Forester Hakkında...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ZAFERALTIN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 98
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 45,335
Ynt: Forester Hakkında...

Zaten piyasada bu fiyatlara alınabilecek gerek awd sistemi gerekse motor ozellikleri bakımindan en iyi aracların basında geliyor bence ....

kesinlikle katılıyorum... subaru kullanan herkesten aynı tepkiyi alıyorum... hayırlısı ile bir forester almaya niyetlendik sizlerin yardımı ile de memnun kalacağımı düşünüyorum... sağolun varolun...

ZAFERALTIN' Alıntı:
kesinlikle katılıyorum... subaru kullanan herkesten aynı tepkiyi alıyorum... hayırlısı ile bir forester almaya niyetlendik sizlerin yardımı ile de memnun kalacağımı düşünüyorum... sağolun varolun...
kesinlikle pisman olmazsınız .. hem arazide hemde asfaltta subarunun farkını daha iyi anlarsınız alfadan sonra....

Eski paylaşımlarımda mevcut ama tekrar yazayım istedim.

Forester'ların Almanya ve Hollanda gibi AB ülkelerinde Teleflex'li fabrika çıkışı modelleri mevcuttu. Bu modellerin soğutma/radyatör ve sübap kısımları standarttan farklıydı. Ancak ne zaman dizel foresterlar çıktı, tüplü foresterlar'da kalktı. Gaz ile çalışmaya göre yapılmamış araçlarda bu donanım zaman içerisinde bir aksaklığa yol açması muhtemeldir.

Forester'a bu forumda ilk gaz taktıranlardanım. Yetkili servisteki montaj sıkıntıları haricinde ilk 20-30bin km birşey yoktu, ancak daha sonra motorda titreme, çekiş sorunları, katalizörde sorunlar vs. yaşadım, ki aracı düzenli olarak bakıma götürüyordum.

Teleflex çok iyiydi, onunda sorunu BRC, Atiket gibi markalar gibi üzerinde araca göre oynamaya çok izin vermemesi ve servisinin kısıtlı olmasıydı.

Kısaca, ileride dizel otomatik forester çıkarsa almayı hedefleyeceğim ilk araç olur 8)

dediğiniz de haklısınız elbette ama böyle sorunların sürekli yaşanması muhtemel ise; bu kadar forester'ın lpg dönüşümü yapması sizce de akılda soru işaretleri bırakmaz mı ?

Yoo yapmaz, yakıt fiyatlarıyla doğrudan alakalı bir durum sonuçta bu. Aracımı hergün kullanmama ve çoğu zaman dikkatli kullanmama rağmen İstanbul şehiriçi 12-14 litre arasındaydı. dönüşümde benim şahsi şanssızlıklarım da oldu. Şuan XT aracımı yeni almış olsam ya şehiriçinde daha az kullanır LPG düşünmezdim veya X alır daha çok binerdim herhalde. Tabi bunlar benim şahsi fikirlerim.
Son olarak Forester motorları boxer olduğundan, sübap vs. ayarı/değişimi gerektiğinde ustalar daha çok zorlanıyorlar, bazıları yanaşmıyor bile tamire, diğerleri de normal araçlardan fazla para istiyorlar.

GezenGen' Alıntı:
Yoo yapmaz, yakıt fiyatlarıyla doğrudan alakalı bir durum sonuçta bu. Aracımı hergün kullanmama ve çoğu zaman dikkatli kullanmama rağmen İstanbul şehiriçi 12-14 litre arasındaydı. dönüşümde benim şahsi şanssızlıklarım da oldu. Şuan XT aracımı yeni almış olsam ya şehiriçinde daha az kullanır LPG düşünmezdim veya X alır daha çok binerdim herhalde. Tabi bunlar benim şahsi fikirlerim.
Son olarak Forester motorları boxer olduğundan, sübap vs. ayarı/değişimi gerektiğinde ustalar daha çok zorlanıyorlar, bazıları yanaşmıyor bile tamire, diğerleri de normal araçlardan fazla para istiyorlar.
benim aracım turbosuz.. yakıtım sehirici 13-14 lt lpg de...lpg takalı yaklasık 35000km oldu. Subap ayarına gerek yok henuz.
Turbosuzlarda yandan kapakları acıp subap ayarı kolay yapıldıgı icin maliyeti 300-500 tl arası. Turbolularda ise şim dedikleri daha dik oldugu icin sokulmesi sıkıntılı oldugundan motoru indirip subap ayarı tapmak daha kolay oluyormus...

Daha öncede dediğim gibi benim ilk taktırdığımdan itibaren şanssızlıklarım oldu, valla Allah kimseye yaşatmasın..

bende bende subaru forester almayı dusunuyorum aslında gonlumde yatan 2005 xt ama fiyet olarak biraz zorluyo siz eski bir subaru kullanan olarak turbosuz ile turbolu arasında daglar kadar fark varmı yani aslında sormak istedigim elbetteki fark vardır beygir tork olarak ama mesela hafif arazide turbosuzda aynı performansı sergilermi sonucda 4*4 de fark yok bildigim kadarıyla şimdi 2006 xs limitid dusunuyorum arac hakkında xt den farkları ozellik le donanım acısından(cruse control koltuk ısıtma vs olarak ne farklar var yardımcı olursanız sevinirim tesekkürler

2006da kasa makyajlanmıştı. Direksiyon 3 kollu, radyosu değişti, arka stop rengi, ön panjur ve bardaklık yeri gibi değişlikler mevcut. Tabi motorda farklı.

Turbo araç kullanmak çok farklı, normal motorlar sanki gitmiyor gibi geliyordu. Ama bütçe, kullanım koşulları ve biraz da zevk meselesi.

Hayırlısı olsun

anladıgım ve izledigim kadarıyla turbosuzda karda yada camurda aynı performası veriyor peki xs de ısıtmalı koltuklar ve cruse varmı benim için bunlar onemli makyajlı kasa daha cok hosuma gidiyor sonucda su an 2000 fiesta kullanıyorum galiba ilk etapda xs de beni yeterinde tatmin eder.
bisey daha sormak istiyorum lcd diye bir difernsiyel varmıs xs lerde bu varmı yoksa xtlerde mi oluyor

İlanları hatalı verebiliyorlar. Genel olarak XT kasa (03-05) tam donanımlı. 06 modeldekilerde ön sis farı (ve deri koltuk) varsa onda dediğiniz özellikler var. Bu modelin turbosuzları 150 bg. Eski kasa turbosuzlar 125 bg.

drdoguank' Alıntı:
anladıgım ve izledigim kadarıyla turbosuzda karda yada camurda aynı performası veriyor peki xs de ısıtmalı koltuklar ve cruse varmı benim için bunlar onemli makyajlı kasa daha cok hosuma gidiyor sonucda su an 2000 fiesta kullanıyorum galiba ilk etapda xs de beni yeterinde tatmin eder.
bisey daha sormak istiyorum lcd diye bir difernsiyel varmıs xs lerde bu varmı yoksa xtlerde mi oluyor
Forester gayet iyi bir karar :smiley: arazide 2008 kasalarında vdc olmayanlar harıc aracın awd sistemı 1999-2007 arası üretilenlerde aynı bıldıgım kadarıyla..sadece yenı kasalarda ve outbackte awd sıstemıne ek olarak vdc,vtd gibi donanımlar eklendı..onun dısında 1999 model foresterla 2006 model forester arazı kosullarında aynı tepkılerı verır..
LSD dedıgımızı olay sınırlı kaydırmalı dıfransıyel arka tekerlekler patınaja dustugunde veya aracta herıkı aksta birer tekerlek çapraz olarak askıda kaldıgında arka tekerleklerde askıda kalan tekerlege gıden gucu dığer yere basan tekerlegede aktararak aracın bulundugu ortamdan kurtulmasına yardımcı oluyor.. bıldıgım kadarıyla o yıllarda ulkemıze ıthal edıle foresterların hepsınde lsd yok.. bunu en garantı olarak yetkılı servısten aracın sası nosu ıle sorgulama yaparak ogrenebılırsınız...
çekış sıstemı dısında donanımsal olarak farklar var tabıkıde.. elektrklı kolturk,hız sabıtleme vs...

verdiğiniz bilgiler için teşekkürler bir ay içinde almayı ve tatile onla gitmeyi düşünüyorum biraz fazla oldu ama su modellere baktım fiyat olarak nasıl sizce ve birsey daha sormak istiyorum ankarada oturuyorum istanbula arabayı almaya gitsem bir tek cadde motora giderim diye düşünüyorum cunku ist. u bilmiyorum hiç acaba cadde ne kadar güvenilir sattıkları araçlara kefil oluyorlar mı bir sorun cıksa nasıl davranıyorlar acaba ununu cok duydum ama sorun yasayan varmı merak ettim gozu kapalı alınır mı tsekkürler
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-subaru-2004-subaru-forester-2.0-xt-126937029/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-subaru-2006-model-forester-limited-kazasiz-subaru-bakimli-orjinal-126812893/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-subaru-2.0-xt-forester-subaru-turbo-otomatik-126728682/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-subaru-subaru-caddemotors-2.el-den-2007-forester-2.0x-awd-at-73.000km-127630045/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-subaru-subaru-caddemotors-2.el-den-2007-forester-2.0x-awd-at-73.000km-127630045/detay

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,908
Kayıtlı Üye Sayımız
166,709
Kaydolan Son Üyemiz
Mete26

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR