Forester Freni Hakkında!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan GezenGen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 44
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,001
Ynt: Forester Freni Hakkında!

Bugün taktırdım sonunda balataları. Tabi daha alışmadılar ancak sanki sıkışık trafikte eskisinden daha iyi gibi geldi.

Etiketler

GezenGen' Alıntı:
Bugün taktırdım sonunda balataları. Tabi daha alışmadılar ancak sanki sıkışık trafikte eskisinden daha iyi gibi geldi.
Sayın Gezengen frenler de durum nasıl? Siz sadece fren balatalarını değiştiniz sanırım. Almış olduğunuz balatalar servisin kullandığı balatalardan ne farkı var?
Diskleri değiştirmek te fayda sağlar mı?
Saygılar...

Sadece balataları değiştirdim evet. Alışması için 5000 km geçmesi lazım gibi bir rakam telaffuz ettiler. Şuan için memnunum, daha iyi tutuyor gibi. Normalden farkı kevlar ve seramik karışımı olması. Yurtdışında subarunun ayrı forumu var, orada diskleri de değiştirdiklerini okudum.

GezenGen' Alıntı:
Sadece balataları değiştirdim evet. Alışması için 5000 km geçmesi lazım gibi bir rakam telaffuz ettiler. Şuan için memnunum, daha iyi tutuyor gibi. Normalden farkı kevlar ve seramik karışımı olması. Yurtdışında subarunun ayrı forumu var, orada diskleri de değiştirdiklerini okudum.
Sayın
Serden sizin aracın arka frenler disk olması lazım. Yanılıyormuyum?2007 modellerin balataları farklıdır sanırım. Benim araca göre de disk ve balata var mı? Ben öncelikle ön fren disk ve balataları değişirsem nasıl bir sonuç alırım diye düşünüyorum. Servisteki ustalar frenlerin güçlenmesi hakkında pek bilgi sahibi değiller.
Sadece fren ve diskleri değiştirmek yüzdelik olarak ne kadar bir iyileşme sunar?
Değişiklik sadece bunlar değişmekle biter mi? Yoksa fren merkezin de veya başka yerlere de müdahale etmek gerekir mi?
İşin kısası bu işte uzman usta var mı?
Saygılar...

Sayın Tonkano,

2007 modeller için de mevcut ön fren balataları. Sizin için biraz araştırdım ve aşağıda fotoğraflı olarak uygulamalar mevcut (özellikle ilk 2 site). Yalnız ürünleri yurtdışından getirtmek gerekiyor, burada güvenebileceğim 2 usta mevcut.

http://www.powerbrake.co.za/news/pr081101.htm

http://www.subaruforester.org/vbulletin/f68/full-brembo-grb-set-fozz-reality-55868/

http://www.bestcarsguide.com/guide-to-replacing-brake-pads/

http://www.subaruforester.org/vbulletin/f68/sf5-rear-disc-brake-job-twice-71792/

Sayın Gezengen
Teşekkür ederim linkler için. İngilzice olduğundan biraz zor oldu. ;)
Eylülde bu fren işini çözmek isterim. Araştırmalara devam yanı. Önce öndeki diskleri güçlendirirsem ne olur onu araştıracağım.
Sonra arka kampanayı disc'e çevirebilir miyim veya güçlendirebilirmiyim diye araştıracağım.
Sizden de yardım beklıyorum.

Rica ederim. Linkler İngilizce ama çalışıyorsa google translate ile tercüme ettirebilirsiniz sayfaları.

Subaru STI'lara fabrika çıkışı da daha güçlü frenler takıyorlar, sonradan STI kitleri de takılabiliyor. Performans sağlamasa/yararı olmasa bunu yapmazlardı diye düşünüyorum. Yüzde olarak bilgilerde mevcuttur herhalde. Bende rastlarsam buradan bildiririm.

arkadaşlar henüz subaru alamadım ancak şu anki aracımın balatalarını değiştirme vakti geldiği için araştırma yaparken rastladım..
EBC'yi Türkiyeye getiren bir firma varmış.. ellerinde stok varmı bilmiyorum ama bu setlerde gayet güzel..
green stuff 6000 serisi forestera iyi gidebilir sanırım..
http://www.ebcfren.com/Urunler_alt.aspx?URUN_ALT_ID=56

Stoptech marka balata ve diskler kullanıyorum, son derece memnunum.2000 model Forester Turbo aracıma, aynı seneninin Impreza Turbo'dan çıkan ön kaliperlerini uygulattım.
Yeni kasa Foresterlarda da WRX fren kitiyle benzer çözüm elde edilebilir: bence olacak en makul ve orjinal iyileştime bu yöntem.

Sayın Gezengen malum yaz dı siteye giremedim. Sizde fazla girememişsiniz. Frenlerınız hakkında bilgilerinizi beklıyorum. Fren konusunda bilgilerinizi beklıyorum.

Sayın monte İmpereza fren sistemlerinin forester'a montesi konusunu biraz daha açarmısınız? Parça ve usta konusunda.

Ses yapma konusu muhtemelen zımpara ile temizlemekten kaynaklanıyor. Birkez böyle temizlendi mi bidaha öter. Geçmiş olsun. Dert etmeye gerek yok:smiley:

tonkano' Alıntı:
Sayın Gezengen malum yaz dı siteye giremedim. Sizde fazla girememişsiniz. Frenlerınız hakkında bilgilerinizi beklıyorum. Fren konusunda bilgilerinizi beklıyorum.

Yaklaşık 4000 km kadar daha önce belirtmiş olduğum fren padlerini kullanıyorum. Jantlarda oluşan kurum neredeyse yok oldu denebilir. Ayrıca sıkışık trafikte daha geç şişiyorlar. Oldukça memnunum kısacası.

GC8 kodlu 2000 yılına dek üretilen Impreza GT turbo'ların ön fren kaliperleri Foresterlara doğrudan uygulanabiliyor.2 yerine 4 pistonlu olan ve disk yüzeyi biraz daha geniş bu sistemle frenajda ciddi olumlu fark hissettim.Ayrıca diskleri de Stoptech delikli olanlarla, balataları da yine Stoptech sport serisinden olanlarla değiştirttim Maslak'ta Doğan Usta'da.
Tek dezevantajı Foresterlardaki 16' jantlar bu kombinasyonla kullanılamaz; doğal olarak yeni bir jant seti de gerekiyor.

Nasıl bir jant olacağı size kalmış, ancak 4 pistonlu kaliperler biraz daha geniş olduğundan ya ET'si kurtaran 16'lik ya da doğrudan 17'lik Forester'a uygun jant takılabilir.Kaliperleri çıkma disk ve balata setini yeni olarak uygulatmıştım geçen yaz fiyatı hatırlamıyorum maalesef.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,758
Kayıtlı Üye Sayımız
166,573
Kaydolan Son Üyemiz
isangun

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR