G.Vitara 1.9 DDIS (Dizel) 5K İçin Chip-tuning/Box-tuning ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BRAVEHEART Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 94
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 42,780
Ynt: G.Vitara 1.9 DDIS (Dizel) 5K İçin Chip-tuning/Box-tuning ?..

mdilek' Alıntı:
Bende izmirdeyim. Box taktırmadım. Ama ciddi şekile takmayı düşünmeye başladım. Çünkü devir kaybı ve vites küçültme ihtiyacı benimde canımı sıkıyor. Daha önce DTE box(alman) uygulaması yaptıran ve 2 yıdır kullanan arkadaşlar var. Fiyatı biraz yüksek. Kaça yaptırdığınızı öm mesaj olarak atabilirseniz sevinirim. Gerçi belirttiğiniz servisin web sitesinde TÜV veya CE belgeli ürünmü diye sormak lazım. Raceching, DTE TUV belgeli diye biliyorum. Gepardo hakkında bilgim yok.

Aracı yükseltmek için İstanbula sordum 250 tl işçilik 900 euro kit olarak fiyat aldım.
Ancak yurt dışında 250$ + 100$ fiyatı ama kargo 500$ . Belki 2 sipariş verilip kargo maliyeti düşebilir.
Yeni Gv ların süspansiyonu sert. Birçok arazi aracında bulunan sallantı bu araçlarda yok. Spor araba gibi sert süspansiyon, aracın asfalt performansının çok iyi olmasını sağlıyor. Bu sert süspansiyonu seviyorum. İşte bu nedenle yükseltmeyi bu nedenle iyi düşünmek lazım.
http://www.rocky-road.com/grandvitara.html
merhaba mdilek ben manisa demircide ikamet etmekteyim,fiyatını yazmayı unutmuşum 1000 tl ye yaptırdım,o gepardolar hoşuma gitmedi ben getirttim takmaya bile cesaret edemeden geri yolladım,zaten yanlış yollamışlar,(25 mesajdan önce özel msj yazamıyormuşuz o yüzden buraya yazdım umarım bir mahsuru yoktur)oooww yükseltme işide amma pahalıymış be 2000 tl yi geçecek yani,peki yurtdışı güvenlimi gümrüğe filan takılmasın??birde yükseltme ne kadar yani kaç mm veya inch,birde amortisör filan tam takım değişişiyor heralde ,iyi düşünmek gerek dediğinize göre?saygılar

Etiketler

Yükseltme kiti ile ilgili bilgileri http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=25755.160 de paylaşırsak daha yaralı olur...

Merhaba,
Izmirde Tuning box yaptırdktan sonra yakışı ne oldu acaba?Birde normalde turbo 3000 de açıyor 2000 de açmasının zararı olabilirmi turboya?

teşekkürler
hakan

hakisalapaki' Alıntı:
Merhaba,
Izmirde Tuning box yaptırdktan sonra yakışı ne oldu acaba?Birde normalde turbo 3000 de açıyor 2000 de açmasının zararı olabilirmi turboya?

teşekkürler
hakan
eğer yol bilgisayarı doğruysa sehir dışı 7lt(ort.110 km hızla),şehir içi 10lt yakıyor.turbo meselesine gelince sizin motor farklı ,1,9ddisler 2100devirde açıyordu,şimdi 1200 devirde açıyor ,zararını bilmiyorum şimdilik bişey yok,ileride ne olur bilmem,saygılar

1000 tl çok. En azından bana çok. Gerçi DTE de 1.5 yıl önce benzer bir fiyattı. Racechip 129 euro, 389 tl gibi bir fiyatta ama 1.9 ddislere uymamış. Gepardo ise 350 tl civarı ama kullanan bilmiyorum. Siz yakından görmüşsünüz. Gepardo nasıldı? Başka hangi markalar mevcut?

bilgi için teşekkürler.Ben bu turbo meselesini benim araba için araştırayım bakalım.Sizin arabadan kullandım XL-7 den daha seri bir motoru var.Gerçi kg olarak benim arabanın boş ağırlığı 1860 ama...
bilgiyi buaradan paylaşırım sdaha sonra.

saygılarımla
hakan

mdilek' Alıntı:
1000 tl çok. En azından bana çok. Gerçi DTE de 1.5 yıl önce benzer bir fiyattı. Racechip 129 euro, 389 tl gibi bir fiyatta ama 1.9 ddislere uymamış. Gepardo ise 350 tl civarı ama kullanan bilmiyorum. Siz yakından görmüşsünüz. Gepardo nasıldı? Başka hangi markalar mevcut?
mustafa bey bildiğim kadarıyla bu boxlar rail basıncını beyinle ,rail sensörü arasına girerek,beyini aldatıyor.basit bir çip ve yazılımdan oluşuyorlar,maliyatlerini hesaplasan 10tl ancak eder,önemli olan yazılım aslında ona para veriyoruz,tabi kaliteli mallarda çip kalitaesi ve kullanılan malzeme değişiyor,benim gepardoyu beğenmeme sebebime gelince,elime geçen ufak siyah bir kutu idi üstünde gepardo bile yazmıyordu,malzeme kalitesinden hoşlanmadım,dışı böyle ise içindeki yazılım nasıldır diye şüphe doğdu,karalamak istemem belkide iyidir,ama ben hoşlaşmadım,muzaffer beye sorduğumdada iyiki takmamışsın dedi,tabi kendide aynı işi yaptığı için karalayabilir bilemem ama açıklaması mantıklı geldi bana o tür piyasa malları sadece basınç değeriyle oynuyor dedi,bizimkiler ise 10 kadar değeri kontrol edip ona göre en iyi değeri beyne gönderiyor dedi(ben onun yalancısıyım) ;)yani ne kadar köfte okadar ekmek mustafa bey ;Dvalla dte sistem kendini kanıtlamış,all car,power system,süperchips(box değil direk programlama)tuningbox,race box v.b.alman,ingilz ve isviçre firmaları var,sanırım bunlar iyidir.dediğim gibi parayı programa veriyoruz,çok ucuzuna kaçmamak lazım bence,genede siz bilirsiniz,bazen bestserviste kampanya oluyor isterseniz bi temasa geçin

Arkadaşlar,
1.9 DDIS lerde herhangi bir uygulama yapmadan dahi hatalı kullanımlarda Turbo larda problem çıkabildiğini duydum-biliyorum ,turbo meselesi ve kullanımı hassas bir konu ,Turbonun özellikle araç ilk çalıştırıldığında hareket ettirmeden ve stop etmeden evvel yeteri kadar soğutulduğundan ve yüksek devirlerde fazla zorlanmadığından emin olmak gerek,özellikle sıcak havalarda akkor haline gelebilen bir sistemin....kaldı ki turbonun alt devirlerde fonksiyonel olması elbette ömrü ve arıza verme frekansını etkileyecektir.Benim bildiğim sadece turbonun değişim maliyeti 4000.-TL civarında idi

Benimde ufak bir araştırmadan sonra güvendiğim bikaç ustadan birisinin yaptığı yorum düşündürücüydü!
Bir Eline yanan bir sigarayı koyduğunu diğerine de nargilenin üstünde blok halde yanan kömür parçasını aldığını düşün dedi motoruda buna benzetti ve fabrika verileriyle pek oynamasazsan iyi olur diye telkinde bulundu
Düşününce mantıklı geliyor yanma sıkıştırma ve patlatma değerleriyle oynamış olmuyor muyuz?

Saygılar...

Tabiki arıza olmadan en sağlıklı yöntemi bulmak lazım. DTE sistemi kullanan ve takibini bu ve benzer siterden takip ettiğim iki arkadaşımız var.
Araçlarımızda özellikle küçük viteslerde devri düşüp sık sık vites değiştirmek gerekiyor. Her seferinde debriyaja basmak, debriyaj ömrünü azaltıyor. Ayrıca devri toplarken sübaplar, şanzıman aşırı güç biniyor. Şanzıman nekadardır? Debriyaj 1500 tl civarında. Yani bu modülle bahsedilen devir kayıplarının azalması, belki araç sağlığı açısında iyi bile olabilir, diye düşünüyorum. Bir çok yerde okuduğum fabrikaların çevreyi koruma için egzoz emisyonları daha çevreci olma, ses düzeyini azaltma, uzun ömürlü olma gibi nedenlerle aracın gerçek gücünde bazı kıstlamalar yapıyor. Bu modifikasyonlarla bu kısıtlamaların azaltılması yani aracı gerçek gücüne kavuşturulması şeklindede yorumlanabilir.

DTE sistem tecrübe ile iyi ancak artık Barel otomativ eskisi gibi aktif olmadığı ancak dürüst temiz iş yapan bir kurum izlenimi uyandırdı. Geparda ucuz ve genel görüş kalite düşük. Eco Power(Powersystem) fiyat olarak yüksek. Birde TUV onayı varmı bilmiyorum. Racechip in distribütörünün açıklamasına göre suzukilerde sorunlu olduğu o nedenle bu 1.9 ddis motorlara uygulamadıklarını belirttiler. Almayadaki web sitesinde satışı var.
Yani ben arada kaldım neyapayım diye düşünüyorum. Birde direk yazılım ile benzer uygulama yapanlar varmış.

mdilek' Alıntı:
Tabiki arıza olmadan en sağlıklı yöntemi bulmak lazım. DTE sistemi kullanan ve takibini bu ve benzer siterden takip ettiğim iki arkadaşımız var.
Araçlarımızda özellikle küçük viteslerde devri düşüp sık sık vites değiştirmek gerekiyor. Her seferinde debriyaja basmak, debriyaj ömrünü azaltıyor. Ayrıca devri toplarken sübaplar, şanzıman aşırı güç biniyor. Şanzıman nekadardır? Debriyaj 1500 tl civarında. Yani bu modülle bahsedilen devir kayıplarının azalması, belki araç sağlığı açısında iyi bile olabilir, diye düşünüyorum. Bir çok yerde okuduğum fabrikaların çevreyi koruma için egzoz emisyonları daha çevreci olma, ses düzeyini azaltma, uzun ömürlü olma gibi nedenlerle aracın gerçek gücünde bazı kıstlamalar yapıyor. Bu modifikasyonlarla bu kısıtlamaların azaltılması yani aracı gerçek gücüne kavuşturulması şeklindede yorumlanabilir.

DTE sistem tecrübe ile iyi ancak artık Barel otomativ eskisi gibi aktif olmadığı ancak dürüst temiz iş yapan bir kurum izlenimi uyandırdı. Geparda ucuz ve genel görüş kalite düşük. Eco Power(Powersystem) fiyat olarak yüksek. Birde TUV onayı varmı bilmiyorum. Racechip in distribütörünün açıklamasına göre suzukilerde sorunlu olduğu o nedenle bu 1.9 ddis motorlara uygulamadıklarını belirttiler. Almayadaki web sitesinde satışı var.
Yani ben arada kaldım neyapayım diye düşünüyorum. Birde direk yazılım ile benzer uygulama yapanlar varmış.
evet süperchipsin direkt programlama uygulaması var, daha verimli ve güvenilir bir sistem,biraz pahalı sanırım 850 paund tu,ve box gibi uygulama kolaylığı yok,istediğiniz zamanda çıkaramıyorsunuz

merhaba,
turbo ile ilgili şunları öğrendim,gerçi bilinen şeyler ama yazayım dedim.

-Motor yağını her 5000 km ya da daha erken süreler içerisinde değiştirin.
-Her zaman motor üreticisinin tavsiye ettiği yağı kullanın. -WD40 ve benzeri temizleme katkılarını ya da gevşeticileri kullanmayın.
-Her zaman motorun ısınması için 30 ila 60 saniye kadar bekleyin.
-Soğuk ve ince yağ, ısınmış bir yağ gibi kolayca hareket edemez ve parçaların bir süre yağsız kalmasına yol açar!
-Yola çıktığınızda turboyu hemen devreye sokmayın, turbo henüz yağ ihtiyacını gidermemiş olabilir.
-Aracı stop etmeden önce turbonun dinlemesi ve bir sonraki çalışma için gerekli yağlamayı yapmasına izin verin.Turboyu ne kadar zorladıysan o derecede dinlendirme yapın.
-Yüksek devirlerde türibin devamlı dönmektedir.Bu esnada motoru kapamak turboya giden yağıda kapamak anlamına gelir.Bu durumda turbo yataklarında ciddi hasarlar oluşur.
-Motoru yağını her değiştirdiğinizde yağ filitresinide değiştirin ve ilk çalıştırmada yağ basıncının sağlandığına emin olun.

Yukarıdaki tezahürleri yerine getirmeniz ve aracınızı iyi bir şekilde kullanmanız durumunda Turbochargerınız en az motorunuz kadar sorunsuz ve uzun ömürlü olacaktır

Merhaba,
Aslında servisler 10,000 de bir değiştirin diyor ama ben türkiye koşulları için bunun geçerli olacağını sanmıyorum.Hertaraf toz toprak içinde dur-kalk larımız çok,ben 7000 de bir değiştiriyorum.Tabii çok km yapan biri için fazla gelebilir,ben az km yapıyorum dolayısıyla 3-4 ayda bir değiştiriyorum.Zararı yok faydası var.
bu arada ben castrol un magnatek ini kullanıyorum.Bu konuda bayağı araştırma yaptım hatta en son castrol Türkiye ile görüştüm benden bütün araç detaylarını alıp sonradan bana döndüler.

hakan

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,878
Kayıtlı Üye Sayımız
166,664
Kaydolan Son Üyemiz
d1esell

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR