Garmin Oregon 300 - Garmin Colorado 300

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan deneyci Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 47
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,266
Ynt: Garmin Oregon 300 - Garmin Colorado 300

Oregon 300 için
Beta Software 2.86
Son versiyon yazılım çıktı..

Etiketler

Colorada 300 beni çok üzdü, Garmin bu cihazın yazılımını bir türlü oturtamadı. kısacası 60csx den sonra beni hayal kırıklığına uğrattı..
Garmin 60csx in yeni modeli çıkana kadar kargadan başka kuş tanımam

Oregon 300 de bir kayıt başlatma nasıl oluyor acaba?
yani x noktasından y noktasına gittiğim zaman bu mesafeyi bana kaydetsin istiyorum. İz kayıttan falan denedim ama beceremedim. Lütfen çok basit bir dille bana bunu tarif edermisiniz?

D i s c o v e r e r' Alıntı:
Oregon 300 de bir kayıt başlatma nasıl oluyor acaba?
yani x noktasından y noktasına gittiğim zaman bu mesafeyi bana kaydetsin istiyorum. İz kayıttan falan denedim ama beceremedim. Lütfen çok basit bir dille bana bunu tarif edermisiniz?

Nezaketinize binaen size yardimlarini esirgemeyen birisi olacakti, discoverer.

Selamlar,
konu hakkında bilgi sahibi ama oregon kullanmamış bir Garmin kullanıcısı olarak size şunu söyleyebilirim ki, "eğer track recording" özellikle kapatmadıysanız, cihaz zaten gittiğiniz heryeri kayıt etmektedir (en azından bullandığım bütün Garmin gps ler böyle idi) .. Ayrıca, SD karta da kayıt yaptıgını sanıyorum. Bunu anlamanın yolu da SD karta bakacak olursanız eğer (bu model de nasıl bakıldığını bilmiyorum) 20090401.gpx gibi isimli dosyalar görürseniz, bunlar da yapılmış olan kayıtlardır (mesela 1 Nisan 2009 günü kayıt edilmiş olan) .. bilmiyorum bir fikir verebildim mi size? iyi günler dilerim, reha

Oregon 300 software version 2.95 Beta

http://www8.garmin.com/support/download_details.jsp?id=4393#Instruct

Merhabalar
Garmin Oregon 300 üzerinde oluşturduğum track'ler gpx ile PC'deki Google Earth ya da herhangi başka bir programa aktarılabilmete ama, waypoint'ler aktarılamamaktadır. Çalıştığım Nüvi'lerde bu sorun yoktu.
Gpx dosyalarınını Windows üzerinden Mapsource, Google Earth, Gpx2GE, ExpertGPS, Mac üzerinden ise Google Earth, Garmin RoadTrip başta olmak üzere birçok programda denedim. Sonuç aynı. Eğer waypoint leri PC de, örneğin RoadTrip'te yapıp Garmin Oregon'a gönderirseniz cihazda görebiliyorsunuz, ama navigatorde yapılan waypointler bilgisayarda görülmüyor. Trackler ise iki yönlü de sorunsuz aktarılabiliyor.
Nüvilerde olmayan bu problemi Oregon'da herkes yaşıyor mu? Çözebilen varsa bilgi aktarımı rica ediyorum

Arkadaşlar,
Colorado 300 de dosya açıp (kumaş,deri,iplik)gibi her birine ayrı rota ekleyebiliyormuyuz????

Arkadaşlar oregon 300'ün dokunmatik ekranı için ne düşünüyorsunuz doğada ekran zarar görür çabuk bozulur gibi bir düşünceye kapıldım ben. Sonuçta eller çamurlu ve ıslak olabiliyor ekrana her dokunuşta biraz daha cizip kısa zamanda çalışmaz hale gelir diyorum ben. Bence tuş takımıda konmalıydı şöyle kasanın yanlarına doğru falan yine donumatik ekran olsun ama tuşlarda mevcut olsun.

Bu yüzden bence magellan tridion modelleri daha başarılı ama onlardada amma çok model var hangisi olmalı karar vermek zor.

hazanfer' Alıntı:
Arkadaşlar oregon 300'ün dokunmatik ekranı için ne düşünüyorsunuz doğada ekran zarar görür çabuk bozulur gibi bir düşünceye kapıldım ben. Sonuçta eller çamurlu ve ıslak olabiliyor ekrana her dokunuşta biraz daha cizip kısa zamanda çalışmaz hale gelir diyorum ben. Bence tuş takımıda konmalıydı şöyle kasanın yanlarına doğru falan yine donumatik ekran olsun ama tuşlarda mevcut olsun.

Bu yüzden bence magellan tridion modelleri daha başarılı ama onlardada amma çok model var hangisi olmalı karar vermek zor.

Garmin 60csx e bir göz atın derim.

hazanfer' Alıntı:

Selamlar,
bence haklısınız.. Zaten, bu modele geçmeyi düşünmememin temel nedeni "arazide/outdoor" da dokunmatik bir ekran çok akılcı değil.. reha

Peki bu amerikadan gelen gpsler hakkında ne düşünüyorsunuz yarı fiyata sıfır ürün veriyorlar bunlara detaylı Türkiye haritası yükletmenin maliyeti hakkında bilgi sahibi olan varmı. Gitsek garmin veya magellan bayisine al kardeşim bunu amerikadan getirdim içine türkiye topografik haritasını ve detay sokak haritasını yükle desem kaça patlar bu iş.

600 liraya explorist 600 xl satılıyor, yine 700 liralara 60csx veriyorlar???

Selamlar,
yurtdışından gelenler ile burada satılanlar arasında çok fazla fark yok pratikte. Garmin açısından baktığınız zaman, türkiye haritası 120€ + KDV yanılmıyor ise.. Harita satışını Baytekin firması veya bayileri yapıyor. Magellan için harita fiyatını maalesef bilmiyorum. reha

selam arkadaşlar ben sitenize yeni katıldım.bir sorunum var .çözebilirmisiniz acaba colorado 300 kullanıyorum.ama sıkca anakart yakıyor ve servis bir çözüm bulamadı neden acaba anakartı yakıyor tşk ilginiz için

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,631
Kaydolan Son Üyemiz
drcard

SON KONULAR

Geri