Forester Freni Hakkında!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan GezenGen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 44
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,001

Etiketler
Ynt: Forester Freni Hakkında!

Subaru araçları olanlar araçlarından çok memnun veya araçlar var ve onlar onu sadece vasıta olarak kullanıyor. Ruhunu ve zevkını çıkarmıyorlar.
Bu forumda üç beş subarucu var o kadar. En üzüldüğüm de bu oluyor.
O yüzden konu açıp yazmak içimden gelmiyor. Belki bir arkadaşımıza faydamız olur diye ben yazmaya devam edeceğim.
Ben epeyce araştırmalar sonucunda EBC ingiliz malı fren padi ve ön diskimi değiştirerek çok güzel perfonmans aldım. ithalatçı firmada tesadüfen hemşehrim çalışıyordu.
Hemşehrım olmasından demiyorum; benimle uzunca konuştu. Çok bilgili ve açıklayıcı bilgiler ışığında kararı ben verdim. Hiç parasal bir halleri yoktu. Reklam olmaması için isim ve adres yazmıyorum. Pm atan olursa bilgilerini veririm.

Kullanıcısı az diye konu açmamak ve/veya yazmamak bana çok doğru gelmiyor, çünkü biz yazdıkça hem kendi içindeki paylaşımımız artıyor hemde google'da indekslendiği için daha fazla kişinin dikkatini/ilgisini çekiyor ve belki de burada yazdıklarımızla Foresterlara yöneliyorlar.

Bu arada Forester'ıma eşim göz koydu. Eninde sonunda ele geçirecek ;D Başka bir araç bakıyorum ama bunun gibi özellikleri birarada bulunduran bu fiyatlara araç bulamıyorum.

GezenGen' Alıntı:
Kullanıcısı az diye konu açmamak ve/veya yazmamak bana çok doğru gelmiyor, çünkü biz yazdıkça hem kendi içindeki paylaşımımız artıyor hemde google'da indekslendiği için daha fazla kişinin dikkatini/ilgisini çekiyor ve belki de burada yazdıklarımızla Foresterlara yöneliyorlar.

Bu arada Forester'ıma eşim göz koydu. Eninde sonunda ele geçirecek ;D Başka bir araç bakıyorum ama bunun gibi özellikleri birarada bulunduran bu fiyatlara araç bulamıyorum.

Arkadaşlar sakın ilgi yok diye düşünmeyin ben hep takipteyim, bir Forester hayranı olarak.
Bizler bişeyler yazmıyorsak, sadece soru yazabileceğimiz için. Bir forester sahibi olsak bizde sizin kadar paylaşımcı olurduk yoksa.

Yürütme masrafından korkmasam alacağım ama macera olmasından korkuyorum.
Bide yeni vergi sistemi haberleri dönmeye başladı, artık araç vergileri egzos emisyonuna göre belirlenecekmiş o vakit ben 7 yaşında Foresterın vergisi düşük onu alırım mantığıda suya düşüyor.....
Sonuçta 2 yıllık forester ile 10 yıllık foresterın egzos emisyonlerı hemen hemen aynı hatta eski olanın daha fazla yaş itibarı ile.. :(

hazanfer' Alıntı:
Arkadaşlar sakın ilgi yok diye düşünmeyin ben hep takipteyim, bir Forester hayranı olarak.
Bizler bişeyler yazmıyorsak, sadece soru yazabileceğimiz için. Bir forester sahibi olsak bizde sizin kadar paylaşımcı olurduk yoksa.

Yürütme masrafından korkmasam alacağım ama macera olmasından korkuyorum.
Bide yeni vergi sistemi haberleri dönmeye başladı, artık araç vergileri egzos emisyonuna göre belirlenecekmiş o vakit ben 7 yaşında Foresterın vergisi düşük onu alırım mantığıda suya düşüyor.....
Sonuçta 2 yıllık forester ile 10 yıllık foresterın egzos emisyonlerı hemen hemen aynı hatta eski olanın daha fazla yaş itibarı ile.. :(

LPG taktırırsanız günümüzün birçok aracından daha çevreci bir araca sahip olursunuz. O nedenle sorun olmaz. Forester alırken aracın gerçek sahibinden ve diri olmasına biraz daha dikkat etmek gerekiyor.

Forester binmek azıcıkta olsa diğer araçlara göre azıcık yakıt sarfıyatı fazla. Onuda verdiği performans ve sürüşle geri veriyor.Ama siz onlar göz ardı ederseniz
o zaman binek bir dizel araç alınız.
Çok gezen için forester bence masraflı. Ben yılda 10.000 km ancak yapıyorum. 1,500Tl. yakıt farkı için ne gazın derdini çekerim, nede dizelin sesi çekerim. Benim mantığım şu; 1500tl yakıt farkı+1000tl.Ötv farkı toplamda :2500tl fark çıkardım normal bir araçla.
Buna karşın aldığım, performans, sürüş dinamiği ve konfor, sürüş güvenliği, arazide az da olsa özgürlük vermesi, bana yetiyor. Birde extrası; E5 Acıbadem katılımında malum bir
ser rampa var. Yağışlı havalarda orada bahsı geçen yakıtı az vergisi az araçların hatta her şeyi foresterden daha fazla olan araçların nasıl can çekiştiğini görmek işin artılarından.
Yılda bir iki kere sizi böyle zor durumdan kurtarması bazen her şeye değiyor.

Bu düşünceler tamamen benim fikrim ve ekonomıme göre bana en uygunu ve beni tatmin edeni. Sahıp olduklarımızın sonu olmadığı gibi elimizdekilerle de mutlu olmalıyız.
Herkesin sahip olduğu şeyler değiştiği gibi harcadığı şeylerde değişebilir.

tonkano' Alıntı:
Forester binmek azıcıkta olsa diğer araçlara göre azıcık yakıt sarfıyatı fazla. Onuda verdiği performans ve sürüşle geri veriyor.Ama siz onlar göz ardı ederseniz
o zaman binek bir dizel araç alınız.
Çok gezen için forester bence masraflı. Ben yılda 10.000 km ancak yapıyorum. 1,500Tl. yakıt farkı için ne gazın derdini çekerim, nede dizelin sesi çekerim. Benim mantığım şu; 1500tl yakıt farkı+1000tl.Ötv farkı toplamda :2500tl fark çıkardım normal bir araçla.
Buna karşın aldığım, performans, sürüş dinamiği ve konfor, sürüş güvenliği, arazide az da olsa özgürlük vermesi, bana yetiyor. Birde extrası; E5 Acıbadem katılımında malum bir
ser rampa var. Yağışlı havalarda orada bahsı geçen yakıtı az vergisi az araçların hatta her şeyi foresterden daha fazla olan araçların nasıl can çekiştiğini görmek işin artılarından.
Yılda bir iki kere sizi böyle zor durumdan kurtarması bazen her şeye değiyor.

Bu düşünceler tamamen benim fikrim ve ekonomıme göre bana en uygunu ve beni tatmin edeni. Sahıp olduklarımızın sonu olmadığı gibi elimizdekilerle de mutlu olmalıyız.
Herkesin sahip olduğu şeyler değiştiği gibi harcadığı şeylerde değişebilir.

Aynı rampadan bende çıkıyorum ve Teleflex'e verdiğim paranın hakkını alıyorum. Fark edilir hiç fark olmuyor benzinle :smiley:

GezenGen' Alıntı:
Aynı rampadan bende çıkıyorum ve Teleflex'e verdiğim paranın hakkını alıyorum. Fark edilir hiç fark olmuyor benzinle :smiley:
İnsanlar orada vapur turnikesinde sira bekler gibiler.
Gazla o kadar da düşük bir perfonmans olmayacağı çok aşıkar ve bencede doğru sadece bazı sistemler arıza çıkarıyor o kadar. :D

bundan 1 ay önce frenlerimi komple yaniledim....

4 adet omni marka delikli kanallı disk
4çift trv marka sert tip tozsuz perfornams tip balata
280 derece ısıya sayanıklı performans tip hidrolik

toplam 1050 lira tuttu :smiley:

bi tanıdığımın elinde son takım fren seti kalmış geliş fiyatına braktı bana baya ucuza geldi :smiley:

işlevine gelince frenaj hissi normal forester freninden birazdaha arttı ve en önemlisi istediğiniz kadar abanın frenler hiç şişmiyor....
önceden yüksek hızlarda yaptığım frenlemelerden sonra frenler hem şişer insanı tedirgin ederdi hemde jantlar simsiyah balata tozu içinde kalırdı artık bu tarz bi sıkıntım yok :smiley:

Selam Arkadaslar Sahibinden.com da ARGOS Ankara nin ilani var on fren balatalari 120 Tl on Disk 175 Tl.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araclari-subaru-forester-on-fren-balatasi/detay

arkadaşlar merhaba,
forumu uzun zamandan beri takip ediyorum, aynı zamanda bugünlerde forester almak için epey araştırma yaptım. Bu gün gene bir kaç forester baktım, tüm foresterlada 2003, 2004, 2005 xt turbo olanlarda arkalar kapmana mı yoksa disk mi?

teşekkür ederim.

benim arabaya 3 ay önce red stuff balatalar takıldı.. aslında biraz daha uygun fiyatlı diye yellow istemiştim ama bulamadık..
400tl gibi birşey verdim ama şimdi frenin dozajını ayarlamak bile daha kolaylaştı..
eski balatalar çok hissizdi.. bir tutup bir tutmuyo gibi tuhaflardı..
otomatik arabada çok sık kullanmak zorunda kaldığımız için frenler önemli..
o yüzden cimri davranmamak lazım :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,758
Kayıtlı Üye Sayımız
166,573
Kaydolan Son Üyemiz
isangun

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR