Ynt: Gezenbilir Bolu Aladağ Gölü Kış Kampı Duyurusu (23 - 24 Ocak 2010)
Arkadaşlar,
Yemek konusundaki önerilerim şöyle:
Cumadan gelecekler için Cuma akşamından başlamak ve Pazar öğleden sonra bitmek üzere toplam 6 öğün yemek kamp süresince yenecektir.
Ocak olarak kamp ocağı ve mangal (kömür, çıra, maşa almayı unutmayın) kullanılabilir.
Tabak, bardak, çatal, bıçak olarak kullan-at kağıt plastik olanlar kullanılabilir. Gerçi ben bunları pek tercih etmiyorum. Çok çöp çıkıyor. Mümkün olduğunca melamin tabak, orikaso, vb kolay temizlenebilen dayanıklı malzemeleri tercih ediyorum.
Yiyecek olarak mangal için sucuk, köfte, vb kolay pişen et ürünleri, makarna, bulgur gibi karbonhidrat yiyecekler, tonbalığı, teneke konservede zeytinyağlı hazır yiyecekler, sabah kahvaltıları için yumurta, peynir, zeytin, reçel, bal getirilebilir. Bazı markalar hazır yiyecekler yapmışlar. Büyük marketlerde bulabilirsiniz.
Tuz, biber, zeytinyağı, margarin unutulmamalı. (Geçen kampta bir gram yağ götürmemişiz. Sucuklu yumurta yapalım dedik. Sucuklar da yağsız mangal sucuğuymuş. Beceremedik.
Domates, biber, salatalık, meyva getirilebilir.
Ekmek, bazlama unutulmamalı.
Yürüyüşlerde yemek üzere yanınızda kuru kayısı, üzüm, ceviz, fındık, fıstık, çukulata olsun. Küçük sırta çantanıza termosla sıcak su, sandviç koyabilirsiniz.
Yiyecekleri ayrı ayrı naylon torbalara koyup kapaklı bir sepet, saklama kabı ya da buzlukla getirebilirsiniz.
Su için mutlaka bidon ya da 5-8 litrelik pet şişeniz olsun. Bir de büyük termos olursa sabah kalkınca hazır suyunuz olur. Gece termosta durmayan sular donacaktır. Ya da pet şişeyle konmuş sıcak su gece uyku tulumunu ısıtacağı gibi sabah da hazır ılık suyunuz olur. Ben musluklu bir bidon kullanıyorum. Ayrıca termos var.
Sağlam çöp torbaları getirelim. Geceleri yatarken bütün yiyeceklerimizi kaldıracağız. Gece davetsiz misafirleri uzak tutmak için çöp torbalarımızı da araçlarımıza koyacağız ya da uzaktaki bir ağacın yüksek dalına asacağız (orada unutmayın).