msmt' Alıntı:Merhaba Cihan Abi,
Evet Suzuki Vitara ,98 model otomatik, lpgli,
Abi kuzu işi kaldı ama ben sevindim, şimdi değil ama gezi sonunda fotolara farklı kuzu resimleri koyacağım. Çok zahmetli bir iş , iyi organize olup hazırlamak lazımdı. Biz ilk denemde kuzuyu mundar ettik, ikincisinde yaptık ama bizimde canımız çıktı. Demir çevirme kolunu hazırladık falan bir gün önceden odunlar yerine gitti, hazırlandı. Bir dahaki sefere beraber hazırlayabiliriz. Bizim aşçı süper sos hazırlıyor. Ondanda yardım alırız.
Senin geçen hazırladığın tavukların sosuda güzeldi, onun tarifinide alsak, güzel olur. Soracaktım arada kaynadı gitti.
mustafa kardeşim ben bir kasap olarak kolay kuzu cevirme işini 4 üncü sayfada yazmıştım ama artık kuzuyu dinlendircek vakit yok yanı mangallıklara kaldınız dıkkate alsaydınız sadece 3 saat fazlasıyla yeterdi.
cihan abi ve mustafa kardeşim.Kuzu olayı bu kadar basitti. :-\Baran 54' Alıntı:valla bır kuzu olayı bır gezı olayı bızı kıskandırıyosunuz. ama meslek icabı bırkaç öneri sizearkadaşlar. yenı kesılmıs bır kuzıuyu dınlendırmeden yiyemezsınız sert olur içi pişmez ,en kral cevirmelik kuzu 12---13 kılo olmalıdır, ve bırgun onceden soğan yağ salça ve baharat karışımında lehende bekletilmelidir her kasap bilir bu işlemi. ve yanınızda sağlam bir uzun kürek sapı ve Y şeklinde ıkı adet ağaç veya demir sabıtlemek için.sapta kuzuya boyundan girip poposundan cıkıcak sekılde olması lazım ve sağlam meşe odunu ve bol ateş kuzunun tam altı değil biraz yanına gelecek sekılde bol ateş.son olarak tabi sabır çünkü bütün bir kuzunun pişme süresi 2.buçuk veya 3 saat yanına rakı kesin lazım yoksa tadı çıkmaz. şimdiden afyet olsun. yaa canım cekti simdi ne yapalım biz pirzolaya talim burda.
discovery-V8' Alıntı:Hepinize iyi eğlenceler, çok küçük bir ihtimal ama pazar günü belki bir kaç saat uğrayabilirim.
Selamlar
wastiee' Alıntı:saate bakılırsa ben de sabah konvoyda olamayacağım ya öğleden sonra akşama doğru orada olurum ya da pazar günü günübirlik katılacağım