Forester Freni Hakkında!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan GezenGen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 44
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,998

GezenGen

Zirve
Merhabalar,

Fren pabuçlarını (pad) değiştirtmiştim normal bir frencide, ancak hiç memnun kalmadım. Ses yapıyordu, fren temizleme spreyi sıktım ve bir nebze olsun düzeldi ama güvenemiyorum.

Jaspa'da ön-arka 350 TL+KDV gibi bir fiyat veriyor, sahibinden'de bir satıcı ön 75 euro fiyat yazmış. Ankara Subaru Argos ise 120 TL vermiş fiyat (sadece ön).

Ebay'de Lomandi (115 dolar, gönderim dahil) ve Dymax (140 dolar, gönderim dahil) markaları var, kevlardan. Bunlar daha çok içime sindi gibi. Fakat Lomandi'de 99-03 modeller, Dymax'te ise 98-02 ile 03-05 modeller arasına uygun yazıyor. Kısacası 03'ten itibaren pabuçlar değişiyor, Lomandi olmaz o zaman diye düşünüyorum.

Marka ve özellik olarak tavsiye edebileceğiniz bir şey var mı? Sizler ne kadar değiştirdiniz?

Etiketler
Ynt: Forester Freni Hakkında!

Kimsenin bu konuda fikri yok sanırım. Ben kendi deneyimimi yazayım, belki faydasını gören olur. Dymax %10 indirim yapmıştı ve ondan ısmarladım. Gelince deneyimlerimi de yazarım.

fren konusu çok canımı sıkan bir olay... malesef foresterların frenleri kendi kasalarının ağırlığını karşılayacak güçte değil, hem iyi tutmuyor hemde yüksek hızda şişiyor...
sahibinden deki ilan dikkatimi çekmişti benimde iyi bir balataya benziyordu....

yorumlarınızı bekliyorum

Dymax, Kanada markasıymış ve satıcı da oradan gönderiyor. Çin'den falan olsa zaten ısmarlamazdım hiç. Özelliklerinde yazdığına göre hem gözüme çok batan balata tozu çıkartmıyormuş, hem de kevlar ve seramikli olduğu için ısıya dayanımı fazlaymış. Kullanmaya başlayınca yorumlarımı yazarım elbette.

peki sahibindendeki ilana göre ne gibi artılarını buldunuz verdiğiniz siparişin?

Foresterin frenleri berbat. Düzeleceğini bilsem masraf ederim. Umudumu kestim yavaş giderek çözüm buluyorum. :mad:

Ismarladığım fren balataları gelip deneyince haber veririm. Şimdikinden daha iyi olacağını düşünüyorum (veya ümit ediyorum diyelim ;D )

Böylesine güçlü ve performanslı bir araçta bu kadar zayıf, kötü bir fren sistemi kullanımlası çok acı bir durum. Bunu geliştirmenin yolu yokmu acaba? Sanki bi yerlerde impreza turbonun performans serisi fren takımı forester ile uyumlu diye okumuştum bir araştırın isterseniz. STI marka performans serisi diye hatırlıyorum.

Sayın gezengen,
bu fren işine biraz kafa yormaya kara verdim. Tabii sizin bu konuyu açmanız çok iyi oldu. Ön discleri ve balataları değişince ne kadar değişim olurki? Ebayda
bir sürü disc ve balata var. Disclerin desenlileri dahı var. %30 dan fazla kalite artarsa bence değer.Bu konuda tam teknık yardım kimden alabiliriz?
[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

Saygılar...

42074-42077.jpg

E35GD972.jpg

e35dp31661cupdated.jpg

auction-dimpled2.jpg

e35usr972.jpg

Gezegen Slm,

EBC marka fren balatası aldınız mı acaba ? Aldıysanız yorumunuza gore ben de almak isterim.

Tesekkurler
Yiğit

Ben Dymax aldım Kanada malı. Ürünler elime ulaştı ancak daha taktıramadım, haftaya ancak taktırabileceğim. Kullanmaya başlayınca yorumlarımı da yazarım.

selamlar,
Subaru' nun fren sisteminin iyi olmadığı görüşüne katılıyorum. ancak son modellerde frenler geliştirilmiş. daha dengeli ve kısa mesafeli bir duruş yakalamış gözüküyor.
fren kuvvetini doğuran şey sürtünme kuvvetidir. fren diski ile balata arasındaki sürtünme yüzeyi ne kadar fazla ise frenleriniz o kadar iyi demektir. fren sistemini iyileştirmenin en kolay yolu fren disk çapını büyütmektir. ancak bunu yaparken aracın aktarma organları ve şasesi arasındaki bağlantıların dayanımı gözardı edilmemelidir. fren diskini büyütmek fren gücünü artırmak demek olur ki süspansiyon elemanlarının da bazı durumlarda değiştirilmesi veya güçlendirilmesi gerekir. piyasada bu alanda birçok ürün var. eğer diskler değiştirilecekse seramik esaslı veya kompozit diskler tercih edilmeli. disklerin hava kanalcıklı olması daha kolay soğumalarını sağlar, fren balatalarının aşırı ısınmasını ve fren hidroliğininin kaynamasını engeller. fren hidrolik yağı da sistemdeki hava kaçakları nedeniyle zamanla içine su alır bu da fren performansını etkiler. o nedenle her sene en az bir defa fren hidroliği de değiştirilmeli. sonuç olarak; tek basina fren balatalarını değiştirerek istediğiniz verimi alamayabilirsiniz.

Fren balataları geldi ancak bu haftasonu taktırabileceğim sanırım. Benim beklentim sıkışık trafikte frenlerin şişmemesi. Ayrıca şuanki balatalar oldukça toz bırakıyor, dymax bu tozun olmayacağını iddasında.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,757
Kayıtlı Üye Sayımız
166,572
Kaydolan Son Üyemiz
hakan arpakçı

SON MESAJLAR

SON KONULAR