Forester Hakkında...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ZAFERALTIN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 98
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 45,383
Ynt: Forester Hakkında...

takla testiyok ama yurtdışı forumlarda takla atmış forester resımlerı var.. hiç fena değil

drdoguank' Alıntı:
takla tstleri nasıl acaba ben cok aradım bulamadı ama on ve yan carpısma testleri hiç fena degil
http://www.modernoffroader.com/iihs-crash-tests-rollover-roof-strength-for-cuvs/105/

http://youtu.be/6jciNCdBGyw
bu vıdeoda saşinin güçlendırılmış noktalarını görebılırsınız...

...

accident007.jpg

orta ıngılızcemle çevıreıldıgım kadrıyla 55mil hızla gıderken çakıla kaptırıp en az 2 takla atmış bu forester...

cok teşekkürler bu konudaki tereddütümgecti cunku direkler hala sağlam gorunuyor

Arkadaşlar 1600 metre rakımlı adananın bir köyünde yaşıyorum.Bulunduğum yer sarp arazi yapısına sahip.Yükselti yarım saat mesafede tam iki bucuk katına çıkıyor. kışlarıda sert geçmekte bu yüzden 4x4 araç almak istiyorum. Malum kış şartlarında köyden çıkmak için.Burda bir başka arkadaşta 2000 model honda crv var ve işini çok rahatlıkla görebiliyor bu arabayla. Benim önümdede iki seçenek var birincisi 2004 Mdel Beyaz rav 4 İkincisi 2007 model Subaru Forester. sizden isteğim bu araçları yakıt ekonomisi ve kullanacağım arazi koşullarına uygunluk olarak değerlendirmeniz.Ve bu arabaları aldığım zaman en az 3-4 yıl kullanmak istiyorum.Bkım maliyetlerinide değerlendirirseniz sevinirim Saygılar.

Subaru Forester 2.0 T.D.Limited
big_127437494j9b.jpg

TOYOTA Rav4 2.0 At
1225798712c9.jpg

rav 4 ve honda crv tam anlamıyla 4x4 değildir. araç kaymaya başladığı zaman 4x4 e geçer.
ama subaru gerçek zamanlı simetrik 4 çekerdir.
yani milletin 20-30 km ile gidemediğ yerden siz 80-90 ile çok güvenli bir biçimde gidersiniz.
forester almadığınıza pişman olursunuz.
kışın uludağ veya kartepe yollarında pikaplar ve diğer 4x4 ler debelenirken binek subaru imprezalar vızır vızır ortalıkta dolanırlar :D

rav 4 ve honda crv tam anlamıyla 4x4 değildir. araç kaymaya başladığı zaman 4x4 e geçer.
ama subaru gerçek zamanlı simetrik 4 çekerdir.

Hmm...

yani milletin 20-30 km ile gidemediğ yerden siz 80-90 ile çok güvenli bir biçimde gidersiniz.

Yıllar içinde gezenbilir ahalisinin 4x4 kullanımındaki değişimi gözler önüne seren cümle...
Ben hala rav4le çamurlu yollara yanlışlıkla girince geri geri çıkıyorum 4x4 bu işe yarıyor traktör lastiği gibi lastik takmadığınız sürece. İnip itmeden geri çıkmaya. Çünkü çamur lastiğe yapışınca direksiyon hakimiyeti kayboluyor, kayma vs çok sonra siz hala daha tabiri caizse olmayacak duaya amin deyip o yoldan ilerlemeye devam ederseniz olacak şeyler. Subaru da olsa fark etmez, vitara da, land rover da. Yani evet başından beri yukarıdaki cümlenin tarif ettiği gruptayım, hal böyleyken neden durumu eleştiriyorum? Çünkü şu araç gerçek 4x4 değildir bu değildir türünden gereksiz muhabbetler dönüp duruyor. Arkadaşlar bunların hiçbiri traktör değildir, arazi aracı değildir, dağılın. Aynı şeyleri tartışıp durmayalım. İsteyen unimog alıp kullansın saygımız sonsuz, hiç tartışmayız gerçek arazi aracı olduğunu. Bunun dışında vaktimizi boşa harcamayalım, piknik alanları gayet güzel, sizleri beklerler... internette vakit öldürmeyin.

arkadaş 80-90 derken çamurlu yoldan bahsetmiyor bence.. verdiği örneğe de bakarsak karlı yoldan bahsettiğini düşünüyorum.. çünkü yerlerde kar varken bende milletin 4lülerini yakıp 30-40la gittiği yerlerde 60-70km hızla şerit değiştirerek gittim. lastiklerim normal 4 mevsim tip olmasına rağmen en ufak kayma savrulma olmadı.. tabi o sırada önüm boştu.. yoksa o hızlara çıkıp fren yapmaya çalışmak daha tehlikeli:smiley:

arkadaş 80-90 derken çamurlu yoldan bahsetmiyor bence.. verdiği örneğe de bakarsak karlı yoldan bahsettiğini düşünüyorum.. çünkü yerlerde kar varken bende milletin 4lülerini yakıp 30-40la gittiği yerlerde 60-70km hızla şerit değiştirerek gittim. lastiklerim normal 4 mevsim tip olmasına rağmen en ufak kayma savrulma olmadı.. tabi o sırada önüm boştu.. yoksa o hızlara çıkıp fren yapmaya çalışmak daha tehlikeli:smiley:

Olabilir ama kar bu. Güven olmaz. Çamur olsaydı daha da kötü olurdu hep çamurluk yapıyor, üstelik kar lastiği bu araçlarla gayet uyumlu olduğu halde çamur lastiği pek te uyumlu değil uzun yolculukların tadını kaçırıyor. O yüzden kışın da dağ bayır gezilebiliyor pekala ama şu çamur işini hiç sevemedim. Neyse cümlenin asfalt üzeri bir 4x4 kullanımından bahsettiği belli zaten de tam olarak neyi kastettiğini anlayamamıştım, belki söylediğiniz gibidir.

Arkadaşlar öncelikle değerli cevaplarınız için tşkler. Şunu belirteyim ben aracımla off Road yapmayacağım. Ama kışın olası bir kotu durumda köyden çıkıp en yakın kasabaya veya ana yola çıkaracak bir arabadan bahsediyorum. Gecen kış çok sert geçti ve %45 e yakın taşlık bir rampada somester için tatile giderken arabam buzdan dolayı tampayı çıkamadı. Bahsettiğim 2000 model Honda crvye sahip arkadaşım benim aracımı çok zorlanmadan çekti. Benim istediğim böyle bir durumda beni yolda bırakmayacak bir araba ve sadece buda değil arazide yakıt tasarrufu beklemek şaçma ama en axından düz yolda tasarruf etmek istiyorum ayrıca konforda. Tekrardan herkese saygılar değerli cvplar içinde tşkler

subaru ve tasarruf pek yanyana gelmez bence:smiley:
siz en iyisi dizel seçeneklere bakın adanadaysanız ssangyong 4x4 kamyonetler sizin için rahat olabilir.. istanbulda köprü sorunu yüzünden almamıştım ben..
yada şu linkteki terrano olabilir. biraz fazla fiyat söylemişler ama güzel araba;
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-nissan-nissan-terrano-3.0-di-turbo-otomatik-vites-orjinal-127929626/detay

theaprantice' Alıntı:
Arkadaşlar öncelikle değerli cevaplarınız için tşkler. Şunu belirteyim ben aracımla off Road yapmayacağım. Ama kışın olası bir kotu durumda köyden çıkıp en yakın kasabaya veya ana yola çıkaracak bir arabadan bahsediyorum. Gecen kış çok sert geçti ve %45 e yakın taşlık bir rampada somester için tatile giderken arabam buzdan dolayı tampayı çıkamadı. Bahsettiğim 2000 model Honda crvye sahip arkadaşım benim aracımı çok zorlanmadan çekti. Benim istediğim böyle bir durumda beni yolda bırakmayacak bir araba ve sadece buda değil arazide yakıt tasarrufu beklemek şaçma ama en axından düz yolda tasarruf etmek istiyorum ayrıca konforda. Tekrardan herkese saygılar değerli cvplar içinde tşkler
crv nin geçtiği yerlerı Foresterla daha rahat çıkarsınız bundan emın olun.. yakıt konusunda forester'ı kıyaslarken bu aracın süreklı 4 çeker oldugunu unutmadan hesap yapın.. mısal crv şehır içi 12 lt yakıyorsa forester 13 cıvarı yakabılır..ama nedenı crv normalde önden çekış aracın verdıgı tepkıyle çalışır,subaru ise devamlı 4 çekerde gider..kıyaslama yaparken hep atlanılan nokta burası..

Evet bir gezenbilir klasiği de bu sürekli 4 çeker muhabbeti.
crv kullanan birileri ortalıkta olmadığı için onu anlayamadık henüz. sürekli 4 çeker olmadığını biliyoruz ama o kadar. "reaktif" imiş, bir rivayet öyle..
rav4 ilk nesil sürekli 4 çekerdi, muhtemelen 2. de öyle, 3. belli bir hıza kadar sürekli 4 çeker sonra önden çekişli oluyor, muhtemelen 60km/s falan.
subaru sürekli 4 çeker kampındaymış, kullananlardan öğrendik. simetrik ne demek anlayamadık.
bir de vitara tayfası var, onlar da aha orda bir kol var onu 4L ye almadığın sürece arkadan itişli 4L de 4 çeker oluyor diye tarif ederlerdi, fakat dişli oranları konusu (arazi şanzımanı) ile çekiş sistemini (ortada ön aksı arka aksa bağlayan diferansiyel mi var yoksa bildiğiniz %100 bağlantı mı neyse) birbirine karıştırdıkları için kendilerini doğru dürüst anlayamadık. onlar da bizi anlayamadı. neyse yeni vitara modelleri bizim araçlar gibi oldu artık herhalde bunu tartışmayız (ama 3 kapılı model hariç o 4L yerinde duruyor tamamen ayrı bir konu olduğu için...)
bir de avrupa üretimi araçlarda halden bilmemnesi mi vardı neydi, o bir tür reaktif çekiş sistemi (önce bol bol patinaj çekecek sonra 4 çekecek anlamında) oluyor herhalde...
neyse bol bol kafa karıştıran işler bunlar, ama ben olayı çözdüm, lastikler traktör lastiği gibi olmadığı sürece hepsi yanlışlıkla saptığınız bozuk çamurlu yollardan geri geri çıkmaya yarıyor, ilerlemeye değil, çünkü asıl problem direksiyon hakimiyetini koruyabilmek, aracı ileri doğru itebilen bir çekiş sisteminin varlığı ya da yokluğu değil (o da lazım ayrı konu..)

ğerlerinin bilmem ama subaruda ki symmetrıcal aracın ortadan 2 ye bölünmesı halınde her parçanın karşılıgının diğer taraftada olması aynı şekılde...

270e2bb340463872007bd46af09adbad.jpg

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,909
Kayıtlı Üye Sayımız
166,709
Kaydolan Son Üyemiz
Mete26

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR