Gezenbilir İlkbahar Buluşmamız Ardından; İznik (6 - 7 Nisan 2013)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan supergezgin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 167
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,397
Ynt: Gezenbilir İlkbahar Buluşmamız Ardından; İznik (6 - 7 Nisan 2013)

Geçmiş olsun Levent. Offroad macerası eklenince, 3 saatlik yol, olmuş 8 saat. :-\
Ancak, geçtiğin rota güzel bir rotaya benziyor, güzel bir havada denemek lazım. :smiley:
Sanırım, İznik gezisi eralpserper'in denediği Altınova-İznik rotası ile birlikte 3 yeni rotanın denendiği bir gezi oldu. :smiley:

Etiketler

*
fsirin' Alıntı:
Cavid Hocam, yaklaşık 12km'si toprak yoldan oluşan bir rota izlemiş olduk. Gidişte gece olduğu için çevreyi hiç görememiştik dönüşte yine aynı yolu kullanında hem zirvede sularımızı doldurduk hem de manzaraya baktık. Genel olarak iyi denilebilecek bir yol birkaç yerde çamur geçişi vardı sadece. Bundan sonra da yağışlı havalar dışında tercih ettiğim bir yol olacaktır sanırım. :smiley:

Karamürsel - Boyalıca geçişine göre de yaklaşık 20km daha kısa. ;)

Karamürsel-Boyalıca yoluna göre çok daha yeşille içiçe... ;)

*
güngör' Alıntı:
Dönüş yolum için Elbeyli Gölcük olarak belirledikten sonra kıvrım kıvrım dolanarak tepelere ulaştığımda İznik gölüne son kez
bakıp evini bizler gibi sırtında taşıyan dostlarıda kenarda uygun alana bırakarak devam ettim.

Yolun 13. km sinde ilginç bir cami gördüm, mermerden yapılmış minare ve şerefesi yanında oturma yeri ve mermer masası ilginç
bir o kadarda güzeldi. Şehit anıtı olabilirmi diye bakındım ancak değil, neden yapıldı bilemem ancak minaresine hayranlığımı ifade
etmeden geçemedim.

15. km sonra İnci Madenciliğe ait olduğunu okuduğum hafriyat tırları yolu perişan etmişler ve yağmur ile birlikte hafif offroad yaparak 27. km ye geldiğimde Hacıosman köyü çıkışında rampa ve sola sert viraj mıcır ile tamir edilmiş lakin aracı yürütmek mümkün değil.

Köylülerden aldığım alternatif rotaya girdiğimde yol toprak ve gevşek zemin nedeniyle geri dönüp köyde traktör aramaya koyuldum.

Köy halkı seferber oldular tarlalardan birbirlerini aradılar ve evinde olan Reşit arkadaşıma ulaşıldı,yağmur çamur demeden beni
peşine takıp mıcırlı yolu aştık ancak Anadolu insanının yüreğine bakın 3 km ilede kötü bir geçiş yapacaksın kalırsan beni ara diyen
Reşit 3 kezde beni arayıp durumumu sordu. İrşadiye istikametine devam ederek 25 km nin büyük kısmını tamamen çamur ve
bozuk yolda devam ederek Gölcük merkeze indim.

Geçmiş olsun.. :(
Yeni bir geçek kayda alındı. :smiley:

Cavid Sezen

Ah syncro ah demişsindir,geçmiş olsun Levent.

güngör' Alıntı:
Pazartesi günü saat 13. de başladığım dönüş yolculuğum gece 21.00 de İstanbulda sonlandı.
,

:D , İznik yolu sürprizlere açık bir yol.

fsirin' Alıntı:
Gökhan, senin 2 sene önceki rotan hangisiydi?

Karamürsel den Yalakdere üzerinden Boyalı yolun da, zirzop bizi Yalakdere den fulacık yoluna sokmuştu,

Fulacık- Yörükler arasında kalmıştık.

toffy' Alıntı:
Karamürsel den Yalakdere üzerinden Boyalı yolun da, zirzop bizi Yalakdere den fulacık yoluna sokmuştu,

Fulacık- Yörükler arasında kalmıştık.
;D
Zirzop da kendine göre kestirme yapmış. Bizim Zeynep'de hep böyle yapıyor ama sözünü pek dinlemiyorum.
Bu gezide de Gölcük'ten kestirme çizmiş önce aldırmayıp girmemiştim sonra trafik tıkanınca geri dönüp navigasyonun sözünü dinledim. Çizdiği rotada toprak kesimler olduğu için yağışlı havalarda kesin sorun çıkartır. ::smiley:

Teşekkür ederim arkadaşlar,

Çöl kartalı gitar çalamadığımdan ve köye ulaşmak için 2km yol yürürken sevimli mini mini çoban köpekleri ile dostluğumuzu
makinamı yanıma almadığımdan belgeleyemiyorum.
Bu karavanıma vinç almam şart oldu, en kısa zamanda vinçli karavanımla yollarda olmayı planlıyorum. Selamlar

levent bey ve tüm katılımcılara teşekkürler çok iyiydi.yalova ve civarına gelenlerle görüşmek isterim.herkese selamlar...

İznik İlkbahar Buluşmamızın ardından....

[youtube]http://youtu.be/YrG6nkBpl8o[/youtube]

Sevgili Erden ağabey ellerine ayaklarına diline sağlık bizlere bir defa daha İznik anılarını yaşattınız. Çok teşekkür ederim.

Selamlar Saygılar

Turan YÜCEL.

Erden bey tüm dostları bazılarını kendiı sesleri ve sizin anlatımınızla görebilmek daha ayrı bir zevk.Ellerine ve diline sağlık.

Erden bey çok güzel bir bilgilendirme olmuş, teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR