Fotoğraflarım (VforVendetta)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VforVendetta Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 386
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 39,549
Sayın nadir Bey, onlar Amerikan sarmaşığı değil mi, duvarı saran hani :smiley: ben cok severim onları... hele bu mevsimde bir de güzel kızarıyorlar ..... ben de çelik yaptım bu sene onlardan umarım tutar, çok güzel görünüyor sizin çiçekleriniz....

Etiketler
ama tabi siz bilmezsiniz benim ne kadar kıskanç olduğumu Nadir BEY, dayanamam ben boyle şeylere... eksik kalmayayım dedim de ::smiley:

DSCF0056.jpg

burası da benim terasım olur :smiley:

balkon1.jpg

Evet doğru , amerikan sarmaşığı.Bence çelik yapıp vakit kaybetmeyin.Çünkü çok pahalı bir bitki değil.1,5-2 metre sürgünleri olanlardan alıp istediğiniz yeri süratle sarmalarını sağlayabilirsiniz.

iyi fikir aslında :smiley: bunu niye düşünmedim bilmiyorum sanırım o zaman içime sindiremiyorum hani ben büyüttüm deme duygusundan mahrum etmemek için kendimi... ama şimdi bu çeliklerim tutar mı tutmaz mı onu bile bilmiyorum, sanırım biraz daha beklemek lazım... zaten şu an alıp sardırmaya çalışmam sanırım bir işe yaramaz dimi Nadir Bey? En uygun dikme donemi ne zamandır bunun? anlatabilir misiniz?

şimdiden teşekkürler :smiley:

bu arada ben bu sarmaşığı, şu en altta eklediğim resmimdeki mavi demirler var ya onlara doğru sardırmak istiyorum, olur degil mi?

Evet , artık zamanı geçti.Martı beklemeniz uygun olur.A.sarmaşığının ülkemizde başlıca 2 cinsi kullanılmaktadır.Resimde görülen ve yaprağı 5 parçalı olan Parthenacissus quinquefolia ve yaprağı asma yaprağına benzeyen 3 loplu p.tricuspidata.
Birincisinin sülükleri vardır ve bunların sayesinde her türlü zemine yapışarak tutunabilirler.2.tür ise tutunma özelliği olmadığından daha çok çardak ve kapı üzerlerinde veya duvarlardan aşağı sarkıtmak sureti ile kullanılır.Her iki tür de muhteşem sonbahar renklerine sahiptir.

Sedat en sonunda bir de botanik köşesi açamamız gerekecek galiba. ;D

ben sülüklü olanı istemiyorum, adını sevmedim...

neyse ikincisi benim terasım çin daha uygun sanırım cunku ben de onu demirlere tutturmak istiyorum, öyle heryere sarsın istemiyorum... sadece demirlere...

çok teşekkür ediyorum sayın Nadir Bey, sizi artık kıskanmıyorum :smiley: ama çiçeklerinizi hala kıskanıyorum... ::smiley: :-\

sedat kim? niye herkes birbiriyle çok samimi :( ben kimim, burada ne işim var... yabancılık çekiyorum... ayy tanrım ben niye böyle kıskanç bir insanım :( :mad:

botanik bahçesi de açalım, benim için uygundur :smiley: siz admin miydiniz bu arada :eek:

Sedat gezenbilirin Aydın Doğan'ıdır. ;D
Ayrıca samimi olmamız birbirimizin isimlerini bilmemizden kaynaklanır.
Bir de lütfen sayın Nadir Bey gibi hitabetleri bırakalım.Kendimi tahrirat katibi gibi hissediyorum.

bu sayfayı ben açmıştım ama sorun degil biz burayı isteyenler için botanik bahçesi olarak da kullanabiliriz, sedatı yormayalım, sizi de... hiç gerek yok bence... hem ben boylece tüm konuya hakim olabilirim :D ;D yani fotoğraflar, botanik, varsa diger konuları da buraya yazabilirler... başka başka sayfalar açıp bence forumu kabartmayalım :p :'( zor oluyor zaten ordan oraya dolaşmak... hepsi bir yerde, tekel mantığı, güzel olur bence :smiley: hem ben özelleştirmeye de karşıyım :-X burda kalsın, botanik bunun içinde devam etsin, ayırmıyorum konumdan :( :'(

Sedat hocam selam..Ercovadan dönüşte eski ama bakımlı bir köyevi gördüm..Usta gözüyle bak bakalım..güneşli havada bi daha çekecegim..

PA290382.jpg

PA290381.jpg

sedat gelmiş... tanıyormuşum sedatı :smiley: 5 kasımı hatırlatırım... 3 gün kaldı :smiley:

hoşgeldin transporter...

sedatı bilmem ama ben resmi begendim... bence 1. si daha guzel ama karanlık kalmış sanki

bi de eger benim başlığımın haricinde bir botanik bahcesi sayfası acılacaksa ben de nadirin yardımcısı olabilirim... onun kadar anlamam ama az biraz bilirim bu konuyu :smiley: sağ kolun olabilir miyim :D diye soruyorum... çok meraklıyım da boyle bahce, toprak işlerine falan :D

Sende hoşgeldin..Bir haftadır sadece o örümceklermi var?..Yılan falan tutarımda elimde örümcek deyince iş degişir..

isoff004.jpg

bunu da ben çektim :smiley: çok güzel çekmişim, çok güzel.... (siz övmezsiniz, ben öveyim kendimi ) maşallah maşallahhhhhh

DSCF0160.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,776
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR