Garmin Oregon 300 - Garmin Colorado 300

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan deneyci Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 47
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,171
Ynt: Garmin Oregon 300 - Garmin Colorado 300

İstediğiniz resimleri hemen koymak isterim ama bu nasıl yapacağım? Digital fotoğraf makinamlamı çekeyim? Görüntü bildiğiniz 3 boyutdan biraz farklı http://maps.google.com/ daki Arazi seçeneğine tıklarsanız görürsünüz aynen ordaki gibi bir görüntü çıkıyor tepeden görüntü, google earth gibi görüntüyü sağa sola yukarı aşağı çeviremiyorsunuz.

Etiketler

deneyci' Alıntı:
İstediğiniz resimleri hemen koymak isterim ama bu nasıl yapacağım? Digital fotoğraf makinamlamı çekeyim? Görüntü bildiğiniz 3 boyutdan biraz farklı http://maps.google.com/ daki Arazi seçeneğine tıklarsanız görürsünüz aynen ordaki gibi bir görüntü çıkıyor tepeden görüntü, google earth gibi görüntüyü sağa sola yukarı aşağı çeviremiyorsunuz.

benim merak ettiğim, siz bir tepe üzerinde iken zoom yaptıgınızda bulundugunuz noktaya yakınlaşırken arazinin şeklini tam olarak yansıtıp yansıtmadığı?..ve bu arazi şeklinin bulunduğu yerde binalar varken navcity haritası bunu 3 boyutlu kabartılar üzerinde nasıl gösteriyor.

eğer mapsource ya da nroute'u (gps cihazınız bağlanabildiği iin tercihen nroute) açıp, dediğim şekildeki bir arazi için zoom yaptığınızda klavyenin sağ üstünde bulunan PrtSc (print screen) tuşuna bir kere basın ve başlat-programlar-donatılar-paint uygulamasını başlatın. paint açılınca boş bir yeri sol tıklayıp, sonra ctrl+v tuşlarına birlikte basın. sonra bunu farklı kaydedip bana yollayın ya da siteye ekleyin:smiley:
şimdiden teşekkürler

İstediğiniz görüntüleri atamıyorum çümkü resimlerdeki hataları alıyorum. ilk resim MapSource programına ait Cihazdan Harita Aç dediğim zana geliyor. 2. resimde Nroute programına ait USB olarak cihazı görmüyor, harita aç dediğimde ise 25 haneli bir kod istiyor.
[attachment=1][attachment=2]

deneyci' Alıntı:
İstediğiniz görüntüleri atamıyorum çümkü resimlerdeki hataları alıyorum. ilk resim MapSource programına ait Cihazdan Harita Aç dediğim zana geliyor. 2. resimde Nroute programına ait USB olarak cihazı görmüyor, harita aç dediğimde ise 25 haneli bir kod istiyor.
[attachment=1][attachment=2]
mapsource ya da nroute sayesinde haritaları bilgisayar ekranında görmek büyük kolaylık aslında. benden ziyade kendiniz için bu sorunu halletseniz iyi olur sanırım:smiley:
garmin gps ile birlikte gelen kurulum CD.leri sayesinde USB driverlerinın da kurulabilmesi lazımdı oysa. yani Nroute için gps'i usb üzerinden görmesi gerekirdi. ancak şu da var: dediğim şeyi görüntüleyebilmeniz için illa gps takılı olması şart değil. siz gps uyarısını iptal ettiğinizde, gps'siz olarak programı başlatır. soldaki harita sekmesinden navcity 2008.10'u seçerseniz, sanki gps varmış gibi dediğim zoom.ları yapabilirsiniz.
şayet,mapsource ve nroute sorununu halletmek isterseniz, bana mail adresinizi verin, o adrese açıklayıcı notlarımı ekleyip göndereyim. selamlar

Garmin OREGON 300 cihazımda 2 günlük kamplı gezilerde pil değiştirmemek için 16 TL ye aldığım bu çakmak adaptörünü kullanıyorum.
Memnunum..

IMG_0079.jpg

Demek şarjlı pil takıldığında usb den şarj edilebiliyor. Bu adaptörü nereden temin edebiliriz acaba? Teşekkürler..

colorado 300 de şarlı pil takmama ramen araç adaptörünü bağladım ama billeri şarj etmedi , acaba herhangi bir işlem yapmam gerekiyormu ?

"colarado 300" bir şarj devresine sahip değildir. arabanın çakmaklığından alınan elektriği, pil voltajına çeviren şey bir adaptör olup, o da şarj devresi değildir. o nedenle pillerinizi sadece şarj devresi olan cihazlarla (şarj aletleri) şarj edebilirsiniz.

Merhaba, sayın "johncliffhanger" size 2 defa özel mesaj attım ama geldimi emin değilim. yöneticiler kusura bakmasın ama site biraz dandik sürekli "Service Temporarily Unavailable" hatası veriyor son derece yavaş. Oregon 300 den görüntü alımı konusunda mail atacaktınız ama herhangi bie mail ulaşmadı. mail: yseferoglu@gmail.com msn:yilmaz@seferoglu.net saygılarımla.

Size şu mailleri göndermiştim sayın “deneyci”..sonrasında mail adresiniz özelden bana geldi. Ama maalesef çok yoğun olduğumdan size dönemedim. Bu gecikmeden dolayı “sitemiz dandik ithamına maruz kalmasın” diye önceki maillerimle ilgili bazı açıklamalar yazmak istedim(aşağıda koyu italik):

1)”eğer mapsource ya da nroute'u (gps cihazınız bağlanabildiği için tercihen nroute) açıp, dediğim şekildeki bir arazi için zoom yaptığınızda klavyenin sağ üstünde bulunan PrtSc (print screen) tuşuna bir kere basın ve başlat-programlar-donatılar-paint uygulamasını başlatın. paint açılınca boş bir yeri sol tıklayıp, sonra ctrl+v tuşlarına birlikte basın. sonra bunu farklı kaydedip bana yollayın ya da siteye ekleyin:smiley:(bilgisayarınızın monitöründe o an gördüğünüz şey her ne ise, aynen fotografını çekmiş gibi paint benzeri resim görüntüleme programlarına kopyalayabilmenizi sağlayan yöntem budur)

2)”mapsource ya da nroute sayesinde haritaları bilgisayar ekranında görmek büyük kolaylık aslında. benden ziyade kendiniz için bu sorunu halletseniz iyi olur sanırım:smiley: (GPS ekranında gördüğünü, monitörde görebilmek çok daha kullanışlı olacaktır ve programın kendi içindeki araçlar sayesinde harita-rota-izlek vs üzerinde çalışabilmenize imkan verecektir)
garmin gps ile birlikte gelen kurulum CD sayesinde USB driverleri’nın da kurulabilmesi lazımdı oysa. yani Nroute için gps'i usb üzerinden görmesi gerekirdi. (orjinal cd mutlaka gelmiş olması lazım. Eğer kurulumu tam ve yaptıysanız, sorun olmaması lazım)
ancak şu da var: dediğim şeyi görüntüleyebilmeniz için illa gps takılı olması şart değil. siz gps uyarısını iptal ettiğinizde, gps'siz olarak programı başlatır. soldaki harita sekmesinden navcity 2008.10'u seçerseniz, sanki gps varmış gibi dediğim zoom.ları yapabilirsiniz. (yani bir önceki mailimde bahsettiğim yöntemle, GPS’i görmeye gerek kalmadan 3 boyutlu DEM haritaların TOPO ve Navcity şeklinin nasıl göründüğünü bize buradan gösterebilirdiniz.bekliyoruz.)

şayet, mapsource ve nroute sorununu halletmek isterseniz, bana mail adresinizi verin, o adrese açıklayıcı notlarımı ekleyip göndereyim. selamlar" (bu konuda haklısınız: şu ana kadar iş yoğunluğumdan dolayı fırsat bulup size mail atamadım.ilk fırsatta göndereceğimden emin olabilirsiniz.şimdlik size nroute kullanım kılavuzunu yollayayım. Sanırım ingilizce biliyor olmalısınız= “service temporarily unavailable”)
saygılarımla

Dediğiniz olayların hepsini yapıyorum ama haritayı açamıyorum dedim ya size 25 haneli bir kod istiyor. Orjinal harita olduğu içinmi bilmiyorum belkide bu haritanın kodu kırılmış olanınımı yüklemem gerekiyor bilemiyorum.

deneyci' Alıntı:
Dediğiniz olayların hepsini yapıyorum ama haritayı açamıyorum dedim ya size 25 haneli bir kod istiyor. Orjinal harita olduğu içinmi bilmiyorum belkide bu haritanın kodu kırılmış olanınımı yüklemem gerekiyor bilemiyorum.
orjinal harita CD'si kullanıyorsanız, 25 haneli kod cd kabı üzerinde kupon şeklinde yazıyor olmalı. en kötü ihtimalle gps içindeki micro SD kartı bilgisayara takıp, içine bakın: orada yazan gmapsup.unl dosyasının içinde 25 haneli aradıgınız kod mevcut (sw.unl de olabilir ama sanırım gmapsup.unl olacak)
neticeyi bildirirseniz, ona göre çözüm buluruz.kolay gelsin

baytekin firması ile irtibata geçtim 25 haneli kodu içeren bir harita cd sini adresime gönderecekler.

arkadaşlar bende garmin nuvi 200 navigasyon cihazım var küçük diye ilk çıktığında almıştım bayada citti fiyatlıydı alırken bu cihazında minicart yeri var bu kart ne için kullanılıyor ve GPS haritalarımı yükleniyor buradan yani ben bu aletten şehir içi çok memnunum ama başka bi işede yararmı arazide ?eyer kullanılıyosa ne yapmam lağzım şimdiden çok teşekkürler.

Oregon 300 kullananların dikkatine cihazımın software yazılımı 2.50 idi. Garmin webupdater programı ile en son güncel yazılım olan 2.80 versiyona yükselltim koordinat girme gibi bir takım özellikler geldi. Oregonculara tavsiye ederim 5 dk sürmüyor.

Bu arad bu cihazda olduğum koordinatı nerden göreceğim bununla ilgili bi bölüm göremedim ana ekradaki uydu ekranının sol üstünde koordinat yeri var ama her zaman boş

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,650
Kayıtlı Üye Sayımız
166,517
Kaydolan Son Üyemiz
aktifmoda

SON KONULAR

Geri