Gezenbilir Bolu Aladağ Gölü Kış Kampı Duyurusu (23 - 24 Ocak 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan EKARAIS Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 475
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 73,535
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Gezenbilir Bolu Aladağ Gölü Kış Kampı Duyurusu (23 - 24 Ocak 2010)

konuyu rahat takip açısından işaret koyuyorum ;)

Etiketler

hsbasar' Alıntı:
konuyu rahat takip açısından işaret koyuyorum ;)

konuyu rahat takip açısından işaret koymak ne anlama geldiğini çözemedim !!!!

MKG' Alıntı:
konuyu rahat takip açısından işaret koymak ne anlama geldiğini çözemedim !!!!

Mustafa bey ben konuları atılan son mesajlara göre takip ediyorum.
Eğer o konuya bende yazmışsam takip etmek çok kolay oluyor, sağ üst köşedeki sizin mesajlarınıza .... yeni cevap yazıldıyı tıklıyorum.
Eminim çok güzel bir gezi yapacaksınız, detayları kaçırmak istemedim.

Selamlar
Sedat

Sedat bey birlikte gideriz :smiley: bu keyfi doya, doya yaşarız :smiley:

sizler buraya kadar geliyorsunuz ama maalesef aynı tarihlerde antalyadaki faaliyete katılıcam keşke tarihleri çakışmasaydı

MKG' Alıntı:
Sedat bey birlikte gideriz :smiley: bu keyfi doya, doya yaşarız :smiley:

Ben bu geziyi çok geç farkettim, öncesinde de Antalya'ya gidecek arkadaşlarla konuşmuştum. Ancak Türkiyeye dönüş tarihim 23 Ocak olarak kesinleşti bugün.
Bu nedenle o geziyede katılamayacağım. Sizler doya doya yaşayın bu seferlik, kısmetse sonraki gezilerde beraber yaşarız.

Ne o Murat, h-sonu hamsi yapacaktık hani?
Hadi gidiyoruz diye aradığımızda Bolu'dan bildirir buluyoruz seni.

COMPETUS' Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar,

Efe bey'le yaptığımız keşif gezisi kazasız belasız sonlanmıştır.16:00'da Bolu'dan ayrıldık.Ayrıntıları ve fotoları Efe bey bu akşam yetiştirmeye çalışacak.

Saygılarımla,
Murat ALBAYRAK

schweps' Alıntı:
Ne o Murat, h-sonu hamsi yapacaktık hani?
Hadi gidiyoruz diye aradığımızda Bolu'dan bildirir buluyoruz seni.

Merhaba Şenol Hocam,

Hamsi'li off road gezisini çok istemiştim.Hatta Adnan abiye'de bu haftaya proğram yapmasını da söylemiştim ama şu bir türlü netleştiremediğimiz kış kampı yeri için keşif gezisine çıktık.Aslında erken gelme proğramı vardı ama kamp yeri tırmanış duvarı keşfi derken geç kaldık.Hele şu hansinin kulağına bir kar suyu kaçsın bir proğram daha yaparız.

Günaydın,

Dün akşam yağmurdan ıslanan malzemelerle uğraştığımdan resimleri yükleyemedim. Ancak şimdi yapabiliyorum.

Aylar sonra doğanın kucağında çok güzel bir gece geçirdik. Hava genelde kapalı ve hafif yağışlıydı. Fakat 5 yıldızlı kamp yapmamızı engellemedi. Hatta bir kara bulutlar sıyrılıp ay ve yıldızlar kendini gösterdi. İşte resimlerimiz:

Ben oğlumla 16h30 civarında kamp yerine vardık. Hemen çardağımızı, masa ve sandalyeleri ve de çadırımızı kurarak kampımızı atmış olduk. Çardağı ilkkez kurmaktan dolayı bayağı bir uğraştık. Yok borular 8-7-8 diye takılacak, yok üst kısmına 10-11 etiketli borular gelecek, klipsli borular plastik ayaklara gelecekmiş, olmadı sök öteki ucunu çevir, brandayı tak, öteki taraf söküldü, yeniden tak, falan filan herhalde yarım saat sürdü. Neyse mangalı yaktık. 20h30 gibi Murat arkadaşı Mehmet ve oğluyla birlikte geldiler. Gece yarısına kadar yemek, muhabbet hasret giderdik.

DSCN1197.jpg

Ay ağaçların arasında kendini gösterdiğinde bulutlar üzerinde hareler oluştu. Manzara gerçekten doyumsuzdu. Mehmet ile oğlu Bolu'ya döndü. Biz bir çay daha içelim derken baktık saat bir olmuş. Yiyecekleri kaldırıp yattık.

DSCN1223.jpg

Sabah güya erken kalkacaktık. Fakat hem yorgunluktan, hem de huzurdan dolayı dokuza kadar uyumuşuz. Hemen fırlayıp ateşimizi yaktık. Kahvaltı yapıp çevreyi keşfe çıktık. Kamp kurduğumuz alan bakımlı bir çam ormanı. Düzlük olduğundan yerleşim çok rahat. Aladağ göleti kamp yerinden görülmüyor. Ağaçlar görüşü kapatıyor. Fakat 200 metre yürüyünce göl kıyısına varılıyor.

DSCN1231.jpg

DSCN1232.jpg

DSCN1236.jpg

DSCN1241.jpg

DSCN1242.jpg

DSCN1245.jpg

DSCN1246.jpg

Bir yürüyüş parkuru tespit etmek için yola koyulduk. Yaklaşık 6 km uzunluğunda kamp yerinden başlayıp yine kamp yerinde son bulan tamamı orman yolu olan çok az eğimli bir parkur tespit ettik. Bundan başka göl çevresinde ikinci bir parkur var. Bu da hemen hemen aynı uzunlukta.

DSCN1259.jpg

DSCN1260.jpg

DSCN1267.jpg

Heryerde yoğun ormancılık faaliyeti göze çarpıyor.

DSCN1269.jpg

Ormancı arkadaşlara kampımızdan bahsettik. Güzel bir kamp ateşi yakmak istediğimizi söyledik. Özellikle İzmirden Murat kardeşimin odunlarla ilgili tavsiyelerini aktarınca ormancılar "Abi ayıp ettiniz. Biz ne güne duruyoruz. Hemen size odun temin etmek için çalışmaya başlıyoruz" dediler ve gerçekten de ağaçlar kesilmeye ve kamyonlar doldurulmaya başlandı.

DSCN1273.jpg

Çevremizde karlı tepeler vardı. Tabii bugün yemyeşil olan bu bölgeyi 23 Ocak'ta bembeyaz göreceğiz. Zirvelerdeki karlar beyaz bir kampın habercisiydi.

DSCN1272.jpg

Hava sıcaklığı gece 6 derece, gündüz 8 derece civarındaydı. Güneyden esen rüzgarlar toprağı ısıtmış ve var olan 5-10 santimlik karı tamamen eritmişti. Kamp yüksekliği 1375 metre.

Dönüş yolunda karşıdan gelen iki araç gördük. Tam geçerken öndeki araç yavaşladı ve durdu. Selamlaştık. Gezenbilirden Levent (Vecihi) beymiş. Onlar da Abant civarında gecelemişler.

Şimdilik bukadar.

GPS verilerini googleearth' e yükleyip rotaları birkaç gün içinde buraya koyacağım.

Herkese sevgi ve selamlar

COMPETUS' Alıntı:
Resimler ve anlatım harika eline yüreğine sağlık Efe bey

Teşekkür ederim. Senin de eline sağlık. Fotoğrafları sen çektin.

schweps' Alıntı:
Bu fotoğrafı çok beğendim. Kim çektiyse eline sağlık.

Teşekkürler Şenol bey. Ben çektim.

hsbasar' Alıntı:
Mustafa bey ben konuları atılan son mesajlara göre takip ediyorum.
Eğer o konuya bende yazmışsam takip etmek çok kolay oluyor, sağ üst köşedeki sizin mesajlarınıza .... yeni cevap yazıldıyı tıklıyorum.
Eminim çok güzel bir gezi yapacaksınız, detayları kaçırmak istemedim.

Selamlar
Sedat

Kampımıza bekleriz.
Selamlar

Sevgili Efe ve Murat ayağınıza, yüreğinize sağlık, :smiley:

MKG' Alıntı:
Sevgili Efe ve Murat ayağınıza, yüreğinize sağlık, :smiley:

Mustafa abi teşekkürler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri