.... :smiley:

Bu yolu merak ettim; yöreyi az çok bilirim de... ;)

*quote author=eralpserper link=topic=95771.msg1249229#msg1249229 date=1365576394]
Merhabalar,
Beş ay önce kaybettiğim eşim Gülser Serper’in bir teorisi vardı. “ Senin Türkiyen ne kadar?” İşin özü şu: Duvara bir Türkiye karayolları haritası yapıştırılacak, üzerine de bir aydınger veya yağlı kağıt yapıştırılacak. Sonra geçtiğimiz yollar bu harita üzerinden çizilerek işaretlenecek. İşaretlenen yollar ne kadarsa senin Türkiyen o kadar.
Çocukluk yıllarımdan beri defalarca geldiğim İznik’e Yenişehir , Sölöz, Orhangazi, Mekece, Karamürsel yönlerinden gelmiştim. Her yoldan geldiğimi, gelmediğim başka yol kalmadığını sanıyordum. Niyetim Topçular’dan Karamürsel, oradan da dağı aşıp gündüz gözüyle İznik’e ulaşmaktı. Ama Altınova’da trafik ışıklarında durunca, yolun sağında “ İZNİK 55” yazan küçücük bir tabela gördüm ve yeşil ışığın yanmasıyla birlikte bir refleks olarak o yola yöneldim. Tabela ne kadar küçük ve mütevazı ise yol o kadar bozuk, doğa da o kadar güzeldir.
Daha İlk köye ulaşmadan kendimize kocaman bir “ aferin” verdik. Bir dere boyunca vadiyi izleyerek kıvrım kıvrım giden yol bize enteresan sürprizler hazırlamıştı. Bahçeler boyunca devam eden ve çiçekten görünmeyen kiraz ağaçları bas bas bağırıyordu “ bahar geldi gül açıldı dağlara neşe saçıldı…” Bizim biran önce dağı aşıp İznik’e ulaşma gayretimiz kadar, dere de azimle denize ulaşabilmek için ters yönde çağlıyordu. Bu birlikteliğimiz uzun bir süre sarmaş dolaş devam etti. Sonra biz dereyi terk ederek tepelere tırmandık. BU kez muhteşem bir menderes manzarası ile dere bize nazire yapıyordu. İyice durgunlaşan derenin akışı yavaşlamış adeta bir daire çizerek bizi selamlıyordu. Yine bir köy geçiyorduk ki insanı hayrete düşürecek kadar büyük ve “ Hayrola, Mimar Sinan burada bir köprüsünü unutmuş” dedirtecek kadar alakasız bir yerde güzel bir taş köprü. Gün kavuşmadan gölü görelim diye üç beş fotoğraf çekip yine yola revan oluyoruz. Köyün adını, köprüyü kim yapmış, ne zaman yapmış bilmeden öğrenmeden ayıbımızla başbaşa ayrılıyoruz köyden.
Biraz sonra güneşin parlaklığı gitmiş, ışıkları sarıdan kızıla dönerken tepeyi aşıyoruz ve Merhaba İznik Gölü. Doğanın güzelliklerini tamamlayan düzgün geometrili zeytinliklerin arasından merhaba Boyalıca…
İşte Türkiyemiz biraz daha genişledi. Hiç bilmediğimiz 55 Km.lik Altınova-İznik yolunu haritamıza işaretledik.
Artık aramızda olmasa da Yüce Gönül aydınlık yüreği ile yine bize ışık tutuyordu.
“Senin Türkiyen ne kadar???”
[/quote]

Öncelikle başınız sağolsun; klasik bir söylem ama sözün bittiği yer... :(

Bir coğrafyacı olarak anlatımınıza bayıldım. “ Senin Türkiyen ne kadar?”, çok güzel bir söz, tuttum; rahmetlinin bu sözünü siz yerine getiriyorsunuz, ne güzel!.... ;)

Kullandığınız yol, Karamürsel-Boyalıca yolu ile yaklaşık ortalarında birleşiyor olmalı. Ben de sizin gibi, Sölöz, Yenişehir, Mekece, Orhangazi/Boyalıca ve Karamürsel/Boyalıca üzerinden İznik'e ulaştım şimdiye değin ama Altınova/Boyalıca yolundan gitmedim hiç. Bilgi/deneyim için teşekkür ederim. :smiley:

Ekli dosyalar

• kalkış_Altınova, Türkiye varÄÂ
    kalkış_Altınova, Türkiye varÄÂ
    221.3 KB · Görüntüleme: 200

erdenbay' Alıntı:
Levent arkadaşım tebrikler, Allah analı babalı, sağlıkla büyütsün.

Erden ağbi çok teşekkürler, görüşmek üzere çok selam

Levent bey sizin gözünüz aydın olsun, yiğidonunda yarınları özğür olsun kardeşim.

Cavit abi asıl biz teşekkür ederiz.

Tüm Ablalarımıza , Abilerimize , Dostlara , Kardeşlere ilgilerinden dolayı cooook cooook TEŞEKKÜRLLER.

Sonsuz sevgi ve saygılarımızla Tunay & Tugay

Sn racoed ( Üzgünüm adınızı bilmediğim icin )
Evet üstadım sucuk konusunda Sn mayıstosböceğine karşı rakip ve iddalıyız,Üstelik her saha ( Taş tava, teflon tava , ızgara, bakır tava ) Farketmez dahası havada karada sucukları savaştırmaya hazırım ilgililere duyrulur sevgi ve saygılarımızla.

5 yıldır gezenbilir üyesi olmamıza rağmen ilk kez bu güzel camianın üyeleri ile tanışma fırsatı bulduk.
Öncelikle bize bu fırsatı sağlayan Levent Beye ,daha kampa gelir gelmez bizi bütün sıcaklıklarıyla karşılayan İlhan Bey eşi Firdevs Hanıma, Ali Bey ve eşine çok teşekkür ederiz. Harika gezi anıları okuduğumuz Nermin Hanım ve eşi Ferhat Bey ile tanışmak bizi mutlu etti. Çok yönlü Erden abi ve eşi Serap Abla ile sohbet etmek çok güzeldi. Kızımız Irmak yeni arkadaşları Ayça, İlkay ve Betül ile çok mutlu oldu. İçtenliğiniz ve gösterdiğiniz sıcak ilgi için herkese gönülden teşekkür ederiz.

bir kaç fotograf da bizden,

IMG_7501.jpg

IMG_7507.jpg

IMG_7523.jpg

TUGAY58' Alıntı:
Levent bey sizin gözünüz aydın olsun, yiğidonunda yarınları özğür olsun kardeşim.

Sonsuz sevgi ve saygılarımızla Tunay & Tugay

çok teşekkürler, çok selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR