Kendi Karavanımı Yapmak İstiyorum; Yardım Görüş ve Önerileriniz Nelerdir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan flash over Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 36
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 51,392
Ynt: Karavan Yapımı

Ahmet selam,
bence dizel bir 4x4 alıp arkasına çekme karavan da takabilirsin, bütçeni aşmayan bir kombinasyon bulunabilir, özellikle çekme karavanlar piyasada çok var dolayısıyla fiyatlar çok düşük
avantajın jipi karavandan ayrı offroad amaçlı kullanırsın, her türlü dağa tepeye çekiş sorunu yaşamadan çıkarsın
dezavantajın ise manevra zorluğu yaşarsın
tercih senin tabii :smiley: kolay gelsin

Etiketler

mrb mert önerin için teşekkür ederim.

çocukluğum köyde dağda bayırda traktör üzerinde çamurlarda derelerde geçtiğinden offroad a pek hevesim yok :smiley:

ama 4x4 bir araç üzerinde karavanım olmasını isterdim.

hazır konu acılmışken sorayım. PEUGEOT BOXER almayı planlıyorum. bir arkadaşım arkayada defransiyel taktıra bilecegimi minibüsü 4x4 e çevirebilecegimi söyledi bu konuda bilgisi olan varmı nasıl olur. kullanışlımı olur yoksa uyduruk birşeymi olur ?

forumdaki tüm arkadaşlar merhaba,yaklaşık 2 gün bilgisayarımı açamadım(işlerim dolayısıyla), Ahmet arkadaşımın açtığı topik oldukça ilerlemiş.Karavanda ısıtıcı olarak basit bir soba-fan(elektrikli,raks marka) kullandığım için,hiç başka alternatif aramadım.Bu nedenle bana lpg sadece mutfak için gerekti.Şubat 2006'da karavanımı aldığım 12 kg.lık tüpüm ocak 2007'de karavanımı sattığımda hala bitmemişti.Yani sadece mutfak amaçlı kullanılacaksa boşuna uğraşmamanı öneririm. Ama karavanda lpg veya mazot ile ısınmanın daha mantıklı olacağı bir gerçek.
ayrıca daha önceden incelediğim birçok avrupa karavanda( özellikle alman yapımı olanlarda) senin düşündüğün lpg tankı uygulaması yapılmıştı.
Pejo boxer minibüs uzun kasa mı?(10 m3?) eğer değilse karavanını dizayn ederken sıkıntı yaşayabilirsin. Özellikle banyo-wc için yer kalmayabilir.bunun dışında koltukları,camları ve ticari değeri nedeniyle biraz pahalı kaçar.Benzer yaştaki bir panelvanı daha uygun alabilirsin.Hatta bazı karavancılar arkadan hasarlı araçları alıp, tamir ettirip,karavana çevirirler.
bu günkü ilanlarda senin için iki tane karavan seçtim görüntüleri ve donanımları ile sana (ve sn.Güngör'e) uygun görünüyorlar. www.sahibinden.com,ilan nosu4481628 ve2676086, hoşçakalın, Haşmet KALKANCI...

Haşmet bey merhaba
Dernek forumunda sohbetimiz yarım kalmıştı. Arabanın bakımlarını tamamladım gibi duş bölümünede elektirikli yat tipi
tuvalet monte ettirdim. Sizin tavsiye ettiğiniz ranza fikrini belki bu kış uygulayabilirim,ayrıca webasto tipi ısıtıcıda düşünüyorum
Ahmet beye aracımı önermemin sebebi uzun vadede 15 m3 volt,ıveco,yeni tip ducato araçların en büyük kasalarını camper
yaptırmak istiyorum, araç fiyatları 5 yaş için 30.000 ytl'den başlıyor o nedenle planın uzun vadeli.
Hafta sonu ANAKAMP'lı dostlarımızla İnönü'deyiz, pazar öğlenden sonra İzmir istikametinde yıllık izinimi kullanacağım.
Mehmet Kökçü beyle işyerinde görüşüp camper yapımı için bilgi almacağım daha sonra yapacaklarım kafamda netleşir herhalde.
Sizede Abant'ta iyi tatiller dilerim.
Levent GÜNGÖR

Dostlar,selam.Yaklaşık 9 gün sürecek batı Karadeniz gezisine yarın sabah başlıyoruz.Bu dönemde sizlere cevap veremeyeceğim.Hayallerimden bir tanesini daha gerçekleştirmek üzereyim.Amacım bu geziyi karavanla yapmaktı ama nasip değilmiş.Dönüşte yorgun bir beden,dinlenmiş bir zihin, bolca anı ve fotoğraf getirmeyi ümit ediyorum.Hoşça kalın...

Levent bey,slm.Bir önceki mesajımı yazdığım anlarda tesadüf siz de klavye başındaymışsınız. Karavanınızı aldığınızdan beri doya doya kullandığınızı görüp mutlu oluyorum.Ben de size çıktığınız gezide iyi tatiller dilerim.Özellikle de İnönü kampı çok eğlenceli olacağa benziyor.Biz katılamasak da gönlümüz sizinle ,iyi eğlenceler...HAŞMET KALKANCI

Haşmet bey,
İyi dileklerinize teşekkür ederim. Sizede mutlu güzel bir tatil yaşamanızı dilerim.
Levent GÜNGÖR

Güngör abi iveco benimde cok begendiğim bir araba fiyatıda cok uygun geldi bu araçlar hakkında bilgisi olan varmı benim hiç kullanma veya deneme fırsatım olmadı http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=4269256 , http://www.araba.com/688055.html Abi aklıma geldi bu araçlar zaten soğutuculu olduğundan izolasyonlu oluyor bu izolasyonlar ihtiyacımızı görürmü? üzerindeki frigo lar klima gibi kullanıla bilirmi yoksa donarmıyız :D :D

Haşmet abi karedeniz turu benimde hayallerim...

döndüğünde resim ve anılarını merakla bekliyorum...
Derlerya yediğin içtiğin senin olsun gördüklerini anlatırsın bize artık :D

Ahmet bey merhaba
Benim kimseye araç tavsiyem olamaz çünki konunun uzmanı değilim ancak benim tercih sebebim volt,mercedes,iveco arkadan
itişli araçlar olduğu içindir,soğutucu içinde birşey diyemem tercihlerini yapmak istediklerinle belirlemen gerekir.
Kolay gelsin.
Levent GÜNGÖR

alacağın aracın minibüs ruhsatlıolmasına dikkat et çünkü kamyonet ve panelvanlar motokaravana dönüştürülemiyor

Selamlar arkadaşlar yıllar sonra konuyu hortlatıyorum maddiyat nedeniyle yıllarca ertelemek zorunda kaldığım karavan yapma hayalimi artık gerçekleştiriyorum.
Otobüs aldım ve yapıma başladım sizlerden tekrar destek ve tavsiye rica ediyorum

IMG_20240203_133946.jpg

Aracı söktüm arka kapıyı iptal ediyorum basamak boşluğunu bagaj olarak kullanıcam klasik bir iç planlama düşünüyorum arka motor üstü yatak odası devamı banyo WC orta kapının karşısı mutfak ün taraf oturma odası şeklinde

IMG_20241001_123337.jpg

IMG_20240807_184151.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,661
Kayıtlı Üye Sayımız
166,520
Kaydolan Son Üyemiz
muradilgin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR