Kendi Karavanımı Yapmak İstiyorum; Yardım Görüş ve Önerileriniz Nelerdir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan flash over Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 36
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 51,292

Etiketler
Merhaba arkadaşlar ...

Ben aranıza yeni katıldım. Adım Ahmet

Öncelikle bir karavan yapmak istiyorum bana fikirlerinizle yardımcı olursanız cok ama cok sevinirim kim bilir belkide bir yaylada karsılasırız :D

öncelikle kafamda 2 model var. hangisi olsun karar veremiyorum...

1. Orta halli ucuz bir minibüs yada midibüs alıp karavana çevirmek bunun j9,ısuzu, 50NC gibi bir araç düşünüyorum... Araç biraz büyük olsun istiyorum çünki içinde duş,wc olsun istiyorum.

2. ii bir araç alıp karavana çevirmek bu aracı şehir içindede kullanmak. özdal abinin aracı gibi

Ama karavanımda mutlaka wc olsun istiyorum buda beni 1. modele yönlendiriyor.
özdal abinin aracı gibi birtane VW T4 1997 model buldum ama araç çok küçük geldi bana

sizler neler diyorsunuz?
hayırlısı olsun inşaallah istediğin gibi bir karavan yaparsın, bende otobüs karavan planlıyorum 0403 ama bir yerde 9 metreden uzun araçlara artık devlet karavan ruhsatı vermiyor diye birşey okudum bu konuda bilgisi olan varmı acaba... otobüsü alıpta elimizde patlatmayalım

hayırlısı olsun inşaallah istediğin gibi bir karavan yaparsın, bende otobüs karavan planlıyorum 0403 ama bir yerde 9 metreden uzun araçlara artık devlet karavan ruhsatı vermiyor diye birşey okudum bu konuda bilgisi olan varmı acaba... otobüsü alıpta elimizde patlatmayalım
O nu sahibinden de bir ilanda okudum başka bir yerde de rastlamadım açıkçası pek ihtimal de vermiyorum bi mantığı yok bana göre ; her aracın avantaj ve dezavantajları var 403 çok büyük ve güzel bir araç bende baktım bana bir yakıt ve işletme maliyeti çok fazla geldi bir de araç çok yüksek geldi araca girip çıkmak zahmetli biraz tabi herkesin ihtiyacı kullanım şartları kendine göre hayırlısı olsun

O nu sahibinden de bir ilanda okudum başka bir yerde de rastlamadım açıkçası pek ihtimal de vermiyorum bi mantığı yok bana göre ; her aracın avantaj ve dezavantajları var 403 çok büyük ve güzel bir araç bende baktım bana bir yakıt ve işletme maliyeti çok fazla geldi bir de araç çok yüksek geldi araca girip çıkmak zahmetli biraz tabi herkesin ihtiyacı kullanım şartları kendine göre hayırlısı olsun
bende aynı ilanda gördüm ama işte bizde olmadık şeyler olabiliyor. benim planım yerleşik hayatı bırakmak ama günübirlik karavanla gezmek gibi bir düşüncem yok beğendiğim lokasyonda yer kiralayıp 1-2 sene yaşamak sıkılınca başka bir yer bulup oraya geçmek ülkemizin her bölgesinde 1-2 sen bu şekilde yaşamayı planlıyorum yani yakıt konusu çok seyahat olmayacağı için bana sorun oluşturmaz diye düşünüyorum, birde şebekeden mümkün olduğunca bağımsız olmak istediğim için büyük araç lazım. entegre edebilirsem birde ufak elektrikli bir aracıda karavana koymayı düşünüyorum, gittiğim yerde 100-150 kilometre çevresinde rahat gezebileyim diye. suyuda havadan kendim üretmeyi düşünüyorum bu tür cihazlar var ama üretim miktarı az, günlük 100-150 litre üretecek bir sistem dizayn edebilirim diye düşünüyorum bakalım... benim planımda karavanda ısıtma sogutma mutfak herşey elektrikli olacak, alanım olduğu için yüksek kapasiteli güneş enerjisi ve batarya işlerini zorlanmadan hallederim sanırım. 10-12 kw lık bir sistem 30-40kwh luk batarya yeterli olacaktır. şuan oturduğum evde şebekeyle 8 aydır bağlantım kesik güneş enerji sistemini bataryaları falan hepsini kendim kurdum, sıkıntısız herşeyi kullanabiliyorum mesela 5 klimayı aynı anda çalıştırabiliyorum sorun yok, bu sistemi olduğu gibi karavana aktarırım işe başlarsam.

senin projenin yapım aşamalarını videoya çekiyormusun, çekiyorsan paylaşırsan senin tecrübelerinden de faydalanırız. kolay gelsin..

bende aynı ilanda gördüm ama işte bizde olmadık şeyler olabiliyor. benim planım yerleşik hayatı bırakmak ama günübirlik karavanla gezmek gibi bir düşüncem yok beğendiğim lokasyonda yer kiralayıp 1-2 sene yaşamak sıkılınca başka bir yer bulup oraya geçmek ülkemizin her bölgesinde 1-2 sen bu şekilde yaşamayı planlıyorum yani yakıt konusu çok seyahat olmayacağı için bana sorun oluşturmaz diye düşünüyorum, birde şebekeden mümkün olduğunca bağımsız olmak istediğim için büyük araç lazım. entegre edebilirsem birde ufak elektrikli bir aracıda karavana koymayı düşünüyorum, gittiğim yerde 100-150 kilometre çevresinde rahat gezebileyim diye. suyuda havadan kendim üretmeyi düşünüyorum bu tür cihazlar var ama üretim miktarı az, günlük 100-150 litre üretecek bir sistem dizayn edebilirim diye düşünüyorum bakalım... benim planımda karavanda ısıtma sogutma mutfak herşey elektrikli olacak, alanım olduğu için yüksek kapasiteli güneş enerjisi ve batarya işlerini zorlanmadan hallederim sanırım. 10-12 kw lık bir sistem 30-40kwh luk batarya yeterli olacaktır. şuan oturduğum evde şebekeyle 8 aydır bağlantım kesik güneş enerji sistemini bataryaları falan hepsini kendim kurdum, sıkıntısız herşeyi kullanabiliyorum mesela 5 klimayı aynı anda çalıştırabiliyorum sorun yok, bu sistemi olduğu gibi karavana aktarırım işe başlarsam.

senin projenin yapım aşamalarını videoya çekiyormusun, çekiyorsan paylaşırsan senin tecrübelerinden de faydalanırız. kolay gelsin..
Paylaşmaya yeni başladım acemiyim baya profilimde YouTube linki var, açıklamaları diğer karavan yapanlar başlıgında açtığım sayfada yapıyorum. 403 büyük bir araç hiç bir şeye ihtiyaçın olmadan ev gibi yaşaya bilirsin hayırlısı olsun baya modelleri eskidi artık inşallah iyi bir araba bulursun

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,650
Kayıtlı Üye Sayımız
166,512
Kaydolan Son Üyemiz
erhanemir

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.