Ynt: Garmin Oregon 300 - Garmin Colorado 300
Size şu mailleri göndermiştim sayın “deneyci”..sonrasında mail adresiniz özelden bana geldi. Ama maalesef çok yoğun olduğumdan size dönemedim. Bu gecikmeden dolayı “sitemiz dandik ithamına maruz kalmasın” diye önceki maillerimle ilgili bazı açıklamalar yazmak istedim(aşağıda koyu italik):
1)”eğer mapsource ya da nroute'u (gps cihazınız bağlanabildiği için tercihen nroute) açıp, dediğim şekildeki bir arazi için zoom yaptığınızda klavyenin sağ üstünde bulunan PrtSc (print screen) tuşuna bir kere basın ve başlat-programlar-donatılar-paint uygulamasını başlatın. paint açılınca boş bir yeri sol tıklayıp, sonra ctrl+v tuşlarına birlikte basın. sonra bunu farklı kaydedip bana yollayın ya da siteye ekleyin
”
(bilgisayarınızın monitöründe o an gördüğünüz şey her ne ise, aynen fotografını çekmiş gibi paint benzeri resim görüntüleme programlarına kopyalayabilmenizi sağlayan yöntem budur)
2)”mapsource ya da nroute sayesinde haritaları bilgisayar ekranında görmek büyük kolaylık aslında. benden ziyade kendiniz için bu sorunu halletseniz iyi olur sanırım
(GPS ekranında gördüğünü, monitörde görebilmek çok daha kullanışlı olacaktır ve programın kendi içindeki araçlar sayesinde harita-rota-izlek vs üzerinde çalışabilmenize imkan verecektir)
garmin gps ile birlikte gelen kurulum CD sayesinde USB driverleri’nın da kurulabilmesi lazımdı oysa. yani Nroute için gps'i usb üzerinden görmesi gerekirdi.
(orjinal cd mutlaka gelmiş olması lazım. Eğer kurulumu tam ve yaptıysanız, sorun olmaması lazım)
ancak şu da var: dediğim şeyi görüntüleyebilmeniz için illa gps takılı olması şart değil. siz gps uyarısını iptal ettiğinizde, gps'siz olarak programı başlatır. soldaki harita sekmesinden navcity 2008.10'u seçerseniz, sanki gps varmış gibi dediğim zoom.ları yapabilirsiniz.
(yani bir önceki mailimde bahsettiğim yöntemle, GPS’i görmeye gerek kalmadan 3 boyutlu DEM haritaların TOPO ve Navcity şeklinin nasıl göründüğünü bize buradan gösterebilirdiniz.bekliyoruz.)
şayet, mapsource ve nroute sorununu halletmek isterseniz, bana mail adresinizi verin, o adrese açıklayıcı notlarımı ekleyip göndereyim. selamlar"
(bu konuda haklısınız: şu ana kadar iş yoğunluğumdan dolayı fırsat bulup size mail atamadım.ilk fırsatta göndereceğimden emin olabilirsiniz.şimdlik size nroute kullanım kılavuzunu yollayayım. Sanırım ingilizce biliyor olmalısınız= “service temporarily unavailable”)
saygılarımla