Gezenbilir Bolu Aladağ Gölü Kış Kampı Duyurusu (23 - 24 Ocak 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan EKARAIS Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 475
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 74,020
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Gezenbilir Bolu Aladağ Gölü Kış Kampı Duyurusu (23 - 24 Ocak 2010)

TezzMertek' Alıntı:
Kamplı etkinlikler için Önerilerim;

Topluca yapılmış ve tasniflenmiş Kamp Malzemelerimiz;
[attachment=2]

TezzMertek, bana bu hazırlıklar geçen yıl Kazdağları'nda Behiç'e yaptığım baskındaki kampı hatırlattı :D :D :D
O kampta da bir sürü yiyecek artmıştı ;)
Bi kişiyi daha tanıyorum kamp alışverişi yaptırılmaması gereken :smiley: ki o da Funda :D :D :D

Etiketler

az kaldı az...
çok güzel olacağı belli şimdiden...
her ne kadar ekipman tam gibi görünse de,
eksikliler olacaktır elbette... sabırsızlıkla bekliyoruz...
stres atabilmek, boşlukları doldurabilmek adına hayatımızdaki
çok iyi geleceğine inanıyorum bu kampın şahsıma... hadi bakalım...

emre bozkurt(buggy) pazar tabi merkezden aladağa giden çeki kancalı bi araç bulabilirsem:(

aahhkatibim_34' Alıntı:
Adnan bey 2 gün kahınacak ama sanki haftalarca kalınacakmış gibi hazırlık yapılıyor,yemek kampı gibi sanki, o kadar yiyecek yeniyormu gerçekten, herkes birşeyler getirecektir, 4 koli yiyecek 10 kişiye yeter herhalde, :smiley: :smiley:hiç böyle bir kampa katılmadığım için,bu kadar ç ok yiyecek yeniyormu diye sormuştum,
Öznur hanım bir tek yiyecek almakla iş bitmiyor bunları pişirmek içinde bir şeyler lazım tabak,çanak,ızgara,mangal,çatal,kaşık,bıçak,tencere,üzerinde malzeme kesmek için tahta ,tava daha birçok kampta lazım olan gizli kahramanlar var bu eksikler kamplara gidip geldikçe yaz ve kış olmak üzere farklılıklar gösterir zaten 4 kolide yiyecek değil dahası biz 8 kişiyiz. 16 kollu bir ekibiz. ;) :D

iyiakşamlar adnan bey elbette haklısınız,tecrübeli biri olarak, kaçkişiye ne yeter, ne yenir bilirsiniz,
umarım keyifli bir kamp olur eğlenir dönersiniz, bizde resimlerere bakarak gitmiş kadar oluruz

ulusotomotiv' Alıntı:
adnan abi aksilik olmazsa öğlen gibi boludayım sırf meşhur mezelerinden yemeğinden yemek için geleceğim :smiley:)gece kalmam ama öğleden akşama kadar yanındayım haberin ola :smiley:
Ünal hangi öğlen cuma,cumartesi,pazar...Mezeler ateşsuyu olmadan gitmez ağlarlar sonra .. ;) :D :'(

aahhkatibim_34' Alıntı:
iyiakşamlar adnan bey elbette haklısınız,tecrübeli biri olarak, kaçkişiye ne yeter, ne yenir bilirsiniz,
umarım keyifli bir kamp olur eğlenir dönersiniz, bizde resimlerere bakarak gitmiş kadar oluruz
Temennimiz keyifli sıkıntısız bir kamp olması herkesin keyf alması sonraki kamp ne zaman diye sorması resim konusunda pek sıkıntı olmaz bakmaktan bıkarsınız.

Herkese merhaba, uzun süredir forumunuzu takip eden, ancak yalnızca gezi yazılarınızı okuyup fotoğraflarınıza bakmakla yetinen bir üyenizim. İstanbul Çamlıca'da ikamet etmekteyim. Kısmet olursa, festival havasında geçeceği belli olan bu gezinize ben de katılmak isterim. Kampçılık ve dağcılık konusunda tecrübem var, üniversite yıllarında Tenis Eskrim Dağcılık klübüyle Kaçkar Verçenik ve Aladağlar Demirkazık zirve tırmanışlarım, bunun dışında Sapanca yakınlarındaki Kartepe eskiden Keltepe iken bir kaç sefer kış kampı yapmışlığım var. Ancak aradan yıllar geçti, malzemeler rafa kaldırıldı, bizde de biraz performans düştü tabi, iş hayatı bankada çok yoğun, ama hep o zamanlara özlem var. Belki sizlerle tanışmak, beni yeniden kendime getirir.

Halihazırda -16'lık uyku tulumu, çadır, mat gibi kamp malzemem mevcut. Botlarım biraz zayıf, çadırım da 3 mevsim . Ama ne ile karşılacağımı biliyorum ona göre idare edebilirim (Yukarıda saydığım tüm aktiviteleri bu malzemelerle yaptım). Bunun dışında olmazsa olmaz bir iki malzeme eksiğim var. Tozluk almam şart mesela. Çantamı gözden geçireyim, eksiklerimi tamamlayabilirsem, ve eğer kabul ederseniz mutlaka katılmak isterim. Eksiklerimi tamamlayabilirsem diyorum çünkü eksik malzeme kış kampını gerçekten azap haline dönüştürebilir. Hava şartlarının oldukça çetin olacağı belli.

Planım kampınıza cumartesi katılmak, ancak araçla değilim, eğer müsait bir üye ile haberleşebilirsek birlikte gelmek isterim, olmadı otobüsle Bolu'ya intikal ederim.
Yalnız kafamı kurcalayan bir şey var, Bolu merkezden 1.350 metredeki kamp bölgesine, son günlerdeki hava şartlarını dikkate alacak olursak, araçlarla çıkabilecek miyiz? Gölcük'ten sonra yolun tamamen kapanma ihtimali var gibi geliyor bana. Bu durumda ben çantamı, sırtlayabilecek şekilde hazırlığımı yapmayı düşünüyorum.

Gidilecek yerde banyo ve tuvalet ihtiyacı nasıl karşılanıyor acaba? Orman alanlarında olduğu gibi sabit tuvaletler varmı yoksa seyyar tuvalet kuruluyormu. Ben çok su içtiğimden dolayı gece birkaç defa dışarıya çıkma ihtiyacı duyabilirim. gece su donar diyorsunuz temizlik için su yerine kağıt, peçete ve ıslak mendilmi kullanmak gerekir. Ayrca ben bu güne kadar her akşam veya sabah duş aldım. Orada bu nasıl olacak. Ateş başında su ısıtılıp ağaç arkasında duş alınabilirmi. Bu konularda bilgi yazarsanız diğer arkadaşlarda istifade ederler.

Çadırla kamp olayının size uygun olmadığını düşünüyorum.
Ancak karavanla gelirseniz bu ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz bence.

kerkenezce' Alıntı:
Gidilecek yerde banyo ve tuvalet ihtiyacı nasıl karşılanıyor acaba? Orman alanlarında olduğu gibi sabit tuvaletler varmı yoksa seyyar tuvalet kuruluyormu. Ben çok su içtiğimden dolayı gece birkaç defa dışarıya çıkma ihtiyacı duyabilirim. gece su donar diyorsunuz temizlik için su yerine kağıt, peçete ve ıslak mendilmi kullanmak gerekir. Ayrca ben bu güne kadar her akşam veya sabah duş aldım. Orada bu nasıl olacak. Ateş başında su ısıtılıp ağaç arkasında duş alınabilirmi. Bu konularda bilgi yazarsanız diğer arkadaşlarda istifade ederler.

fener1977' Alıntı:
Herkese merhaba, uzun süredir forumunuzu takip eden, ancak yalnızca gezi yazılarınızı okuyup fotoğraflarınıza bakmakla yetinen bir üyenizim. İstanbul Çamlıca'da ikamet etmekteyim. Kısmet olursa, festival havasında geçeceği belli olan bu gezinize ben de katılmak isterim. Kampçılık ve dağcılık konusunda tecrübem var, üniversite yıllarında Tenis Eskrim Dağcılık klübüyle Kaçkar Verçenik ve Aladağlar Demirkazık zirve tırmanışlarım, bunun dışında Sapanca yakınlarındaki Kartepe eskiden Keltepe iken bir kaç sefer kış kampı yapmışlığım var. Ancak aradan yıllar geçti, malzemeler rafa kaldırıldı, bizde de biraz performans düştü tabi, iş hayatı bankada çok yoğun, ama hep o zamanlara özlem var. Belki sizlerle tanışmak, beni yeniden kendime getirir.

Halihazırda -16'lık uyku tulumu, çadır, mat gibi kamp malzemem mevcut. Botlarım biraz zayıf, çadırım da 3 mevsim . Ama ne ile karşılacağımı biliyorum ona göre idare edebilirim (Yukarıda saydığım tüm aktiviteleri bu malzemelerle yaptım). Bunun dışında olmazsa olmaz bir iki malzeme eksiğim var. Tozluk almam şart mesela. Çantamı gözden geçireyim, eksiklerimi tamamlayabilirsem, ve eğer kabul ederseniz mutlaka katılmak isterim. Eksiklerimi tamamlayabilirsem diyorum çünkü eksik malzeme kış kampını gerçekten azap haline dönüştürebilir. Hava şartlarının oldukça çetin olacağı belli.

Planım kampınıza cumartesi katılmak, ancak araçla değilim, eğer müsait bir üye ile haberleşebilirsek birlikte gelmek isterim, olmadı otobüsle Bolu'ya intikal ederim.
Yalnız kafamı kurcalayan bir şey var, Bolu merkezden 1.350 metredeki kamp bölgesine, son günlerdeki hava şartlarını dikkate alacak olursak, araçlarla çıkabilecek miyiz? Gölcük'ten sonra yolun tamamen kapanma ihtimali var gibi geliyor bana. Bu durumda ben çantamı, sırtlayabilecek şekilde hazırlığımı yapmayı düşünüyorum.

merhabalar malzemeleriniz hakkında yorum yapamayacağım çünkü ben de birşey bilmiyorum ilk kampım olacak.ancak otobüsle bolu'ya gelirseniz bolu'dan sizi alabilecek birilerini bulabiliriz belki.bu sabah merkeze de kar düştü.hava çok soğuk değil karın vermiş olduğu yumuşak bir hava var.kamp bölgesi -10 civarlarında olacak.söyleyeceklerim bu kadar.

telsiz frekanslarını kaça ayarlıyoruz arkadaşlar, bazı bölgelerde telefon çekmiyo hatırlıyorum...

aahhkatibim_34' Alıntı:
selam herkese ,arkadaşlar kampa siz gideceksiniz ama nedene yazdıklarınızı okudukça benide bir heyecan aldı, eminim gidemeyen diğer arkadaşlarda aynı duyguları paylaşıyordur, getireceğiniz yiyecekler arasında patates bol alın arkadaşlar, akşam ateşi yaktığınızda etrafnıda sahpet etmeye başladğınızda, ateş korlarının arasında pişer Kumpir yaparsınız tereyağınızda köyden geliyor, scacık patateslerin arasına taze köy tereyağını, kaşarı koyun afiyetle yeyin , soğuk havada ateşin yanında çok keyifle yenir kumpir, kalın odun kütükleri bulursanız atenizi söndürmez, , su bidonları da etrafında donmaz belki,

Efe bey tereyağınız da var, birde tel çeçil peynir ,biraz da mısır unu, bulursanız tam muhlamalık , sabah kahvaltıda dumanı tüten muhlamaya doyum olmaz, kasayla da hamsi alın, yanında kuru soğan, tamam işte başka bir şeye gerek olmaz, yerken aklınıza gelirse benim içinde muhlamayı kaşıklayın , hamsileri götürün, afiyetler inşallah, heyecanla dönüşünüzü , yaşadıklarınızı , güzellikleri paylaşmanızı bekliyoruz,

Sevgili Öznur,
Birşeyler yapacağız artık. Ortamın sağladığı bütün imkanlar kullanılacak. Ama böyle muhlama deyip durursan olmaz. O halde gelip bize yapman lazım. :D

aahhkatibim_34' Alıntı:

Adnan genelde yeterinden fazla yediriyor. Bunu da söylemeden geçemeyeceğim. :D

mezeci_67' Alıntı:
Ünal hangi öğlen cuma,cumartesi,pazar...Mezeler ateşsuyu olmadan gitmez ağlarlar sonra .. ;) :D :'(

Aslan sütü demek istedin sanırım. ;)

fener1977' Alıntı:

Mehmet,
Malzemeni tamamlayıp gel. Ne nereden alınır diye yardım lazım olursa haber ver. C.tesi öğleyin Bolu' dan gelecekler olur. Onlarla buluştururuz. Yol Bolu - Seben yolu. Her daim açık. Karayolları sürekli çalışma yapıyor. Fakat sen arabasız geleceğin için dediğin gibi sırt çantana sığacak şekilde gel.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri